Den store nedturen, så belønningen…

Denne helga skulle brukes til å sette rekorder på drittfisk. Målartene var ørekyte, gullbust og gjedde, noe som selvfølgelig er plankekjøring for erfarene og og dyktige meitere som Chris Johs og Sutern. Lørdag morgen satte vi derfor nesa mot Kalven som ligger fantastisk til ved Sandefjords tidligere drikkevannskilde Goksjø. Markboksen var full og været var fantastisk. Duppen ble kastet ut og vi regnet med at det kun stod om sekunder før den første gullbusten ville sitte. Så feil kan man ta, ikke et napp av værken hissling eller tryte. Og uten agnfisk ingen gjedde. Gode råd var dyre så vi besluttet å ringe til Mr Hissling fra Vaggestad. Han stilte villig opp og tok oss med til Storelv. Her kunne han garantere gullbust. Ny minutter gikk og ikke en dritt i andre enden. Frustrasjonen tok Frode og borte ble han. Men vi ga oss ikke så lett. Turen gikk mot Snappen, ørekytas paradis. Det samme gjentok seg, ikke en kyte å se. Fy faen for noe drit. Nedturen var et faktum. Er vi rett og slett så dårlige? Neida, vi ble enige om at både ørekyta, gullbusten, abboren og gjedde gyter denne helga, og som alle vet, når fisken gyter spiser den ikke. Vi slo oss til ro med dette og dro hjem for å drikke kaffe og spise hundemat.

Søndag var planene store, men dårlig vær og TV-spill til langt ut på morgenkvisten gjorde at denne dagen gikk i dass.

Mandag derimot var været brillefint. Saltvannet lokket og småflyndre småflyndre sangen ble sunget for full hals. Vi valgte å meite flyndre på utsiden av Sandvika. Dette resulterte i en håndfull sandflyndre samt en flott torsk på ca 1,5 kg landet av sutern. Så krysset vi fjorden og slapp ned reka/silda på utsiden av Kværnberget. Chris Johs nappet opp en underlig gråsprengt. Dette måtte da være en var! Toffe ble varslet og hans tips var en smørflyndre. Men munnen var da veldig stor, og jada, meitas første Gapeflyndre på 174,6 gram var et faktum. En flott tur og takk for en fin helg til deg Chris Johs.

3 kommentarer

  • Mortapril 24, 2007 kl 10:48

  Det er jo helt sinnsykt med gapeflyndre! En knallsterk rekord som må stå evig. All honnør til Hr. Suter og Mr. Chris Johs. Grautlasjoner til Chris for ny jobb hos Meitas offisiell utstyrsleverandør!

  • Toffeapril 24, 2007 kl 13:25

  Sjelden fangst det der. Veldig bra jobba gutta, det var morro.

  • april 25, 2007 kl 10:32

  Takk for hygge ved min barndomselv gutter. Neste gang garanterer jeg fangst…

  Fremdeles Hislingen

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.