Haisommer

Hai i vannet2

Etter en ukes planlegging, innsamling av tips og oppgiring kom endelig lørdag. Dagen da vår nyerværvede kunnskap om fiske etter småflekket rødhai skulle omsettes til praksis. Planen var en hel dag og natts satsing etter den underlige småflekkede. Even, Holtan og jeg møttes kl 14 ved Svelvik for å teste noen plasser, men der var det for mye folk, dog ikke fiskere (de feiret visst Lalla Carlsen dagen, eller noe slikt.) Vi reiste derfor videre. Vel vitende om at haien for det meste er nattaktiv ble tiden brukt til å bli kjent med den nye plassen (som så ut som en svinesti, makan til forsøpling har jeg aldri sett!) Vi diskutere friluftsloven og fisket knurr, hvitting, sandflyndre og småtorsk. Vind og agntjuveri var stadig et problem, noe som kunne tære på tålmodigheten til de fleste. Presidenten reiste hjem rundt sju da fest var prioritet nr en, meite nr to. Etter ytterligere venting, kaffedrikking og diskusjon om tørre boller og listepop, ble det stille. Helt stille. Biltrafikken forsvant, det ble stjerneklart og vinden stilnet. Alt ble perfekt og trua begynte å stige igjen. Etter en ny times venting, klokka var nå nærmere ett, var det endelig fast fisk på mitt snøre. Ikke noe smånapping eller agnstjeling, men et klokkerent kraftig hugg. Kjente med en gang at dette var en tyngre fisk enn de tidligere småhvittingene. Nærmere land ble det også klart at torsk var utelukket siden fisken dro sidelengs i høyt tempo. Fiskefoten begynte å riste og praten gikk i fistel, som seg hør og bør da en praktfull hai seilte sidelengs frem i lyset. Full kokestemning og kaving med håv og tackle om hverandre. Holtan gjorde en perfekt håving og haien var sikret!

Smaflekket rodhai 1170g Rødhai hode Rodhai closeup
 
Herlige 71 cm og 1170 gram! Etter hva jeg forstår, et meget anstendig eksemplar. Etter obligatoriske jubelscener, high fives og fotosessions ble fisken sluppet ut igjen, i fin form. Den gav oss en æresrunde før den forsvant i dypet. Lars fikk raskt løsnet virrvarret av sener rundt oss og kastet ut nytt agn. Selv rakk jeg ikke å snu meg før Lars hadde fast fisk. Litt mer usikker på arten denne gangen siden den var mindre, men inntil land skjenet fisken til sidene og vi visste en ny hai var på kroken. 610 gram flott fisk! Ny jubel, high five og fotosession før også denne ble sluppet.

Lars rodhai 610g Hai i vannet2 Lars flyndre sjostjerne

Nå fikk jeg agnet først uti, og det tok denne gang 3-5 minutter før et nytt hugg. Nok en fisk med god motstand! Denne veide 1050 gram.

Smaflekket rodhai 1050g

Etter denne fisken stilnet haibettet og hvittingen kom tilbake. Vi forsøkte en halv time til, men haien var borte. Godt fornøyde pakket vi og vendte nesa hjemover etter en fantastisk fisketur hvor alt klaffet, fra planlegging til praksis.

3 kommentarer

  • Horkaugust 6, 2007 kl 16:39

  Fantastiske fisker det der asså? Hvorfor er ikke div hai blant målartene?

  • Suternaugust 10, 2007 kl 21:42

  Bra fest Even?

  • einaraugust 11, 2007 kl 11:56

  Sterkt gutta, jævlig sterkt… Håper festen var bra, even.. Snakk om prioritering

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.