Eventyret i nord

Min bedre halvdel og undertegnede satte oss inn i audi 80`en med kurs nordover. Vi svingte innom Bodø før vi skulle til Henningsvær. Det var en fantastisk plass, men fiskemessig var jeg ikke så heldig. En fin makrell og en torsk på 1.5 kg er det som bør nevnes.

seien.JPGImidlertid skulle hellet snu seg når vi kom frem til Lovika i nærheten av Andøya for å avlegge svigerslekta et besøk. Vi dro ut i båt i rimelig tid på morgenen for å ta stor fisken. Min bedre halvdel åpnet ballet med en sei på ca 5 kg etter en sinnsyk fight. Fisken ble tatt på lettspinnstang og 30 grams sluk. Og det ble flere sei, en hel haug mellom 4.5 – 7 kg. Etter at den verste fiskefeberen var stillnet var det tid for å forsøke meite etter storsei. Det var dessverre lite vellykket, siden de tydeligvis ikke lot seg friste av seifilet.

uer.JPGNeste steg var da å forsøke seg på stortorsken ved bunn. Heller ikke dette var videre vellykket, men opp kom en underlig gråsprengt en og en fin fin Uer på 1,1 kg. Høflig applaus rundt i båten og alle var enige om at det var fin meitas rekord. Det var i alle fall uklart for undertegnede om den gråsprengte var lange eller brosme. Sure miner ble til slett spill og den gikk til sløying, og kort tid etter kunne jeg i samarbeid med komiteen for artsbestemmelse konstatere at det faktisk var en brosme. Bitter, bitter Bratteng. Men neste dag skulle vi ut igjen.

Det ble satset knallhardt med seifilet ved bunn og brosme ble det i hopetall. Den største på 2,04 kg. brosme.JPGUnderlig nok ble det heller ikke noe særlig annet….. Ikke en torsk fikk vi, men bøtter av brosme….. Seien var også mer fraværende. Moro var det likevel og to nye meitasrekorder som er så fortjent. Takk til Nord-Norge for kanskje verdens beste brosmefiske.

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Larsaugust 11, 2007 kl 23:21

  Gratulerer med to flotte Meitas rekorder! Reagerer dog på enkelte ting i teksten. Her rapporteres flere sei tatt på sluk!!! Dette hører vel hjemme på sider som slukfiske.no eller kjedeligfiskeinordnorge.no? Jeg bare spør..

  • Toffeaugust 12, 2007 kl 11:47

  To fine rekorder! Enig med Lars i dette med sluk, men går ut fra at dere brukte sluk for å skaffe agn. Flott bifangst med andre ord.

  • Mortaugust 12, 2007 kl 20:37

  Som toffe sier, helt grei bifangst… Fint agn til storkveita..

  • Horkaugust 13, 2007 kl 14:38

  Jeg synes at sveisen til Einar er det som er verdt å kommentere jeg! Spesielt brosme-sveisen! Det er rett og slett Meitasrekord innen luftig hår!

  Ellers synes jeg det er greit å nevne at man fikk stor sei på sluk. For da forklarer man at det var stor og fin fisk i området, men at men ikke er god nok til å meite.

  Forøvrig; grattis med to flotte rekorder!

  • Mortaugust 13, 2007 kl 18:20

  Når man ser bildene ovenfra og ned kan man faktisk se en forvandling. Det starter bra med en fin liten jugend sveis, men ender opp som en Bjørg. Bildet i midten er vel en slags mellomfase. En blir kanskje sånn, når en meiter?

  • Horkaugust 15, 2007 kl 12:38

  Det skulle jeg mene! Artig å se om flere av medlemmene kan skilte med tilsvarende sveisutvikling i løpet av en fisketur? Time will show!

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.