Tjukke kyter i Tinn

Selv om ikke-medlemmet Anders Mossing ikke har vært helt på nett når det kommer til suterfiske, har ryktene om hans egenskaper som ørekytefisker nådd helt til Bø. Derfor var jeg ikke vanskelig å be når han inviterte til en helg på Rjukan bestående av fiske etter ørekyte på 10g+, samt jakt etter kråkefugl på den lokale søppelplassen. Jakta var fin, men kytefisket var det desiderte høydepunktet på turen!

tjukken.jpgdammen.jpg picture-323.jpg
«Det ærlige skiltet» og dammen som huser store ørekyter! Rekordfisken ligger øverst til høyre, Mossings største øverst til venstre.

I to små dammer, som egentlig er avsnøringer av Måna, hadde Anders tidligere i sommer dratt opp flere kyter som runda 10g, med den største på 11,99g. Derfor var forventningene store da vi rigga opp stengene med 20-krok, et enkelt splitthagl 5 cm over kroken, og små biter av mark som agn. Det tok 12sek før første kyta satt; 3g. Deretter blei de større og større, og det kulminerte med at unge Holtan dro opp det som nok var dammenes største; en feit faan som lot vekta vippe mellom 14g og 15g. Aiaiai for en fisk! Det ble bestemt at denne skulle kontrollveies på ladevekta til Anders når vi kom hjem, og selv om den sikkert mista sykt mye vekt fra fangsttidspunktet til kontrollveiinga, dro den vekta ned til 13,54g etter en snau time på land. Lengde: 10,6 cm. Jubelen stod i taket og fangsten ble behørig feiret med en tur ut i Rjukans pulserende uteliv! Til sammen fikk vi vel en 50+ med ørekyte, flere på rundt 10g, noen opp mot 12g og selvfølgelig julegrisen!

holtanfisk2.jpg holtanfisk1.jpg mossingfisk.jpg
Mossings største, samt to bilder av Holtans rekordfisk.

Takk til Anders for eksellent guiding, og Geir for avkroking, veiing og andre assistentoppgaver!

7 kommentarer

1 tilbakeping

Hopp over til kommentarskjema

  • Suternseptember 3, 2007 kl 12:25

  Bra fangst kamerat. Snakker vi her om 7,54 gram ørekyte og 6 gram med bendelorm? Uansett en sterk meiteprestasjon.

  • september 3, 2007 kl 12:31

  Ikke umulig, men makan til K-faktor skal man leite lenge etter!

  • Mortseptember 3, 2007 kl 12:46

  Du er i meitestimen om dagen Lars, to fine rekorder på kort tid. Så sterkt så sterkt!

  • Horkseptember 3, 2007 kl 15:03

  Jada, en slu rev som fisker arter ingen andre fisker etter, der har du meg! Innlandsspesialist vettu!

  • hislingenseptember 5, 2007 kl 18:09

  Det er observert stor øregyte i nordmarka. Avfisking av bekkende mellom vannene etter denne spennende fisken vil skje på lørdag, avreise fra oslo kl. 1000.

  • Nickseptember 20, 2007 kl 16:20

  «General can used for perspective.» 🙂

  • Horkseptember 24, 2007 kl 11:24

  General and fishing, the two most important things in life!

 1. […] Jajajaja. Anders Mossing er en kjent sidekick og godt under middels dyktig fisker på opptil flere suterturer, se her, her og her. Men som guide etter ørekyte er han i absolutt verdensklasse med guidet MR på samvittigheten på den episke bendelormbefengte Månakyta. […]

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.