Med karpe på kroken kan vinteren komme!

    

Generalsekretæren hadde satt av hele lørdag 22. september til karpefiske. Flira hadde allerede dratt to og karpefeberen hadde tatt fullstendig overhånd for mitt vedkommende. En hel vinter i møte uten å ha kjent karpa, det var mer enn jeg kunne bære. Kl. 10.00 var Meitebjørn, Karpetor og Generalsekretæren på plass ved vannet. 3 kg stinky Boilies hadde gjort underverker med selvtilliten. Vi hadde 7 stenger i vannet og vi hadde klokketro. Det var velkjent for oss alle at sesongen var på hell, men vi skulle stå løpet ut.

Vi hadde ikke mer en kastet ut stengene før det smalt på stanga til karpetor. Midt ut på i ingenmannsland, en kjempestart og full koking på bredden. Karpetor, rutinert som han er, hadde imidlertid full kontroll og kunne lande ei karpe på 2,88 kg. Ny meitasrekord. Etter dette hadde vi flere «runs», men kunne ikke få dem til å sitte. Rundt kl. 14.00 var det Generalsekretærens tur og kunne etter en knallfin fight lande en karpe på 2.26. Så sinnsykt fortjent og en byrde ble tatt av skuldrene. Nå kunne vintern komme. Men vi ga oss ikke. Vi presset på og det ga resultater. Karpetor kunne rundt kl. 16.00 lande nok ei karpe på 2.25 kg.

Kl. 18.00 ga Karpetor seg, men Meitebjørn og Generalsekretæren ble sittende. Det ga resultater, like før 19.00 kunne undertegnede lande ei karpe på 2.10. Topp stoff. Vi ble helt til 20.15, men kjente ingenting.

Det hører vel med til historien å nevne at det ble tatt utrolig mengder solabbor og mikrosuter. Vi møtte også hr. iversen fra NCS som tok ei karpe på 5.3 kg i det forbudte vann. Et hyggelig bekjentskap som også resulterte i en rekke tips og popupboilies. Iversen kunne informere om at karpesesongen varte en stund ut i oktober. Er det noen andre som føler karpepresset så haster det litt før vinteren…. Ellers så fikk vi en melding fra Lars «aspen» som hadde vært på jentetur og skutt småfugl. Jeg skal si vi fikk en god latter! Snakk om prioritering..

15 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Suternseptember 24, 2007 kl 14:34

  Dette har jeg også lyst til å være med på.

  Så kjekk du ser ut Einar, hvor har det blitt av håret?

  • Mortseptember 24, 2007 kl 15:06

  Sa til frisøren at jeg ville beholde litt av lengden, sitter kun igjen med noen hårtuster…

  • Nickseptember 24, 2007 kl 21:07

  Carpe diem buddy! Those are some good looking goldfish!

  • Horkseptember 25, 2007 kl 10:36

  Well done lads! Men jeg savner virkelig Bjørg asså Einar!

  Jeg sitter med en snikende følelse av at karpefisket snart viser seg like lett som suterfisket. Er jeg på jordet?

  • Mortseptember 25, 2007 kl 10:48

  I det spesielle vannet vi fisker i nå, tror jeg det er greitt nok. Men beveger vi oss over til andre vann tror jeg det er vanskelig. Karpa er veldig forsiktig. Den løfter agnet og hvis den kjenner motstand så stikker den. Det blir spennende å se til våren om vi klarer å presse vektene en del høyere.

  • Horkseptember 25, 2007 kl 11:05

  Jepp. Og da skal jeg være med! Uansett kan jo alt fiske virke lett hvis man gjør gode forberedelser og treffer med div X-faktorer. Dere gjør en fabelaktig innsats gutter!

  • Toffeseptember 25, 2007 kl 16:14

  Det er veldig rart akkurat det du nevner der. Man forbereder seg masse, og når man så sitter der og får det man er ute etter, så virker det som om det kanskje var unødvendig å forberede seg så mye.. Slik som karuss, nå karpe, til og med også rødhaien. Man ruster seg opp, for så å kunne ruste seg ned etterpå? Merkelig, men sant.

  • Mortseptember 26, 2007 kl 12:35

  Uten at jeg vil starte debatt om dette er jeg litt uenig med Toffe. Hva gjelder karpeforberedelsene var det helt nødvendig å finne det riktige vannet, hairrigs og boilies. Årsaken til at vi lykkes er at forberedelsene er vellykket. Hadde vi bare kommet med mark og dupp tror jeg vi skulle hatt flaks for lykkes. Det hadde vi egentlig ikke nå. Bare dyktighet.

  • Horkseptember 26, 2007 kl 13:49

  Jeg mener at gode forberedelser er viktig, men etter at man har funnet formelen kan man jo seff «rigge ned». Så at det å overdrive i starten for deretter å trappe ned er bedre enn motsatt er vel hevet over enhver tvil?

  • Toffeseptember 28, 2007 kl 09:56

  Såklart. Det er ikke noe å være uenig i dette her, det er et faktum. Men det har jo vist seg at det kan være litt unødvendig å bekymre seg veldig mye over krokstørrelse- lengde på fortom – tyngde på lodd osv osv. Ofte – les ofte – tar fisken det den finner om den finner det. Det er nesten som å sykle, man må forberede seg masse (trene), men når man får det til kan man undre seg på hvorfor det krevdes så mye trening. Ingen tvil om at det er nødvendig, men det kan føles unødvendig i etterkant.

  • Horkseptember 28, 2007 kl 11:48

  StStøttet. Man må jo ikke over «overteknifisere» det heller!

  • Kisseoktober 1, 2007 kl 12:38

  Deilig å lese om overteknifisert meitefiske.
  Er det mulig for en underteknifisert jypling å bli med på en tur snart?
  Har gått til innkjøp av av noen dupper som Brasma sa jeg skulle kjøpe, men skjønner ikke noe av det.

  • Mortoktober 1, 2007 kl 13:50

  Spørs om vi rekker noe før vinteren. Eventuelt førstkommende helg, men det blir jo litt lakefiske fremover hvis du er interessert.

  • Horkoktober 3, 2007 kl 12:13

  Mmmmmmm….lake! Er det satt noen datoer for megagutsing etter storlaka, eller blir det bare histen og pisten?

  • Toffeoktober 4, 2007 kl 18:28

  Ser muligens ut til å bli en test-tur i morra kveld..

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.