Lakefiske i Glomma

Tirsdag ettermiddag tok Toffe og jeg turen til Glomma for å prøve det beryktede lakefiske. Vi parkerte ved Bingsfossen og gikk et stykke nedstrøms før vi fant en egna meiteplass. Langs elva var det virkelig lagt til rette for meitefiske i form av benker og bålplasser. Ellers var det tilnærmet fullmåne og skikkelig kaldt.

Surfstengene ble rigget opp og vi agnet med regnbueørret. Toffe rigget i tillegg opp en mindre lettspinnstang.

Etter kanskje 20 min. begynte det å smånappe i snøret mitt. Jeg skulle gjøre et perfekt mothogg, men baitrunnern var selvsagt aktiv. Snøret raste derfor ut av snella. Da jeg fikk strammet opp snøret igjen, hadde loddet festet seg til bunnen. Det skal sies at bunnforholdene på denne fiskeplassen var vanskelige (mistet masse lodd i løpet av kvelden). Omsider fikk jeg snøret nærmere land og det begynte å plaske i overflaten til både Toffe og min store overraskelse. Opp på land kom en finfin lake og vekta stoppa på 1,37 kg! Ny meitas rekord!

Etter dette nappa det støtt og stadig og vi fikk opp tre små laker mellom 50 og 200 gram. Toffe hadde også på en fisk som garantert var på over kiloen, men denne kjørte seg fast i bunnen. Fiske ble avsluttet i titida på kvelden. Vi var begge enige om at denne plassen skulle besøkes på nytt. Pga. bunnforholdene kan det være et tips å bruke steiner som lodd og at fisken må kjøres knallhardt.

3 kommentarer

  • Toffejanuar 25, 2008 kl 09:59

  Årets første meitasrekord! Legger til som en underrapport at Einar og jeg var på samme plassen dagen etter. Da var det ganske mildt i været, vi satt oss nesten ikke fast i bunnen, og strømmen gikk feil vei i elva. Sykt. I tillegg ble det heller ikke fisk, kun noe småpirk som var bortpå.

  • Horkjanuar 25, 2008 kl 11:28

  Bra tur gutter! Men bør man ikke klare bedre bilder? Digitalkameraer er billige om dagen……

  Ikke kritikk altså, men jeg synes at så vakre fisker fortjener vakre bilder!

  • Toffejanuar 25, 2008 kl 13:39

  Jupp. Helt enig – rett og slett en (liten) tabbe. Et nymotens fancy blitz-kamera skal med neste gang!

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.