Gullfisk/gullvederbuk/koi i Brydedammen

Fikk en telefon fra en lettere oppstemt storesøster for et par dager siden. Hun luftet hunden sin på den sedvanlige runden rundt dammen da hun fikk øye på horder av karrus i alle vannlag. Fiskene varierte i størrelsesordnen 5-15 cm. Dette er jo noe vi har vært klar over i lengre tid, men plutselig får hun øye på en rødgul fisk på bunnen som viser seg å være en gullfisk/gullvederbuk/koi. Hun ser i alt 3 fisker på en liten strekkning. Fiskene er ikke veldig store, men store nok til at micromeite er mulig. Vil tro at dette er fisker som er satt ut i fjor sommer (er det ikke 2 år siden vi var der Einar?) og som forhåpentligvis vil legge på seg utover sommeren. Grunnet mengden av karrus er det vel lite trolig at disse fiskene vil vokse seg så veldig store hvis det er snakk om gullfisk eller gullvederbuk, men er det koi er sjansene store for at vi kan fiske store fisker i trivelig omgivelser om noen år. Spennende er det i hverfall i mine øyne.

4 comments

Skip to comment form

  • Mort on April 24, 2008 at 15:38

  Vi var der i fjor sommer og fisket. Så det er vel sannsynlig at de er blitt nylig satt ut. Vet du hvilken av dammene hun så dem i?. Dette er jo unektlig spennende, men jeg vil samtidig få påpeke at jeg på prinsipielt grunnlag er mot spredning av fiskearter.

  • Sutern on April 24, 2008 at 15:48

  Brydedammen består vel bare av en dam hvis jeg ikke husker helt galt. Er det ikke to år siden vi var der?

  • Mort on April 24, 2008 at 16:14

  Sorry, trodde det var bugårdsdammen. Jepp, det er to år siden.

  • LBH on April 25, 2008 at 10:00

  Spennende. Forøvrig tar jeg også til orde for en gruppereise til Kristiansand og en gutsing etter de store gullfiskene og gullvederbukene der nede i år!

Gi en kommentar

Your email address will not be published.