Ismeite i Lierne

Ismeite er en sport for de tøffeste av de tøffe meiterne, nettopp derfor hadde vi satt sammen meitesportens «dreamteam» bestående av Generalsektretæren, Sutern og unge Stenseth. Vi dro kvelden 29. april og forventningene var naturligvis skyhøye og vi hadde belaget oss på minst to røyemiddager. Turen opp med scooter (ikke artisten), gikk forholdvis greitt og vi var i gang midt på dagen.

Sutern åpnet klart best da han brakk stikka på en fisk han ikke fikk opp. Deretter fulgte en liten tass av en fisk, før han toppet dagen med en fin røye på 450 gram. En fin start tenkte mange, men det hører med til historien at vi andre ikke hadde et eneste napp på 8 timers fiske. Dagen deretter ble ikke noe bedre. Undertegnede fikk to småfisk (under 100 gram), Sutern fikk en på 550 og Bms på 430. Fine fisker tenker nok mange, men det hører vel med til historien at vi hadde gode 10 timer på isen. Været var imidlertidig upåklagelig.

Den tredje dagen hadde unge Stenseth senket skuldrene og nøt den fine vårdagen med en liten kartong vin på isen og det var vel egentlig høydepunktet den dagen, fiskemessig. Det var dag 4 og vår siste mulighet. Vi jobbet knallhardt hele dagen og det var først på den aller siste økta at lykken skulle snu noe. Jon borret opp et gammelt hull og bom der satt den og den var fin. Ei røye på 700 gram så dagens lys. Undertegnede hadde mildt sagt hatt et elendig fiske med en største fisk på 150 gram og 4 totalt. På langsiden av Flatholmen skulle det nærmest ut av ingenting snu seg. Det banket til på stikka og den var tung. Bikket den kiloen? Vekta endte til slutt på 930 gram og en tangering av gjeldende meitasrekord…. Utrolig men sant.

Når en oppsummere var fisket dårlig, med tanke på at vi fisket i snitt minimum 8 timer om dagen, men ikke et vondt ord om været for det var bra. På veien hjem stoppet vi i flomstore Glomma for å meite etter Harr, men historien ble kort.

5 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Mortmai 5, 2008 kl 11:01

  Jørgen har forresten fått en egen side; sfkcarnivora.com, som er helt grei.

  • LBHmai 6, 2008 kl 13:07

  Fin tur detta gutter. Også en flott rapport da. Synd med den store som glapp.

  • Mortmai 6, 2008 kl 14:15

  Tror heller det var stikka til Jon som var for tynn…

  • LBHmai 7, 2008 kl 11:03

  Men okkesom snasent at Bønnen var med på tur. Blei ikke vel mye energibruk for ham da?

  • Jørgen Ømai 8, 2008 kl 09:26

  Fine fjellrøyer! Så ut til å ha vært en flott tur-)

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.