Niteelva – en perle

Som det så fint heter; «Når presidenten er med på tur, blir du garantert ikke skuffa og sur», og derfor hadde vi nervene i høyspenn denne flotte kvelden i Niteelva. Kloke av skade startet vi ikke opp så tidlig som før, for å komme unna den verste bilkøen, men vi var tidlig nok ute til at President og Generalsekretær stod utenfor døren til Toffe kl. 18.00. Vi satte kursen for Niteelva og like før kl. 19.00 var stengene i vannet. Allerede etter ganske kort tid var det flere ganske kontante napp inntil land på reka, men det var vanskelig å få tilslagene til å sitte. Imidlertid skulle det vise seg at flytebrødfisket startet allerede kl. 20.00, med litt smånipping på brødet. Like etter satt den første på 1.13 kg. Ikke verst men de skulle vise seg å bli litt større.

Vi spredte oss litt nedover elva og det ble landet flere fine buk på mellom 1.2 – 1.45 kg. Det var Toffe som skulle ta meitasrekorden med en fin buk på 1.610 kg. Dette utløste naturlig nok et intensivt flytebrødfiske og Toffe skulle snart vise seg å bli nokså bitter da det tikket inn melding om at Generalsekretæren hadde tatt en buk på 1.65, og som også ble turens største og ny fortjent Meitasrekord!

  

Men Toffe er jo på ingen måte den som gir seg lett. Etter hvert som mørket falt på, dabbet fisket som vanlig noe av, men det var fortsatt en del aggressive tilslag på agnet. Like utenfor sivbeltet banket det til hos Toffe og fisken var stor… Etter en fin fight, kunne man konstatere at fiskens munn var overraskende stor og at man stod overfor et prakteksemplar av en stam. Stammen veide hele 1.88 kg og en solid forbedring av rekorden. Det hører også med til historien at Toffe også fikk en buk til på 1.6, ikke verste. Selv om vi andre ikke var skuffa eller sure, så var nok Presidenten ørlite grann uvøren i brødfisket denne gangen og bommet på en del fisk. Men artig var det likevel.

 

5 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Suternmai 15, 2008 kl 10:24

  Herlig! Gratulere med en fantastisk tur. Der skulle jeg ha vært. Samme plassen som vanelig?

  • Mortmai 15, 2008 kl 10:41

  Ja, men den største vederbuken og stammen ble tatt noen 100 meter lenger ned..

  • Horkmai 15, 2008 kl 16:26

  Eia var jeg der.

 1. Hei ! Til den det måtta angå ; jeg fant et nydelig bilde her (http://www.meitas.net/wp-content/uploads/2008/03/dsc00690comp.JPG) som jeg lurte på om jeg kunne bruke i en oppgave i visuell design på UiA. ?
  Hvis det er ok , hadde vært kjekt med navnet på fotografen så han kunne bli kreditert

  vennklig hilsen Geir Werner Hagen, Lillesand (Sørlandets perle de luxe og visstnok veldig bra fior havfiske – jeg vet ikke for jeg dorger bare etter makrell om sommeren…)

  = )

  • Mortmai 18, 2008 kl 16:37

  Hei. Det er Tor Fredrik Holth som har tatt bildet og jeg regner med at det er helt i orden at du bruker det. Hvis du oppgir epost adressen din, så sender han deg sikkert et bilde av bedre kvalitet. Til gjengjeld må vi få låne båten din hvis vi kommer til Lillesand 🙂

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.