Åseral – stedet der bekkerøya bor.

Jon bor på Bygland for tiden. Jeg tilbragte helga i Marnardal. Bekkerøya bor i Åseral. Åseral ligger ca midt mellom Bygland og Marnardal. Smell dette sammen i ei smørje, så skjønner man hvorfor regnet ikke hindret oss i en date i indre Agder.

Det begynte dog ikke så bra. Alt vi visste var at bekkerøya bodde i den nedre delen av Monnelva. Hva er nedre del? Vi starta jaffal for langt ned, der brunørreten bodde. Og brunørret er ikke det man vil ha på bekkerøyetur, greit forklart av Jons ansiktsuttrykk:

En SMS fra en lokalkjent fikk oss dog på riktig kurs, og bekkerøya tok oss imot med åpne armer. Jon først, deretter meg. Jevnt var det, fram til Jon satt inn et rykk jeg ikke klarte å hente inn. Resultatet endte 10-5 i Jons favør, men jeg fikk nok dagens største. Dog var den største til Jon ikke langt unna, ifølge Byglandsvekta sågar like stor, men Jon valgte å fryse ned fiskene fram til en mer nøyaktig vekt kan frambringes. Altså blir dette enn så lenge stående som rekord uten vekt. Og kanskje delt mellom oss? Artig med ny art var det lell, naturen var vakker og bekkerøya kommer nok høyt opp på lista over pene fisker. Alle tok mark hengende under ei dobbe, pent presentert i strømmen.

    

Fiskene tok i strømmen bak Jon. Fjellet gikk rett opp fra elva. Sykt. Også er det gøy med sjølutløser da!

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Mortjuli 20, 2008 kl 23:15

  Fantastiske bilder! Super Jobb!

  • Toffejuli 21, 2008 kl 10:19

  Grattis med nye arter – Meitas’ artsliste raser mot 60. Bekkerøya har forøvrig øynene utrolig langt fram på hodet..kanskje de etter litt evolusjon vil ende opp med ett stort, midt på?

  • Mortjuli 24, 2008 kl 10:20

  Hvor stor var den største bekkerøya?

  • Horkjuli 27, 2008 kl 23:25

  75g på dårlig vekt. Tviler på at de var så store.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.