Hva VAR det jeg sa

Her kommer en ny oppsumering fra ukas fiske i Grimstad som inneholder 3 nye meitasrekorder. Mye av tiden som Ask sover prøver jeg å utnytte til ivrig bryggefiske etter microarter samt agnfiske etter makrell, horngjeld og taggmakrell. Dette har resultert i ny makrellrekord på 780 gram, noe som i mine øyne er et anstendig eksemplar og ny taggmakrellrekord har det også blitt på 11cm og 8,5 gram

fly3.jpgfly5.jpgfly4.jpg

Torsdag fikk jeg på en stor fisk under brygga som fort lot seg gjenne på oppførselen. Her var det snakk om stor lyr. Da fisken nærmet seg overflata og satte inn et nytt utras sa sena takk for seg og snappet tvert av. Fikk sett fisken godt og vil anslå den til ca 2,5-3 kilo. Kjipt, men godt å se at plassen huset stor lyr også.

Så til fredagens store opplevelse. Valgte å ta med meg to stenger på makrellfiske. En etter makrell og en på 20 meters dyp med småkrok. Etter litt smånapping satt fisken på småstanga og opp kom en liten flyndre. Det første jeg hylte var piggvar, noe som fikk både polakkene og kineseren på brygga til å komme bort for å ta en titt. Ble nok litt skuffa da de så en liten flyndre på bryggekanten. Har i ettertid vurdert om det kan være en slettvar, men er faen meg ikke sikker.

  

Som dere ser på bildene har den blitt bitt på halen, noe som kan indikere at det er flere artsfrender nede på bunnen, og noe som kanskje kan forklare hvorfor agnet mitt har blitt klippet av ved flere anledninger. Var forresten veldig tilfredsstillende å få bekreftet at det var Var på plassen. Deilig selv om størrelsen ikke var så mye å skryte av.

Som en siste liten ting kan jeg nevne at jeg så en stor flyndre under brygga til morgnen idag. Sprang opp etter stanga, men da jeg kom ned var den borte. Er 99% sikker på at det var lomre. Fikk også en gapeflyndre og en liten rødspette i garnet i natt på plassen jeg nevnte hadde potensiale. Eneste minus er at jeg må ta båt ut til en holme for å fiske der. Haa, er jo ikke noe minus det, har jo egen båt nå. Blir mye flyndrefiske i tiden som kommer…

Toffe: er det piggvar/slettvar jeg har fått?

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Toffeseptember 6, 2008 kl 18:13

  Vel.. kroppsform tatt i betraktning tror jeg dette er en slettvar. Hadde den benknuter på øyesiden? Har ikke funnet noe videre info, men antar at såpass små piggvar også har benknuter. Får heller ikke sett sidelinje eller ryggfinne på bildene..noe som kunne hjulpet litt. Jeg går for slettvar og gratulerer med det! 🙂

  • Mortseptember 7, 2008 kl 11:50

  Jeg er ganske sikker på at det er slettvar. 99%.

  • Mortseptember 7, 2008 kl 11:52

  Du har forresten gått forbi Toffe i rekord sammendraget. Veldig fortjent!

  • Toffeseptember 7, 2008 kl 15:52

  Hvor mye veide horngjel’en? Den ser også ganske stor ut. Hvis du får en del horngjel ville jeg prøvd å agne etter pigg og slettvar med det istedenfor makrell. Varene jakter jo gjerne tobis, så en 15 cm horngjel-filet burde jo være optimalt, særlig hvis det er litt strøm på plassen du fisker!
  Forøvrig leder nå over meg med 12 mot ti rekorder ja (men Einar har 19)..Gleder meg til jeg kan dra ut igjen – da blir det nye meitas-rekorder på alle artene i barnevognvennlige og idylliske Dynovika 🙂

  • Mortseptember 7, 2008 kl 16:05

  jon: forøvrig bør du prøve å fiske aktivt med 20 grams søkke. Friline meite, det burde gjøre susen etter piggvaren.

  • Suternseptember 7, 2008 kl 19:12

  Godt å se at jeg klatrer litt oppover listene hva rekorder gjelder. Håper og tror at minst fem rekorder er innen rekkevidde før generalforsamlingen. Slik det ser ut nå blir det mye flyndrefiske, så satser på et par rekorder der. Ellers er vel lyr, horngjeld, regnlaue samt noe bonus godt innen skuddhold. Horngjelden er forøvrig noen gram unna rekorden til mittis.
  Skal prøve med en aktiv stang når jeg fisker flyndre fremmover, mulig det er løsningen for å lokke den store varen. Kommer nok en ny rapport i løpet av neste uke med ihvertfall en ny rekord håper jeg.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.