Ut på karpetur, aldri sur

cimg0499.JPG

Jeg hadde lagt opp til en karpetur kun for de tøffeste av de tøffeste. Derfor ble jeg nødt til å dra alene, mens Mittis og Even satt hjem og grein til Eric Clapton. Planen var å dra til et nytt vann å overnatte for å ta karpa. Jeg hadde to stenger med tigernøtter – mais combo og to med Scopex 20 mm boillies. Jeg var ferdig rigga ca kl. 18.00 og hadde foret bra med mais og tigernøtter. Alt var klappet og klart. Utover kvelden så jeg flere karpevelt og jeg hadde ståltro.Rundt kl. 00.00 la jeg meg til å sove under gapahuken jeg hadde laget, heldigvis begynte det ikke å regne, selv en speidergutt på 3 år hadde vel strengt tatt gjort det bedre. Nappvarslerne var sjekket og de skulle pipe ved den minste berøring. Dessverre ble jeg ikke vekket en eneste gang, og rundt kl. 06.00 stod jeg opp igjen. Jeg så flere fine karpevak frem til kl 10.00, da jeg pakket. Alt i alt ble det vel kanskje en 15 – 20 observasjoner, forutsatt at det var karpe, noe jeg er ganske sikker på at det var.

Jeg lærte to ting på turen. Karpe er ikke lett å lure. Dessuten er det utrolig viktig å ha meitesprettert for å sikre en effektiv foring. De som ikke har meitesprettert, løp og kjøp.

3 kommentarer

  • Suternseptember 7, 2008 kl 19:17

  Tar av meg hatten for nok en ny hardsatsning. Neste helg kommer jeg innover og flakser opp et flott eksemplar. Bare vent å se…

  • Jørgen Øseptember 7, 2008 kl 22:04

  Synd det ikke ble noe da Einar, men det er nok bare snakk om kort tid før du får et skikkelig beist. Ellers kan det se ut som om du trenger et shelter Einar.-) Jeg kan anbefale chub cyclone shelteret. Det tar under 1 minutt og sette opp. Med overwrapen som er ekstrautsyr er den en fullverdig enmannsbivvie. Ellers så funker jo en parasoll også. Dam har en fin parasoll med bakduk. koster 600 kr. Det er viktig å unne seg litt komfort på fisketurene. -)

  • Mortseptember 8, 2008 kl 09:23

  Jeg sov faktisk på et liggeunderlag i halvmyra. Det var strengt tatt ikke mer enn helt greitt. Neste gang må jeg nok ha mer komfort, ikke tvil om det.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.