Hummer og Svin

Jeg skulle til Sandefjord i helga, det samme skulle Toffe. Siden småbarnsfaren hadde fått tildelt fisketid hele lørdag og jeg hadde sendt min bedre halvdel til et bryllup i Oslo, var det bare tre ting å gjøre: Fiske, fiske og fiske.

SV 10 m/s gjorde antall aktuelle plasser litt mindre enn man hadde ønsket, men ChrisJohs hvisket oss i øret at det var observert endel laks på Hummerbakken, så Toffe og meg dro dit med dobbe og sild. Pga vinden måtte vi holde oss på vestsiden av fjorden og der var det ikke laks. Ikke sjøørret heller. Jaffal ikke noen som ville ha silda. På 3 timer endte det med en liten sei som Toffe fikk på bånnmeite. Skuffende!

 Hummerholtan

Vi bestemte oss for å skifte plass, og siden vi skulle til ChrisJohs å se Sogndal-SF kl 16, tenkte vi at det var greit å komme oss i nærheten av Casa ChrisJohs. Valget falt på Svinevika. Jeg fortsatte med dobbefiske, Toffe satsa på bånn. Og Toffe har peil. To berggylter blei raskt halt opp før han dro opp noe flatt. Med prikker. Rødspette! 400g og ny Meitasrekord, i tillegg til ny art på Toffe. Jeg rigga kjapt opp et bånntakkel jeg au, men det endte kun med en liten knurr før vi tok en pause med grandis og foppal.

Meite rødspette 1

Meite rødspette 2Etter kampen bar det selvfølgelig tilbake, denne gangen med brødrene Johs på slep. ChrisJohs annonserte at spettetimen var i gang, og da blei det sånn! 4 rødspetter til blei tatt; 320g på ChrisJohs, 310g på meg (ny art forøvrig) og to ikke-veide på Toffe, en på samme størrelse som de to til ChrisJohs og meg og en mini. I tillegg fikk FeJ en fin sandflyndre (390g), samt at det ble tatt litt ymse småtorsk, hvitting og små sandflyndrer. Dessuten fikk Toffe en dvergulke på 21,3g når mørket falt på. Alt ble tatt på reke, fisket semiaktivt langs bånn. Når det blei helt mørkt var det bare taskekrabber som var interessert. Summert opp: Kjempedag!

    

7 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Toffeseptember 29, 2008 kl 08:20

  Takk for turen alle, det var en kjempedag! Forrige dvergulka hadde jeg anslått til 15g, så dette var en ny pers. Morro. Også rødspetta da.. endelig 🙂

  • Mortseptember 29, 2008 kl 09:27

  Fin, fin rapport. Topp å se at rødspetta er mulig å lande…

  • Suternseptember 29, 2008 kl 10:09

  Ai ai, godt å se at de flate biter. 400 gram er jo en fin fin fisk også. Godt å se at reke fungerer så godt, er jo så greit å få tak i. Hadde tenkt å satse etter tunge fremover, men detta ga motivasjon til videre spettefiske.
  Grattis med fine fangster.

  • Mortseptember 29, 2008 kl 11:17

  Har tenkt til å satse på sjøtunge selv fremover.. Vi får se hvem som blir først..

  • Suternseptember 29, 2008 kl 14:06

  Sjøtunge har jeg aldri hørt om, så der blir du nok først. Tunge derimot regner jeg som grei skurring og arten er nok på lista innen to uker.

  • Suternseptember 29, 2008 kl 14:09

  Veldig glad i poseringen til Fej. Mye fingre er alltid bra, så her har vi andre en del å lære.

  • Horkseptember 29, 2008 kl 16:52

  Man må kun bruke så mye fingre hvis de du har er korte, da fremstår jo fisken som større vettu!

  Topp med spette okkesom, håper å fange flere av dem utover.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.