Spennende i Svinevika

Alle gode ting er tre var det en vis mann som engang sa, derfor prøver jeg for tredje (og forhåpentligvis siste) gang å legge ut rapporten fra slettvar og fløyfisk-fiske i høstferien:

Lørdag 4.oktober ble en dag havets tegn, i motsetning til den fiskeløse fredagen i Hagenes. Presidenten stilte med båt og kaffe, jeg stilte med bondekringle og godt humør.

Vi valgte litt forskjellig takkels, Presidenten et slep med 4 fjærkledde småkroker agnet med reke og to litt større som ble trædd inn i en horngjelfilet (konservativ er den nye radikale), mens jeg kjørte på med en rekeagnet småkrok som opphenger over et slepmed en rød plastblekksprut som attraktor og en rekeagnet krok str 2 el 4 (radikal er den nye konservative).
Vi startet med noen drift i bukta sør for Kvernberget, med en rødspette på 200g som høydepunkt, fanget av meg. Ellers var det lite å skrive hjem om, etpar små sandflyndrer, knurr og mikrotorsk. Litt skuffende må man si, men den bukta skal jeg teste mer ut før jeg dømmer den!

Med økende vestavind bestemte vi oss for å krysse fjorden, og Svinevika ble et naturlig mål. På det første drivet utover bukta, ikke langt utenfor den ytterste røde bøya, fikk jeg på noe som kjentes ok ut. Tankene gikk fort til en fin rødspette, men når vi så hva som dukket opp ble vi enda gladere: Slettvar! Etter en kjapp fotosession og veiing ble den sluppet ut igjen, og ny art og meitasrekord kunne noteres. Vekt: 315g.


Vi fortsatte drivet utover og litt utafor bukta begynte det å smånappe litt. Hvitting eller sypike var naturlig tankegang, men opp kom jaggu en fløyfisk! Joho, enda en ny art! Men vent……den var feilkroka! D’oh! Skuffelsen var stor, men å ha vært i kontakt med denne artige krabaten var likevel en glede. Mens jeg hadde fisken i båten, smånappa det stadig hos Presidenten, men han klarte ikke å kroke det. Var det flere fløyfisker der nede? Jeg slapp takkelet ned igjen, klarte på ny å sette kroken og denne gangen korrekt. Ny art! Vekta (en nyinnkjøpt Lawson 5kg med 5g inndeling) vippa mellom 40-50g og stabiliserte seg først på 45g, deretter på 40g. Den laveste blir jo selvfølgelig tellende, siden man veide i båt. Men det er ikke så nøye med vekta, ny art er og blir en ny art!


Jeg fikk også en rødspette til (rødspette er den nye skrubba), mens Presidenten tok seg av sypiker, småtorsk og sandflyndrer, i tillegg til en feilkroka mikrorødspette. Når vi returnerte til Tangen dro vi båten på land for vinteren, og var skjønt enige om at dette var en fin avslutning på sesongen for Silver Viking!

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.