Meitepokalen 2008

Endelig var det klart for årets Meitas-høydepunkt 2008, meitepokalkonkurranse. Etter et meget vellykket årsmøte, hvor referat kommer senere, satte medlemmene fulle av pølser og forventning kursen mot Bogen og kystmeite på sitt aller, aller beste. Tor Fredrik “flira” Holth var en klar forhåndsfavoritt, sammen med outsider Christian “skrubba” Høst, det ferske Meitas-medlemmet som vi gratulerer.

Reglene var som vanlig relativt vanskelig å trenge gjennom, men leder for meiteutvalget, Jon “sutern” Gogstad Thorsen mente å ha full kontroll, noe han skulle få betalt for. Reglene ga grunnlag for to strategier, mikromeite etter mange arter eller satsing etter en “sær” art og dermed sikre seg seieren.

Kl. 20.00 var vi på plass og inndelingen av plasser gikk relativt greitt. Det var Thorsen på en av de første bryggene som kom best i gang og kunne raskt sikre seg 5 arter, med Toffe hakk i hel. For oss andre gikk det mer trådt, men Høst kunne lande en pen torsk på 1.4 kg på betongbrygga. Forholdene var bra lite vind med tendens til regn i luften, men dessverre var vannet veldig grumsete, noe som gjorde utslaget for noen av oss. Det mye smånapping, men ingenting som kom opp. Thorsen landet etterhvert en 6 arter, og når konkurranse slutt nærmet seg rundt 01.00 så seieren ut til å være sikret. Dessverre kom det ingen overraskelser på artssiden, noe vi egentlig hadde trodd og håpet. Forøvrig gjord Chris Johs gjorde en fin figur som rocke – jukeboks, til glede for noen og til irritasjon for toffe.

Noe etter kl. 01.00 var det oppmøte på parkeringsplassen og vi kunne i fellesskap kåre Jon G. thorsen som verdig vinner. Meitepokalen ble hevet i seiersrus og for oss andre var det tid for å vandre slukøret hjem. Alle var enig om at det ikke gjorde noe at Lars “aspen” Midttun kunne være med. En kjempekveld med andre ord.

9 comments

Skip to comment form

  • Horken on November 11, 2008 at 13:00

  Igjen er det bare å gretulere Thorsen med seieren, dessuten blir det jo fint med et annet navn enn Toffe sitt på polakken.

  Velkommen også til Skrubba, han gjorde jo absolutt en fin figur i sin debut som Meitas-medlem.

  Kjipt at de spenstige artene uteble, men da får vi bare krumme nakken og få de hver for oss.

  • Skrubba on November 11, 2008 at 14:54

  Grattis til Jon. Er det forresten flaut for resten av medlemmene at en fersking tar den største fisken, og at Jon, med kystmeite som svakhet, stikker av med seieren?

  • Sutern on November 11, 2008 at 15:45

  Til Hork: Godt sagt!
  Til Skrubba: Var faktisk litt flaut at du stakk av med den størrste fisken, men dog mer gledelig. At jeg vant var vel mer forventet. Eneste grunnen til at jeg ikke vant i fjor er jo at jeg ikke hadde mulighet til å stille. Året før der var jeg jo den moralske vinneren, men dommeren hadde laget noen sykt dårlig og invikla regler som favoriserte Toffe. Hvis ikke noe sykt intreffer så vil nok pokalen stå på hylla hos unge Thorsen til evig tid. Jeg er helt konge altså. Yes!!!

  • buken on November 11, 2008 at 17:10

  Jeg må vel henge meg på gratulasJONene. Grattis med maktdemonstrasJONen. Ellers skuffende at ingen fikk noen hemmelige arter. God debutt på Kisse! GratulasJON også til han. Sønn te Toffe og Ailen. Prøv igjen te neste år!

  • Horken on November 12, 2008 at 11:21

  Når man som nytt medlem stiller opp med scampi, kamskjell og spekesildfileter som agn, virker man særs uredd og klar for å gi seg i kast med vedtatte meitesannheter. I så måte synes jeg at det både var fortjent og gledelig at Skrubba dro i land den største fisken.

  Husk: “Noen må lede utviklingen, andre må følge. Vi har valgt å lede.”

  • Brasma on November 12, 2008 at 13:40

  Grattis Jonni. Fortjent. Ellers er lagbildet fint. Viser fram menneskets mange følelser; pur glede, usikkerhet, skøyeren uten skuldre, sinne, forventning, osv. Topp Toffe.

  • Horken on November 12, 2008 at 15:53

  For meg ser det ut som om Bønnen har prompa og Chrisa kjenner det.

  • Mort on November 12, 2008 at 16:02

  Spekesild? Det er vel helt på grensa av hva som kan kalles innovativt.

  • Horken on November 13, 2008 at 12:39

  For deg kanskje. Jeg synes det er spenstig å stille med det og scampi og kamskjell når man er helt fersk. Enten er gutten uredd eller så er han stokk dum, sånn som han utfordrer miljøet på den måten. Jeg satser på det første.

Gi en kommentar

Your email address will not be published.