Utfiskingslag etter piggvar


Det hadde lenge vært stille på Meitas, men det var utelukkende fordi det brygget opp til noe stort. LB hadde tatt skrittet ut og skal smies i tunge lenker, noe som naturligvis måtte feires.

Brasma var arrangør og primus motor og rettet fokus mot Jæren strendene og piggvaren. Trygt innlosjert på Brustad Camping etter en overraskende lang kjøretur fra det glade Østland til det triste og dystre Vestland, var vi klare for god stemning og grillmat på fredagskveld, noe som ble innfridd, bortsett fra at enkelte småbarnsfedre (undertegnede inkludert) måtte ta timeout tidlig.

Lørdag var det fisketid og været var bra (lite vind og bare litt yr). Undertegnede og Thorsen dro tidligst ut, men fikk også erfare at det ikke var mye regn før det hadde lønnt seg å ta med regntøy. Formiddagsøkta ble derfor passe kald. Rundt kl. 12.00 var de øvrige klare for litt fiske like i nærheten, og jommen sa jeg smør. Tror u ikke det var Mittis som landa en pen piggvar på i overkant av 900 gram og ny MR! Ikke nok med det, denna karen dro likegodt på med liten mirkotass til. Unge Stenseth som har til vane for å levere når det gjelder som mest kunne også lande ei skrubbe, artig.

Thorin og undertegnede forsøkte oss litt lenger nordover, og kunne raskt konstatere at det ikke var noe i veien med kastelengden og trua var stor, hvor vi vekselvis agnet med hel brisling og makrellfilet. Det bør nevnes at røra til Toffe gjorde underverker i forhold til å få snøret ut av brenningene og et aldri så lite must innenfor dette fisket. Etter ca 45 min slo det til på den ene stanga og jeg kunne fornøyd konstatere en piggvar på 540 gram, en art til på lista. Etter det var det dørgende stille, men jeg har sjelden fisket i så storslåtte omgivelser rett ut mot storhavet og fra en pen sandstrand, nesten noe eksotisk over det.

Lørdag kveld forløp som seg hør og bør i et utfiskingslag, uten skandaler av noe slag og ikke for mye til at fiskefokuset fikk uforholdsmessig lite oppmerksomhet. Om noen fikk noe på søndag vet ikke jeg. Bilder kommer (tilføy gjerne tekst)

Søndag – sett fra Horkens aka han utdrektes øyne:

Noen dro tidlig, andre fisket. For å gjøre en lang historie kort kan Toffes piggvar på etpar hundre gram nevnes, i tillegg til vind og surfebølger, sol som etterhvert gikk over til pissregn og en burger på Ogna som i Evens øyne var verdt 1000 blås. Minst.
Da vi ankom Flekkefjord for at jeg skulle få igjen bilen min, fristet jeg også Toffe spesielt, og Even litt motvillig (småfisk er tullefisk må vite) med gress- og grønngyltfiske. Begge fikk begge arter i løpet av ei kort stund, ingen store nok til rekord. Gressgylt var uansett ny art for begge, selv om Even ikke bryr seg om slikt. I tillegg var sjøaura, torsken og bæsjenebben innom, så rådhuset i Flekkefjord fikk tommel opp.

Legger ut bilder jeg har av Mittis- og Toffepiggvar, samt Toffegressgylt. Piggvaren til Mittis mista desverre stasfargen innen bildet blei tatt.

53 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

    • Aspenmai 17, 2011 kl 20:15

    Mange takk for et fantastisk lag! Stor stas dette her! Veldig bra rapport også! Piggvaren tikket inn på 920 gram. Jeg har et bilde av fisken, men jeg har en skikkelig møkkatelefon. Sliter derfor med å overføre dette til PCen.

    • Mortmai 17, 2011 kl 21:00

    Jepp, jeg klarte faktisk ikke å legge bildene riktig vei… Toffe?

  1. Hurra til Aspen, men sjelen er skuffet over Bønnen. Hvordan gikk det forresten med Kongen av Sørlandet?

    • Horkenmai 18, 2011 kl 14:47

    Tok meg friheten til å legge inn søndagsavsnittet og tre bilder.

    Tusen takk for et supergildt lag karer (både Meitas-medlemmer og ikke-medlemmer), veldig gildt å bli gjort så stor stas på!

    • Toffemai 18, 2011 kl 20:07

    Bra gutta. Sleit litt med de bildene jeg også Einar, men fikk det til tilslutt. Må jo legge til at jeg var storfornøyd med søndagens (tulle)fiske – 2 nye arter og 3 perser er ikke hverdagskost 🙂

    • bukenmai 19, 2011 kl 08:56

    Herlig karer! Godt det blei gjort skikkelig stas på gutten. Imponerende fangster også. Blei de grillet?

    • Horkenmai 19, 2011 kl 11:27

    Siden koteletter, pølser og mais fylte grillen til randa blei de stekt. Mittis var kokk, og alle munner gledet seg over det!

    • Toffemai 19, 2011 kl 13:34

    Klasseforskjell på skrubbe og piggvar!

    • Horkenmai 19, 2011 kl 13:36

    Noen mener at det var sjokkerende, andre mener at det ikke var det.

    • chrisamai 19, 2011 kl 17:15

    fy fela kara,det der virket mer enn snittet trivelig!

    • brasmamai 20, 2011 kl 12:02

    Takk for topp tur ja. Forbannet godt gjennomført.

    I tråd med diskusjonene på forumet, vil alle som greier månedsmålene fra og med mai få to poeng per godkjente måned. Grattis med piggvar og to points i «årets meiter»konken.

    • Sutermai 20, 2011 kl 17:14

    Topp tur.
    Herlig å endre reglene i en konkurranse som allerede er i gang. Må vel være det dummeste presidenten noen gang har skrevet på nettsiden.

  2. Innovativt, nytenkende og konkurransefremmende forslag. Litt som lyntog. Jeg gir Presidentene tommelen opp.

    • Toffemai 21, 2011 kl 10:47

    Oppdaterte årets meiter-sida med løpende stilling nederst. Noen sjokkert, eller ser det riktig ut?

    • Sutermai 21, 2011 kl 17:35

    Selv har jeg sju poeng. Hvordan Mittis har klart 7 er et stort mysterium for meg. Men ærlig talt, det blir vel ikke ført to poeng for målart?

    • Toffemai 22, 2011 kl 12:50

    Presidenten insisterer ganske kraftig, men hadde vi hatt vedtektene foran oss kunne vi slått opp hva Han har rett til og ikke 🙂 Jeg har talt tre poeng jeg, men to skal det selvsagt være. Takkar, skal rette det. På deg har jeg talt 3 rekorder, hvorav 1 ny meitasart, blir vel 5 poeng det da? Mittis har fått piggvar – etter systemet får jeg det til å bli 3 for målart, 2 for ny meitasart og 1 for rekord = 6 points.

    • suternmai 22, 2011 kl 15:58

    Litt skurr her. Piggvar er ikke ny meitasart! Hvis det er 1 poeng for rekord og tre for ny art så har jeg 7 poeng fra Lygningen. De siste tallene du skriver skjønner jeg ikke. 3 poeng for målart? og 2 poeng for ny meitasart? Håper du var drita når du skrev det for detta henger ikke på greip. Henger det på greip så slett meg fra konkurransen asap, for slik rævkjøring fra egen President finner jeg meg ikke. i.

    • Horkenmai 22, 2011 kl 19:06

    Igjen må jeg si meg uenig med at konkurranser endres underveis, og jeg stiller også spørsmålstegn ved om dette kan vedtas av Presidenten aleine.

    Samtidig bør medlemmene være klar over at dette ikke er noe som kom i helga, men som har liggi på forumet et beite. Og jeg kan ikke se at folk har kommet med voldsomme innvendinger der?

    • Toffemai 23, 2011 kl 06:47

    Ang poengssystem: dette får presidenten ta tak i.
    Sutern: Har du andre nye arter enn øyepål fra Lygnin? Har delt ut for mye poeng til Mittis, de trekkes fra. Anbefaler å lese «årets meiter» – der har poengsystemet stått svart på hvitt siden januar, med unntak av presidentens nye kontroversielle forslag. Jeg slang ut dette på eteren for å få hjelp med utregningen, ikke for å presentere en fasit. At en sur, bitter og egosentrisk suter (som alle vet lukter vondt) spyr ut eder og galle hjelper litt, men ikke mye. Noen andre?

    • Mortmai 23, 2011 kl 07:08

    Jeg også mente at Jon hadde 7 poeng fra Lygningen. Det har jeg ihvertfall forholdt meg til inne i hodet mitt.

    • Brasmamai 23, 2011 kl 07:21

    Stemmer Mort + makrell fra Topdal gir 8 points i sekken til Jon. Jeg har oppdatert resultatlista på årets meiter, med klargjørende forklaring.
    Om det fortsatt er uklart; så sleng ut noen frekke, ugjennomtenkte kommentarer.

    • Suternmai 23, 2011 kl 07:37

    Utrolig hva litt eder og galle kan føre til. Begynner å nærme meg fornøyd nå, men er fortsatt uenig i hevingen til 2 points for målart. Hvorfor tar man slike ting på et forum som har maks fire lesere? Hvorfor trenger vi et forum? Folk kan vel stå for det de sier?

    • Toffemai 23, 2011 kl 08:11

    Det får’n si, ganske effektivt Jon. Da gjenstår bare endring av konk-regler: er det lov og skal vi føre 2 points per månedsmål? Har Brasma en skjult agenda? Flirer er nærsynte og henger med brasmer, derfor fører jeg points etter hva brasma mener. Dette er jo forøvrig ikke diskutert på forumet i noen utslagsgivende retning – men vi kan jo vurdere å gjøre forumet allment tilgjengelig, om det gjør saken bedre?

    • Horkenmai 23, 2011 kl 08:52

    Hvorfor skal vi ha stortings-, kommune og fylkestingsvalg når bare 60% av de stemmeberettigede gidder å stemme?

    • Mortmai 23, 2011 kl 08:53

    Jeg tror fortsatt det er feil i poengberegningen. Skal ikke Jon ha 7 poeng (4 mr + ny art) og Even 5 poeng (2 mr og ny art). Flisespikking, men jeg bare spør.

    • Brasmamai 23, 2011 kl 09:06

    Ny art: 3 points
    + Ny Mr: 1 points
    = 4 points

    • Suternmai 23, 2011 kl 10:14

    Kan Presidenten gjøre rede for hvorfor det blir regelendringer?

    • Brasmamai 23, 2011 kl 14:28

    Grunntanken er:
    a) Finne ut hvem som er den beste meiteren i Meitas
    b) Å høyne innsatsen blant medlemmene
    Regelendringen dreier seg om å få punkt b oppe å gå, uten at det går særlig utover punkt a.

    Siden ingen har fått målart, er det kun de som ikke har giddi å prøve, fordi målart bare har gitt 1 poeng, regelendringen går utover. Bortsett fra det blir punkt a) ikke berørt. Ergo vil regelendringen forbedre punkt b, uten å ødelegge punkt a. Mao vil det være uintelligent å ikke forandre reglene, og vi er vel ikke uintelligente?

  3. Slapp av Suter. Årets meiter-konkurransen er bare jåsseri uansett. Det skal jo stemmes på 2. juledag, og vi vet alle at det ender i en farse. Mmmmmm…farse. Nå fikk jeg lyst på medisterkaker.

    • Horkenmai 23, 2011 kl 18:16

    Er Mandal nok uti periferien til at jeg kan legge alle stengene til salgs på ebay og likevel ta tittelen?

    • sutermai 23, 2011 kl 20:24

    «Siden ingen har fått målart, er det kun de som ikke har giddi å prøve, fordi målart bare har gitt 1 poeng, regelendringen går utover»….. eller de som har mange poeng og liten tid til å fiske.

    Tanken er god den Even, men håper du skjønner at dette ikke kan innføres nå. For å bruke dine egne ord, vi er vel ikke uintelligente?

    • Mortmai 24, 2011 kl 10:31

    Jeg tenker også det er uheldig å endre poengberegningen underveis, særlig i forhold til målart. Jeg tenker at det er bedre i så fall heve poenggrensen for MR, som generelt er vanskeligere og kanskje litt mer stas enn målart?

    • Brasmamai 24, 2011 kl 13:04

    Spennende tanker dette, gutter. Vi kan ta med det i neste års konkurranse. Eventuelt fortsette diskusjonen her, nå.

    Månedsmåldiskusjonen var ferdig for en noen uker side. Så beklager Suter, hvor mye tid du har til å fiske kommer ikke til å bli vektlagt i denne omgangen.

    • Todd Fmai 24, 2011 kl 15:57

    Gir det deg en god følelse å sitte på din høye hest og pisse andre hardt og brutalt i trynet Herr President? Skulle likt å se dette i andre fora. Manchester United leder serien med 10 poeng, shit da blir det jo ikke noe spennende fremover, la oss endre reglene slik at de andre lagene kan komme raskere i kapp. For en glimmrende idè.

    Slikt finner jeg meg ikke i. Lykke til i jakten på årets nest beste meiter alle sammen!

    • Horkenmai 24, 2011 kl 17:57

    Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor reglene endres underveis. Er dette i tråd med vedtektene?

    Står det noen plass f.eks: «Regler angående konkurransen årets meiter kan på et hvilket som helst tidspunkt under konkurransens gang endres av en ravende gal diktator i sitt enerom»?

  4. Man kan se dette i andre fora: Robinson og andre realityshows bruker jo regelendringskonseptet til stadighet. Tilpass eller tap. Mindfuck lissom. Detta er drittrått Brasma Falck. Nei vent, Even Iglesias. Det var bedre.

    • Mortmai 24, 2011 kl 21:50

    Nok er nok folkens, vi må tøyle følelsene våre. Vi kan godt prøve å endre reglene underveis, og vi har allerede vedtektetfestet hvordan denne konkurranse skal foregå, som er en helhetlig vurdering. Imidlertid skjønner jeg Jon godt. Han gjorde det rett og slett knallgodt på Lygningen, og det er det vanskelig å ta igjen. Da virker det litt urettferdig å endre reglene underveis bare for at en stikker seg ut tidlig i konkurransen. Så jeg har forståelse for at Jon føler frustrasjon. Samtidig er Jon en utrolig målrettet meiter, og blant de beste i foreningen. At han gjorde det så bra på Lygningen var ikke tilfeldig. Han fisket målrettet etter øyepål og fikk nettopp det. Så selv om meitehyppigheten er lav, så opplever jeg det relativt fortjent at han leder såpass klart. Samtidig er min opplevelse at Jon med alderen har fått en vesentlig kortere lunte og jeg mener vel etterhvert at vi er flere i bittertoppen etterhvert. Ikke at det er noe galt i å være bitter.

    • Horkenmai 25, 2011 kl 07:03

    Jeg sier: Kast presidenten, få Toffe inn på topp. Revolusjon, revolusjon, revolusjon!

    • bukenmai 25, 2011 kl 08:18

    Hva med rett og slett kåre meitas bitreste? Litt usikker på reglementet og gjennomføringen, noe som gjør det hele ekstra spennende. Jeg digger rett og slett at du Jon nå tar B’en ut av Bratteng. At du kommer drassende med Man.U. trekker også selvfølgelig opp. Helt enig med at reglene ikke bør endres midt i konkurransen. Uenig i revolusjon.

    • Horkenmai 25, 2011 kl 08:33

    Er du i mot revolusjon Mats? Du som har langt hår og greier? Merkelig.

    Ser for meg følgende kåringer i tillegg til årets meiter i år:
    -Årets bitreste (strålende forslag Mats!!! Jon leder overraskende nok, men jeg tror nok Einar har noe på lager)
    -Årets diktator (trengs ikke stemmes over, Even tar denna)

    • Suternmai 25, 2011 kl 08:54

    Detta er så deilig.
    Støtter Horkis igjen, kast presidenten, få Toffe inn på topp. Revolusjon, revolusjon, revolusjon!

    • Brasmamai 25, 2011 kl 09:26

    Opprørsvåren er altså ikke over. Jeg anser meg herved som kastet fra presidentvervet, og ønsker etterfølgeren litt lettere kår som diktator.

    Jeg vil la saken om månedsmålene ligge, om jeg aldri trenger å være president igjen.

    • Mortmai 25, 2011 kl 13:34

    Du får bare pent holde i månedsmålene videre fremover. Du er Meitas sin beste president noensinne, tenk litt på det.

    • sutermai 25, 2011 kl 17:23

    Even VAR en god president. Jeg vil ha handling og ønsker en ny president velkommen.

    • Mortmai 26, 2011 kl 07:52

    Samtidig er Presidenten blant de aller beste til å skape engasjement. Du har jo ikke vært så engasjert på lenge. Engasjementet er resultat av handling. Så min konklusjon må være at Presidenten er handlekraftig og engasjerende, noe som også er Meitas kjerneverdier. I tillegg til kompetanse, kompetanse og kompetanse.

    • Horkenmai 26, 2011 kl 08:18

    Jeg vil heller ha en engasjerende demokratisk diktator, enn en engasjerende diktator. Et lite stikk til Even der altså.

    Men jeg synes likevel Even er flink jeg. Kontroversiell, men flink. Litt konservativ selvfølgelig, men sånn blir det når man har vokst opp med settefiske uten tant og fjas på takkelet.

    • Brasmamai 27, 2011 kl 07:38

    Sjekk mail (om du ikke er redd)

    • Suternmai 27, 2011 kl 07:54

    Flaut Herr President. Regnet med at du hadde litt mer stake enn dette.

    • Karleifjuni 28, 2011 kl 20:33

    Lenge siden eg har vært innom her nå ser eg. Kjekt å se att landsdelen her leverer nye arter i hytt og vær. Gratulerer med piggvar i lange baner.

    • Horkenjuni 28, 2011 kl 22:29

    Kjekt at du tar turen innom Karleif. Noen Mandalstur i sommer eller?

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.