Tour de Trøndelag – Skate or die

Hvorfor er sjøisen i Trøndelag dekket med 20cm overvann gjemt under et skarelag som man hele tida faller gjennom? Og hvorfor er isen såpass råtten enkelte steder at man trår rett gjennom? Og hvorfor er det så mange haier under isen? Spiser de meg hvis jeg går gjennom? Og hvorfor er det guiden som får skate og ikke den guidete? Og hvorfor i helvete ligger Hvittingfoss langt pokkerivold oppi Lågendalen, er vel faan ikke noe hvitting der? Og hvorfor kommer den første feberøkta på fire lange og to breie dagen før jeg skal på isen og agne med hvitting som jaffal ikke er fanget i Hvittingfoss? Og åssen i alle dager klarte jeg å feilkroke den ene lille skata som lukta på agnet mitt?

Som du spør får du svar sies det. Og svaret er; det finnes ikke gode svar på alt.

Fakta faan er jaffal at Thorin og Holtan var en 12-timersøkt på svømmebassenget på Lygnin, altfor langt inn på fjorden selvfølgelig. Grunnene til plassvalget er flere, men man får seg en støkk når beinet ramler gjennom alle laga med snø, vann og råtten is og støvelen blir full av vann, og da frister det lite å gå lengst mulig på isen. Uansett, trua var på topp hele veien der vi slo leir, men skatebettet var sådär og meget konsentrert til en 10min-periode på tampen av dagen. Det starta med min feilkroka mikro, før Even dro opp en korrekt kroka på 2,49kg. Fram til skatebettet hadde vi bladd oss gjennom utallige pigghå i størrelsen 4-6kg, noen få hågjel hvor Evens på 1,01kg var den største, mens min ene uveide fikk applaus som ny art, samt at Even slo ihjel dødtid med relativt store hvitting under agnfiske. Størrelsene husker jeg ikke helt, men 840, 590 og 580 er noe som ligger langt baki der. Her får Even korrigere meg.

Og nå, bilder:

Takk for turen Evengutt!

11 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

    • Brasmafebruar 29, 2012 kl 22:27

    Vansklige spm du stiller der. Er fornøyd med å ha guidet deg til den flotte skata di. Bra skrivi. Du glemte en hvitting på 620 g.

    • Toffefebruar 29, 2012 kl 23:32

    Den hvite fossen vel. Fin tur, og spennende is ville jeg tro. Fisket var vel heller så som så, så her er et dikt: Heia heia meitas 2, detta går skikkelig poo (nødrim).

    • Mortmars 1, 2012 kl 09:05

    Bra satsa tross alt, kjipt det ikke ble full klaff

    • Horkenmars 1, 2012 kl 09:18
      Forfatter

    Ja, det var gøy til tross for halvslapp kropp, masse overvann og null korrekt kroka skate.
    Men da har jeg en god unnskyldning til å booke tur neste år også, og det kommer jeg til å gjøre!

    • Bukmars 1, 2012 kl 17:51

    Jeg slutter aldri å imponeres av pigghåen. For en vakker skapning! God gøtsing karer!

    • sypikamars 2, 2012 kl 07:23

    Er ikke kroppen din halvslapp okke som? Hva skjer med storekorsnebbtangen i år a? Er d slutt på di tidene? Kommer du blir det bjørneklem og skrei bonanza i skillefjorn på 80 metern!

    • Horkenmars 2, 2012 kl 07:59
      Forfatter

    Joda, kroppen min er som en glassmanet på land til vanlig også Magne…

    Storekorsnes har lizzom fadet seg ut etter kiden kom, er ikke helt sikker på om den eldre garden drar heller. Tror kanskje det er påske- og/eller sommertur som gjelder nå for tida. Men seibonanza og bamseklem er aldri feil! Dessuten har jeg noe uoppgjort med spettene der oppe.

    • Irvinmars 5, 2012 kl 13:42

    Fin rapport! Finnes det noe håp for at isen der ligger enda?

    • Brasmamars 5, 2012 kl 18:15

    Den var omtrent 15 centi midtfjords, så skulle tro at den fortsatt var ok der. Men ved land var det guffent noen steder. Vil ikke garantere for noe som helst.
    Grattis med fin TVopptreden, og ny pers på hågjel 😉

    • Horkenmars 6, 2012 kl 08:29
      Forfatter

    Også kan det jo hjelpe på om du ikke er 100+ og tung i steget som visse andre er…

    • Irvinmars 7, 2012 kl 14:38

    Takker, ja da satser vi på tur imorra. Tar med kystmeitestenger sånn i tilfelle. Inkludert stash på ryggen nærmer det seg stygt 100 kg..

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.