Gjeddekongen

Det var lørdag og jeg hadde plenty med alternativer. Hva skulle man finne på? En av de tingene jeg har hatt lyst til veldig lenge var å gjeddemeite på isen. Det høres faktisk veldig gøy ut og i teorien vet jeg hvordan man gjør det.

En trebelkrok, fluorkarbonsnøre og en død laue fisket litt under isen. Gjedde jakter oppover om vinteren. Det er noe alle vet. Jeg fikk lurt med meg en fyr fra Gjøvik og så var vi egentlig i gang. Litt nølende ut på isen som seg hør og bør. Det ble borret opp to hull til aktivt fiske etter smårask og så 6 hull til for å gjeddemeite.

Så var det egentlig bare å vente, mens man fra tid til annet løftet litt på agnfisken. Plutselig så falt den ene stanga pladask ned på isen og etter en kort spurt kunne jeg konstatere at det var fisk på gang. Og jaggu var det ikke gjedde.

Småpene 2395 gram.

Det er lenger og lenger mellom hver gang, men det er utrolig moro å prøve seg på en fiskeart og så lykkes på første forsøk. Jeg har hatt slike opplevelser før, blant annet første gang i Ågårdselva og en gang etter brasme. Toffe og Lars etter småflekka rødhai. Den følelsen når alt klaffer, kan ikke slå den altså.

5 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Bukmars 13, 2018 kl 22:59

  Grattis! Og du kan virkelig kunsten å få fisken til å se abnorm ut…

  • Brasmamars 14, 2018 kl 11:54

  Grattis. Venstrehånds fingre avslører den egentlige størrelsen, dette kan du gjøre bedre neste gang.

  • Horkenmars 15, 2018 kl 21:04

  Hadde det vært en Storstein-finger ville gjedda veid 5.

  Forøvrig er det bare å si godt fiska. Og innen Meitas er jo gjedde sjelden kost, så artig fangsta!

  • Endre Balteskardmars 17, 2018 kl 19:25

  Det er en flott fisk du! Gjeddekaker og god stemning heimen?

  • Toffemars 28, 2018 kl 11:16

  Kult! Noen som har formening om når gjedda er mest aktiv under isen? Når fikk du din? Tenkte en tur på Goksjø i påska og da blir det tilfeldig når det fiskes, men mest sannsynlig midt på dagen. Bli med vel, om noen kan.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.