Sjøørret på Sørlandet – en slags livedekning

Javel, som dem sier på Sørlandet. Eller jawohl som dem sier enda lengre syd. Tida er inne for sjøørrettreff på Sørlandet og de lærde strides om det er en broket forsamling eller et toppa lag som skal utfordre den blaude kyststriba. Vi er tilsammen 9 mann som skal i ilden og det blir fiske fredag-mandag, men ikke fullt lag hele veien. Noen kommer torsdag kveld og noen fredag. Noen må  hjem lørdag, noen søndag og noen mandag. Så kommer det dagsbesøk søndag. Siden vi er 3 Meitas-medlemmer involvert er det på sin plass å bruke hjemmesida vår, så får heller den fiskelause svensken bli enda bitrere enn vanlig.

Og siden det var så gildt med livedekning fra Limfjorden i fjor (selv om fisket var elendig), så gjentar jeg det i år. Men i stedet for blanking i utlandet blir det blanking i hjemlandet si. Satser på en kjapp oppsummering hver kveld, altså oppdatering fredag, lørdag, søndag og mandag. Skitt lesning!

Fredag 20.april:
Jarle og Mittis dukka opp torsdag kveld, Fredrik Thorsen fredag morra. Dermed var det et deilig firkløver som la i vei vestover til Lindesnes sånn ca litt for seint, men tidligere enn lunsj. Holtan gikk med fluedobba, de andre med fluestanga. Og ganske raskt viste det seg at det ene valget var bedre enn det andre. Igjen og igjen. Kort fortalt, dagen oppsummert: Holtan fikk 4 fisk (50cm tynnfisk, 42cm sushifisk, 38cm matfisk, undermåls), de tre fluefiskerne fikk ingenting. Veldig skuffende uttelling da forholda egentlig var veldig gode. Men godt for fluedobba (med samma rosa reka dagen lang) å sette på plass skapet. Og plassene vi besøkte ser jo ut som en million dollars. Bildeshow:

Lørdag 21.april:
Fredagen blei lang. Håkon, Kristian, Aleksander og Øystein dukka opp og hjemmebrygg, brennevin og lammeskank gjorde at morrafiske lørdag utgikk. Så først ca. kl 13 var vi på plass på feltet, som var Underøy, Lindesnes kommune. For en plass! Men mest tom ølflaske. For noen hvertfall. Holtan måtte igjen vise vei med sine to fisk på hhv 42 og 45 cm. Så fikk Kristian en fisk på ca. 40cm. Aleksander og de fire gutta med flue fikk ingenting. Guiden er bedre til å fiske enn til å guide. Etter pølsemiddag kl 16 blei det bestemt at vi reiste videre. Tre fluekarer til en plass, 3 fluedobber + en fluefisker som konverterte til fluedobbe til en annen. Det kan avsløres med en gang, fluedobba vant igjen. Holtan nappa opp kulerund 43cm og to undermåls, Aleksander sneik opp en 58cm støing og Kristian fikk en undermåls. Fluegutta kunne melde om at Håkon hadde følgefisk og Mittis hadde en som satt på i 2 sek men datt av. På tampen av dagen på en siste-sjanse-plass fikk Håkon 2 undermåls som jaffal ga streker i regnskapet. Fludobbe er som garn. Bildeshow:

Søndag 22.april:
Utvida skjenketid med alle rettigheter til kl. 4 søndag morra gjorde at morrafisket utgikk nok en gang. Samtidig var det flere som valgte å sette nesa hjemover rett etter frokost, så det var kun Håkon, Kristian, Aleksander og meg igjen til å utfordre Mandals skjærgård. Vinden hadde snudd fra vest til øst og sola var bytta ut med skyer. Med 7 grader på stokken var det surt. Og fangstene, eller mangel på sådanne, reflekterte dette. 3 undermåls blei fasiten – to på guiden og en på Kristian – alle tatt i indre strøk, brakkvannsfjorden.

Oppsummering:
Dårlige fangster. God innsats. Enormt med latter. Godt hjemmebrygg. Storveis god mat. Fantastisk trivelig. Nydelig landskap. Elendig guide. Om vi teller alle fiskene tilsammen, stort og smått, fangsta vi 17 sjøørret – 8 over og 9 under målet. Holtan fikk 11, Kristian 3, Håkon 2 og Aleksander 1. Jarle, Midttun, Fredrik og Øystein spiste smultring.
Knekker vi det opp ytterligere ser det slik ut, med fisk målt i cm:
Holtan: 50, 45, 43, 42, 42, 38 + 5 undermåls. Fluedobbe.
Kristian: 40 + 2 undermåls. Fluedobbe.
Aleksander: 58. Fluedobbe.
Håkon: 2 undermåls. Flue.

8 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Brasmaapril 20, 2018 kl 19:57

  Åssen gikk det i dag?

  • Horkenapril 20, 2018 kl 22:01
   Forfatter

  Terningkast 2.

  • Brasmaapril 21, 2018 kl 00:37

  Gratulerer med ørrettene. Du vet ikke vekta på fiskene da,?

  • Horkenapril 21, 2018 kl 00:47

  De er ikke veid. Men største veier 1.1-1.2 skulle jeg mene. Deretter 8hg og 6hg. Isch.

  • Brasmaapril 21, 2018 kl 11:19

  Husker starten av 2000 tallet, da var det heller ingen som hadde vekt. Måtte innom bensinstasjon å veie fisken på godterivekta. Eventuelt var postkontoret også et alternativ.

  • Bukapril 21, 2018 kl 11:40

  Ja, det var tider… :-).

  • Brasmaapril 22, 2018 kl 08:59

  Høres særs trivelig ut. Og fisket, hvordan vurderes det opp mot utlandet? Så langt? Guidingen er under en vær kritikk da, kunne ikke gjort det verre selv.

  • Horkenapril 23, 2018 kl 13:09

  Siden vi sjeldent klarer å fange noe i utlandet heller er vel alt ved det vante. Men guiden solgte det på forhånd inn ovenfor turfølget med spådom om 5 fisk per mann per dag, hvor største ville bikke 2, noen 1+, mestepart 4-9hg og noen undermåls. Det var vi ganske langt unna samla sett. Men hadde alle fulgt opp guidens fangster ville det jo ikke vært så galt det her. Og når guiden klarte det er det jo ikke helt umulig for dem andre? I teorien altså, praksis viste seg jo annerledes.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.