Høyt år og fiske

Avdeling Østfold har muligens ikke vært det sterkeste kortet i Meiteforeningen Meitas i år, men helt inaktive har vi heller ikke vært. Vinteren har vært lang og våren var utrolig kort, men noe har det blitt.

Den 20. mars var sjølveste Tobben og jeg ute på lakefiske på Visterflo, hvor bettet hadde vært helt akseptabelt under vinteren, men vi var sent ute. Tåbbe satte på en 100 grams pilk som han drev og dunket med og jaggu lugget det ikke litt stanga og bom der satt den. Fin pinne!

Lake på småpene 1850 gram – ikke verst. Tok et litt halvpsykotisk bilde av Tobias som jeg synes fungerer godt.

Så nærmet det seg vår, men plutselig så var den der. Alt for fort og med mye vann, så Stamfisket kom liksom ikke i gang før det liksom var over, men en tur ble det på gamle jaktmarker som levert så fint med stam over 2 kg for noen år siden. Denne gangen gikk jeg for pepperonipølse med cheddar og det fungerte langt bedre enn vanlig røkt kjøttpølse, vesentlig flere napp på pepperonien faktisk.

En tidlig juni dag sånn i 22 – tiden satt det altså en småpen stam på 1500 gram. Helt ok, verken mer eller mindre. Fikk en liten tass også.

Så plutselig var vi i slutten av juni og jaggu skulle det ikke løsne. Tobbe, Fredrik T (T-Bone) og jeg dro ut for å finne siken og hvilken tur det ble. Det var jevnt bett og siken var i gang. Tobias startet ballet med fin, fin sik på 980 gram, Freddy T med en på 1360 gram og jeg til sist med en på småpene 1240 gram. Vi fikk noen flere også, men dette var liksom skrytekassa. Etter hvert – sånn etter 20.00 så døde sikbettet av, men jaggu klinte det ikke til på stanga og den var fin.

Abbor på 1190 gram og ny meitasrekord tatt på mark – Huckleberry Fin Style!

Som en mulig payback tok Tobias kanskje noe av det minst fotogene bildet av meg noen gang – et slags Bjørg – flashback. Høyt Hår McBratteng flyr igjen. Tobias insisterte likevel på at bildet var veldig fint.

 

 

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Horkenjuni 28, 2018 kl 08:53

  Fy søren så deilig å se en slags Bjørg igjen. Det var virkelig flott!
  Et knippe fine fisker her også, er det mulig å bestille guiding på sik, stam og kilosabbor?

  • Brasmajuni 28, 2018 kl 17:08

  Nydelige bilder. Og fine fisker. Likte spesielt godt at det ser ut som du bruker leppestift.

  • perojuli 13, 2018 kl 10:20

  Herlig 🙂

  • Jørgen Andersenseptember 5, 2018 kl 00:18

  Du kler kjempehøyt hår Einar. Fine fisker også.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.