Gullet skal hjem

Gullfisk, sølvkaruss, ufisk. Kjært barn har mange navn. Men fin er den, akkurat så fin at etpar kveldstimer med dobba for prøve å fange den går under kategorien kvalitetstid i min bok. Alt som innebærer å stirre på ei dobbe er kvalitet når jeg tenker meg om, men det er sjelden fangsten er like vakker som gullfisken.

Temmelig nøyaktig to timers fiske blei det i kveld og dobbedansen på første stanga begynte allerede mens jeg rigga stang to. 280g veide den og selv om den ikke var spesielt stor var det en finfin start på kvelden. Etterhvert kom den andre stanga seg utti også og dansen gikk ganske sporenstreks. Og der var den, den deilige gullfargede gullfisken. Kveldens vakreste, uten tvil. 360g med skjønnhet! Det var stort sett action hele veien og hadde jeg fiska med boltrig hadde nok uttellinga blitt bedre. Men dobba er og blir feteste metoden og da fikk jeg heller leve med endel blåste sjanser siden jeg er litt rusten. Men siden neste sjanse sjeldent var langt unna så traff jeg en og annen blink også. For eksempel de to tvillingene på 620g og 630g som havna i bøtta sammen med skjønnheten. Nydelige fisker tett opp mot persen på 650g og ikke sjukt langt bak Jon sin MR på 690g.

Den neste fisken som havna i håven ga fornøyde grynt hos Presidenten. 850g, ny MR og gode greier. Så røyk det på etpar små som forsvant utti igjen uten veiing, før det blei enda mere grynting og til og med lett jubel på tampen av økta når MR blei heva enda et knepp. 900g. Godt fiska!

Til Årets Meiter: Gullfisk 900g (MR)

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Endre Balteskardaugust 3, 2018 kl 00:45

  Mhoff! Nydelig tullefisk som en ikke kan spise. MEN! Fiske er gøy og der levere du meget godt! Grattis!

  • Even Thorinaugust 3, 2018 kl 12:08

  Oj. Du seiler opp som årets meiter favoritt. Igjen. God jobb.

  • Horkenaugust 3, 2018 kl 12:51

  Favoritt veit jeg ikke, men jeg har en plan om være helt der oppe. Og flyter det sånn her utover året blir jeg vanskelig å stoppe.

  • Johsaugust 3, 2018 kl 12:54

  Du er dyktig, Holtan.
  Forbannet dyktig.

  • Peroaugust 3, 2018 kl 18:44

  Grattis Lars, godt fiska!!! Knall da:)

  • Horkenaugust 7, 2018 kl 21:43

  Takk, takk! Ny pers er alltid stas!

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.