En vanlig dag til sjøs

Jeg rodde ut de 350 meter som kreves for et godt garnsett tenkte jeg. Sola var lav, trosteflokkene var som sildflak i lufta og årets måsekull fulgte i kjølvannet. Det var blikkstilla og en ble sittende 15 minutter i båten bare for å se. Se og tenke tilbake på sommeren som dro forbi.

Laksefiskeren fra de dype skoger i Reisadalen var våknet for alvor. Han hadde startet dagen allerede 06:30 og var klar til å gi gass mot Kviby. Selv om det ble en etter-frokost-lur var han her allerede kl 11 og vi kunne ta laus. Målet var å jakte på øya Seiland som ligger i kjeften til Altafjorden. Der Langfjorden, Vargsunet og Stjernsundet møtes. Mer detaljert vil vi ikke gå. Vi ga gass i den alt for lille men ekstremt raske Vinkingen og var kjapt i land. Fikk sparsomt med jaktsituasjoner. Det tok ikke helt av men vi felte 6 harer og ei rype. Litt under par, men vi visste at etter 6 timers gange kom vi ikke til å sulte denne kvelden.

Været var halvspakt når vi dro men ga litt gass utover dagen med regn og 8-10 m/s i kastene. Direkte varmt var det ikke. Trikset var å gi faen i å spise å bare gå i ett. Et velbrukt triks.

 

 

På vei tilbake gikk vi fra 18 til 5 knops fart. En måtte lese sjøen som en annen Marcel Hircher. Med kapteinen på rorkulten gikk det som vanlig flott. Men selv jeg innrømmer at det å trekke garn i slik sjø krever sitt. Magne hadde roa og er sterk. Han ble en slags garnhalar og garnet ble trygt dratt inn. Et par små spetter og ei skate kom først. 75 m garn og ikke mer? Joda, på tampen kom havets kloakklokk sigende. En piggvar som nesten bikka 5 kg. Jubel ombord. Storsjøen slo og slo på onkel Viking, men etter «en ellers dag på det jevne», ble den redda nå med selve fisken ombord. Kveite blir forøvrig som småsei å regne.

Vi avslutta kvelden med helstekt hare og nye ekspedisjonsplaner. Litt misunnelige sovna vi mens vi så på bilder av de gode makrellfangstene i Oslofjorden.

7 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Horkenseptember 26, 2019 kl 17:17

  Brillefint som alltid fra Kapteinen! Hæhæhæ, makrellfangster fra Oslofjorden.

  • Bukseptember 26, 2019 kl 21:56

  De som ikke fisker med garn er barn!

  Hare og skatevinger. Det er dietten sin! Ser ut som Unge Storstein er flaska opp på det. Han blir jo bare yngre og yngre.

  Prøv forresten å fritér piggvar-fettet. Det er heeeeeeeeeelt magisk!! Enda bedre enn Kapteinens fylte..

  • Brasmaseptember 27, 2019 kl 10:20

  Garn og gevær. Garn og gevær? Er dette veien og gå for meitas? Kommer vi til å ha artikler om ammunisjon og harrahunder framover, om omfar og flaggmann? Den løsninga kjørte jo hooked.no for en stund siden, og se på dem nå. Totalt uinteressante. Mener dette blir som uthulinga av nasjonalstaten, de statelige institusjonene er jo byttet ut med private initiativer. Med resultat at staten ikke kan gjøre vanskelige valg uten at de må få godkjent av en rik investor. Dermed står Norge stille, status quo er nøkkelen for de som tjener masse, nå.
  Eller om vi går andre veien, og slutter å skrive: Se bare på NKML, en gang det stolte flaggskipet i meiteNorge, nå en blanding av arrangør, impresario og PRjippo. De driver ikke med det Gud har skapt dem til i det hele tatt. Kystmeite.
  Ja rekken av fallerte prosjekter er endeløs. Og Meitas er akkurat som dyrearten homo sapiens, i et avgjørende øyeblikk. Veien vi velger vil avgjøre om framtiden ser grønn ut, eller en annen, ekkel, farge.

  Fint skrivi Lusuer. Om du har ei ekstra hagle, så ta den gjerne med på Sørøya.

  • Horkenoktober 2, 2019 kl 14:37

  Er det valgkamp, eller har han bare blitt bitt av bitterheten til dem i Østfold han derre Visepresidenten?
  Om han er så fryktelig bekymra for Meitas sin framtid og retning ville det vel vært mer konstruktivt og gjort en innsats innen meitefiskets uante varianter, knipsa etpar bilder på veien og deretter posta det på meitas.net.? Men neida, i stedet for å gjøre noe sjæl, sitter han godt planta i sofaen med pottis og fjernkontroll og mener mye om dem som faktisk gjør en innsats. Tipper det er nakkekrage, NAV og rullings neste. Mørke nedrulla rullegardiner, og enda mørkere sinn.

  • Brasmaoktober 2, 2019 kl 16:34

  Overhodet ikke noen valgkamp. Bare et spørsmål om veien videre, med et kanskje litt for kritisk lys. I tillegg ett par udokumenterte fakta, for å løfte stemninga litt. Funka ikke.. Trodde ikke du ville bli krenket av dette president.

  • Horkenoktober 3, 2019 kl 13:00

  Er ikke krenka, er bare veldig veldig skuffa over at du velger å bruke energien din på å kritisere i stedet for å gjøre noe konstruktivt.

  • Brasmaoktober 3, 2019 kl 13:47

  Jeg kaller bare en spade for en gravemaskin. Og om du hadde lest teksten og samtidig ikke hadde hatt alle piggane ute, ville du sett at det ikke er kritikk av meitas eller deg. Jeg vet at du er veldig sensitiv, og vi var alle enige om at vi aldri skulle kritisere deg, når du fikk lov til å være president. Vi heier på deg. Du er flink og tøff. Stå på.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.