Ut på tur i Sørvens rike

Etter å ha jaktet storbuken, fått råd av en gammel mann og gått på gjengrodde stier så var det utvilsomt på tide med neste trekk. Det naturlige neste skrittet var å prøve etter sørv som normalt pleier å være i siget sånn i tampen av mai. Et klassisk feederfiske som mange etter hvert har som et kjærlighetsbarn innenfor meitefiske. Vi kjørte en klassisk engelsk åpning med hard feederforing fra start som nærmest ga umiddelbare resultater.

Litt trøbbel med klassifiseringen, men etter litt konsulentbistand fra Heier så kunne vi konstatere en småpen laue på 36 gram.

Det var nok litt flaks, litt som et tabbetrekk som motstanderen ikke oppdager, fordi det ble litt stille en periode før det var et fint napp i feederstanga som utløste et kontant mottrekk i form av et knallhardt tilslag. Det luktet en skikkelig fin sørv lang vei, men glede ble til skuffelse når medium brasma på 680 gram gled inn mot håven. En slags Magnus Carlsen som plutselig oppdager at han vinner VM-finalen med 2 poeng i stedet for 6. Det er greitt, men kunne utvilsomt vært bedre.

Ikke så lenge etter var det action i stanga og endelig var sørven på plass, men den var ikke gibba. Selv gikk jeg for loff som agn, mens Tobbe kjørte en gambit borte på kanten og gikk for mais. Det skulle vise seg å gi resultater. Han landet en mort på 270 gram, og flere sørv med beste notering på 215 gram. En periode var jeg en passant der jeg satt. Men heldigvis var Aljhekins kanon ladet og bang der satt det en fin pinne av en sørv på stanga:

(Dessverre har frisørene vært stengt i en lang periode nå – pga. Corona)

En sørv på 545 gram er like respektabelt som å vinne et parti med svarte brikker mot en antatt bedre motstander. Så døde sørvbettet litt hen og vi ble egentlig satt litt i patt. Et uventet ventetrekk fra Tobias ga likevel resultatet og kunne vise frem ei flire på småpene 145 gram:

Det fliret der var ikke lett å viske vekk! Det var kanskje ikke en armagedon av en tur, men likevel en gjennomgående trivelig og morsom tur med Tobias som en Cool Guy Fianchetto på siden. Noen få rokkeringer og justeringer, så er nok mye gjort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    • Brasmajuni 1, 2020 kl 21:37

    Det baller på seg i østfold. God frekvens på fiskeriene nå. Godt jobba.

    • Brasmajuni 1, 2020 kl 21:54

    Jæskla artig posting forøvrig, aner noen referanser til sjakkens verden. Typisk Cool guy Fianchetto på slutten der. Ingen tvil.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.