Sikfreak

 Det var en stille, klar og kald morgen mens jeg gikk stille over Floa kl. 07.00. Det var fortsatt noen minutter til soloppgang. Pusten gikk raskt og det dannet seg isperler i det noe pistrete skjegget. Ingen pensjonist i sikte, bare en tom vodkaflasket dekket av rim på innsiden etter å ha blitt drukket alt for fort av alt for få polakker. Jeg var anspent, men fokusert. Etter noen mindre justeringer etter fjorårets middelmådige siksesong, var trua solid som fjell. Den røde 0,18 sena var byttet ut med 0,15 suffix super strong transparent, ikke rart jeg var spent. Papegøyen med en liten opphenger dirret i luften, før den forsiktig men bestemt ble ført ned i hullet med 15 – 20 cm sikt.

Papegøyen traff bunn og der satt den på første. Var det så lett. Med kattemyke bevegelser dro jeg fisken opp mot hullet. Bunnløs skuffelse, mort. Det var ikke så lett. Jeg snudde meg raskt, var ikke det hånlatter. Lettelse. Det var bare gamle minner av Floas ondeste pensjonister som bølget seg opp mot brekkrefleksen, som oppkastet du skulle ha spydd før du la deg på oppadgående portvinsrus. Ut igjen. Fin pinne! Faen abbor. Ut igjen, faen mort. JÆVLA MONGO PENSJONIST – skrek jeg mot hånlatteren bak meg. Det var ingen der, viste det seg. Forsiktige blikk, ingen så det, ingen hørte det. Bra.

Ut igjen. 5 min, et forsiktig napp og med katteaktige reflekser et kontant og raskt tilslag. Rått. Den virka fin, og mens sola så vidt hadde tittet opp over Fredrikstads perle tittet en 530 grams grått sølv opp mot meg fra lett humusfarget vann. Det vakreste du kan tenke deg, en sik! Hånlatteren var stillnet og et år med skuffelse var vasket vekk sammen med morgenrimet i skinnet fra en rødglødende sola. Det blinket i isen over hele Floa og jeg strålte tilbake. Det kom til å bli mer sik i dag, firkløveren var delt ut og hvert blad viste seg å veie 530, 390, 350 og 250 gram.

11 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

    • Mortfebruar 11, 2012 kl 21:19

    Kan forresten melde inn abbor 150, mort 106 og 93. Tror fortsatt 5 fisk i hver klasse er for mye. Det er kjipt å veie hver en dritfisk. Fikk masse abbor jeg ikke gadd å veie.

    • sypikafebruar 11, 2012 kl 22:42

    haha morro! Endelig fikk du stoppa kjeften på di jævla mongo pensjonistene. Topp!

    • Skrubbafebruar 12, 2012 kl 13:19

    Tidenes Meitasinnlegg. Fantastisk Mortis. Dette er kunst!

    • chrisafebruar 12, 2012 kl 13:52

    Nydelig morralesing!

    • sypikafebruar 12, 2012 kl 21:44

    Jeg registrerer «nydelig morralesing» er posta 13.52. Javel?

    • Toffefebruar 12, 2012 kl 23:09

    Stort Einar! Endelig.

    • brasmafebruar 13, 2012 kl 09:34

    Grattis med fin mr og fantastisk innlegg. Blir ikke mer nasjonalromantisk enn Floa i morgensol. Er også enig om at 5 fisk er for mye. Er jo «årets MEITER», og ikke «årets IVRIGSTE VEIER»

    • Suternfebruar 13, 2012 kl 11:31

    Topp lesing. Hva brukte du som opphenger, og fungerte det?

    • Mortfebruar 13, 2012 kl 21:58

    Artig at du spør. Brukte en krok med et epoxy hode med tre små gule fibre som hale, agnet med maggot, halvparten tok faktisk på opphengeren.

    • Toffefebruar 14, 2012 kl 10:21

    Den siken ser skikkelig liten ut – tar isøsa for en boilie hver gang jeg ser bildet..

    • Horkenfebruar 14, 2012 kl 18:28

    Herlig lesning Bitterboy!

    For å kommentere listene; Intet endres nå, alle ser hvilken pinlig affære det blei da eks-Diktatoren kjørte hele fjoråret i grøfta ved å endre underveis.

    Når det er sagt er jo detta første året med detta opplegget, og at det kan (bør) bli endringer basert på erfaringer er ikke å se bort fra. Men jeg tenker heller i retning minstevekt på artene framfor å gå ned på antall på lista. Og da er jo årets konk ypperlig for å gi oss noen referanse- og erfaringstall som minstevekta kan settes etter.

    Og når det er sagt så blir jo forhåpentligvis nivået på listene etterhvert såpass at man slipper å veie alt grapset. Jeg minner i den anledning om at meiteåret er halvannen mnd gammelt og det er 8-10 rapporter. Og det sier seg sjøl at de første som fisker må veie mye fisk da listene er blanke.

    Forøvrig er det ingen som tvinger noen til å veie fisk – det er helt valgfritt.

    Til sist nevnes at vi har ei forslagskasse hvor alle forslag om foreningens ve og vel kan luftes. Såvidt jeg minnes er den ikke nedrent av ivrige meningsytrere.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.