Pokalkonkurransen 2012

Som i fjor blei dansen rundt den ettertraktede meitepokal(v)en gjennomført på havet i Mandal, men ikke uten en viss dose dramatikk i forkant. Originalhelga i slutten av september blei nemlig forkasta på kort varsel siden ingen kunne være med, men iherdig innsats av Generalsekretær og karpeguidekjendis Einar Bratteng gjorde at tilstrekkelig antall medlemmer satte av helga 20-21. oktober i stedet. Vindmeldinga er jo alltid spennende lesning på denna tida av året og helt fram til fredag morra så det greit ut. Da snudde det dog helt rundt og et samla melderkorps lovet 12-15m/s ispedd noen millimeter regn. Tåbb. Vi valgte derfor å avlyse igjen, sånn at de langveisfarende slapp å reise timesvis bare for å sitte landfast. Melderne traff lørdagsspikeren på hodet så det sang og med slik treffsikkerhet var det desto mer lovende at de samlet seg om et væromslag natt til søndag som ville føre til sol og vindstille hele hviledagen. Så etter et visst påtrykk fra President Holtan satte Midttun og Bratteng seg i bilen og reiste nedover lørdag eftas, til stor glede for respektive bedre halvdeler først og fremst, men også for Jon som valgte å stå opp fra de fiskedøde og henge seg på dansen rundt pokal(v)en. Så søndag morgen bar det ut fire mann alle, samt at Pero lusket rundt i sin egen båt. Kampen var i gang.

Kun vinneren kan bruke flytedress, sånn er reglene.

Pero meldte om bra agnfiske på Tungegrunnen og det skal være sikkert og visst. Sei og makrell blei halt opp i stort antall og så trist som det engang er var dette også turens desiderte høydepunkt for Einar, Jon og meg. Jada, jeg kan likesågodt blåse det med en gang: Det var ikke bare sånn at Midttun vant pokalen, han vant med 17 båtlengder, 14 hestehoder, 32 alen og en klokkerein knockout. Vi andre kunne likesågodt holdt oss hjemme faktisk. Jeg fikk vel en torsk på 4hg og etpar småsei etter at agnfisket var over, Jon fikk en bitteliten sypike på pelagisk drift med minikrok og Einar blanka. Ellers fikk vi ikke en dritt. Midttun derimot dro opp ei brosme på 3.6kg og en lange på 2.56kg før han avslutta spetakkelet med det som er tidenes første dobbelrekord da en rekordlange på 2.98kg hadde tatt slepet og en rekordlusuer på 0.26kg hadde falt for opphengskroken. For å sitere Toffes SMS da han hørte detta: «Mye ubrukt potensiale i den gutten». Vel talt! Eller utbruddet fra en vi lar være anonym da dubleen beit på der nede i dypet, altså før han visste hvor ille det var (fritt etter hukommelsen): «Det er faan meg ikke fortjent i det hele tatt, din jævla fitte. Du er en taper.» I etterkant hevda han sågar at han ikke var bitter i det hele tatt, noe som forteller mye om hvor bitter denne anonyme personen faktisk har kan være. Forøvrig kan noen av etterdønningene høres på denne filmen:

En rekord, en ikke

Uansett; grattis med pokal, to nye Meitasrekorder og total overkjøring Midttun! Vel blåst, og veldig stas med et nytt navn på bøtta.

Også må det nevnes at Pero fikk to brosmer denne dagen på 5+ og 6+ kg. Vi kaller det hjemmebanefordel. Også fikk Einar en gråmåke, c&r:

Til sist opplyses at Årsmøtet foregikk helt uten dramatikk, med enstemmighet og god tone. Eneste vedtaket med litt futt var endringen av reglene til Årets Meiter 2013, men her kommer vel Generalsekretæren med et fyldig referat kjenner jeg han rett.

15 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

    • Bukenoktober 28, 2012 kl 19:39

    Flott lesning :). Registrerer at alt er normalt. Midtis haler opp fisk. Og Jon holder på med fævlær.

    Topp!

    • Aspenoktober 28, 2012 kl 22:18

    Veldig bra oppsummert og artig med multimedia! Takk igjen for turen. Det var godt å få med pokalen hjem til Tønsberg! Den gjør seg godt på kjøkkenet:) Ser allerede frem til neste års konk …

    • Mortoktober 29, 2012 kl 08:50

    Når jeg ser det selvtilfredse smilet til Mittis og det hoverende blikket, så er det ikke rart at mange kan oppfatte han som rimelig provoserende. Likevel så var Sutern litt i overkant bitter på Mittis, fortjent riktig nok, men dog.

    • Toffeoktober 29, 2012 kl 09:19

    Vel gjennomført – for noen hvertfall 🙂 Er jo utrolig at dere andre ikke kjente noe, var det plastfjas og esca som gjorde susen? Gratulerer med meitepokal Lars, nå må du leve opp til meitemestertittelen (jeg er med).

    • Horkenoktober 29, 2012 kl 10:57

    Har ikke pæpling på hvoffor han feide oss sånn av banen, mitt tips er at han satt på rett plass i båten. Som alle kjenner til er dette alfa og omega når man fisker på 120-240 meters dyp…

    Men det var en gild tur i flott vær og til og det spontane bitterutbruddet avstedkom god latter ombord!

    • Aspenoktober 29, 2012 kl 14:49

    Hadde ikke mye plastfjas på riggen. Brukte kun gummislange og en gammel esca som ikke fungerte. Ellers fikk jeg alle fiskene på sei.

    • Mortoktober 29, 2012 kl 15:08

    Hør på «eksperten» a – bla, bla, bla, bla, escaen fungerte ikke, bla, bla, bla

    • brasmaoktober 29, 2012 kl 15:30

    Grattis Asp. Det er topp å se at på litt vanskelig dager vil fiskene konsekvent merke forkjellen på middels gode fiskere og mittis, som fisker på nasjonalt toppnivå.

    • Skrubbaoktober 29, 2012 kl 17:54

    Grattis Mittis. Deilig at du setter streberane på plass uten tant og fjas.

    • hislingenoktober 29, 2012 kl 21:20

    Deilig å kjøre fra Fredrikstad for å fiske agnfisk Einar? Grattis med seier Mittis.

    • Horkenoktober 29, 2012 kl 22:17

    Kanskje en grunn til at han var bitter?

    • Mortoktober 30, 2012 kl 11:05

    Det var ikke jeg som begynt å grine i bilen, da vi nærmet oss Tønsberg for å si det sånn…

    • Aspenoktober 30, 2012 kl 13:49

    Det er nok bittert å kjøre 14 timer for litt agnfisk ja …
    Jeg skylder deg forresten bensinpenger Einar!

    • Peronovember 2, 2012 kl 11:47

    Flott rapport fra et vel labert fiske;) får nok skylde på strømforholdene. sei var helt klart det agnet som fungerte best av en eller annen grunn. jeg hintet vel forsåvidt frempå om at begge mine landede tok på sei….. fikk merkelig nok intet på makrell. Men men, fremdeles litt tid igjen før vintern slår til for fullt. får se om det kan bli en tur i helgen tenker jeg 🙂 Skitt fiske !!

    • Horkennovember 2, 2012 kl 13:28

    Ja, vi skylder på mye strøm Pero. Og lite vind. Alltid greit å ha noe å legge det på jaffal…

    Jeg prøvde både sei og makrell, men var like blank. Tror dyktighet har mye å si.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.