Finnmarksløpet 2013

Først vil gjerne Magne si noen bevingede ord direkte fra løypa, fyr løs sjef:

Denna posten vil oppdateres med relevante lenker underveis i løpet. Merk dere det!

Jaja, så var det på tide å kaste seg på sledan og ta seg en tur over vidda da. Hva gjør man når man har kommet seg over vidda da? Nei, får vel snu og kjøre tilbake da. Greiest sånn.

Hver sin lyst som de sier, og for oss som hverken har bikkjer, slede eller et generelt ønske om lite søvn og mye kulde kan det være en trøst at vi kan følge våre favoritter hjemme fra godstolen. Og med favoritter menes Der Magne, som de kaller han i landet sør for Danmark. Søringen, som de kaller han i Nord-Troms. Eller Magne Storstein da, som de fleste sier. Eller bare Magne forsåvidt. Landet er fritt, valget er ditt.

Uansett, nå brakær det løs. Og siden Magne stiller med lomma full av sponsorpenger fra Meiteforeningen Meitas, er forventningene skyhøye!! Vi kan ikke annet enn å ønske hell og lykke, og heia, heia, heia hele veien og tilbake igjen.

Magne rusler ut av Alta kl. 12.17 lørdag 9.mars. Han starter 2 minutter etter Inger Marie Haaland har får sånn sett en grei rygg å henge på den første snaue kilometeren. Da rykker Magne og ser seg aldri tilbake!

Info og oppdateringer om løp og fører:
Resultatservice: status, fra løpets hjemmeside.
GPS-tracking, bør legges som startside med gang! Magne kjører FL1000 selvfølgelig.
Finnmarksløpets hjemmeside, hvor mye god info dukker opp underveis
Presentasjon av Magne.
Hvem vinner? Når man skal spå hvem som ender helt der oppe er selvfølgelig Magne med!
Team Reisa på fjesboka.
Sjekkpunktet.no følger løpet tett.
Finnmarksløpet er seffern på facebook. Og instagram.

Magne i media:

TV-tider NRK1:
Lørdag 9.mars: 22.35
Søndag 10.mars: 22.25
Mandag 11.mars: 23.15
Tirsdag 12.mars: 22.30
Onsdag 13.mars: 22.35
Torsdag 14.mars: 22.30
Fredag 15.mars: 22.25

Diverse:
Til glede for nye lesere, den unge skibomsen Magne Storstein: http://www.dagbladet.no/sport/1998/04/08/80065.html
Mimring om fjorårets kanonløp kan gjøres her: http://www.meitas.net/?p=4150

132 kommentarer

2 tilbakeping

Hopp over til kommentarskjema

    • Horkenmars 14, 2013 kl 08:17

    Voldsomt til hvile på gutten da. Jaja, topp10 har han fortsatt heng på og parkeringer kan jo skje i denna fasen.

    Jeg bemerker meg at Skjerve, Wærner og Ekran har fått raketter i rompa. Haaland ikke like mye. For et kjør det blir om førsteplassen!! Aiaiaiai. Cowboyen henger med enda, imponerende. Lyrek, Frydenlund og Walseth går det litt trått med, men det går.

    Nei, nå MÅ Magne dundre rett gjennom Levajok når den tid kommer.

    • bukmars 14, 2013 kl 12:46

    aj, aj, aj. Nå gjelder det bare å komme seg til mål. Blir tungt detta her..

    • Mortmars 14, 2013 kl 14:12

    Hva skjer med bikkjene, kjører ikke Magne ganske bra nå da? Har han los på topp 5? Kom igjen Lars, du som er Meitas-selvutnevnte ekspertkommentator

    • brasmamars 14, 2013 kl 14:26

    Nå er spurten igang (alle langspurters mor). Virker som Tunfisken og Lyren er i trøbbel mot vår mann.

    • Endre Balteskardmars 14, 2013 kl 15:05

    Kjørte forbi tunfisken(jeg i bil altså). Fikk relativt greit med han vil jeg si. Men Magne hadde friskere hunder, beste tid til levajohk og mer hvile. Bare litt lengre frem sto et spann i ro på isen. Usikker på hvem d var. Magne klaga på gliden og vår geniale plan var å bytte belegg i levajohk.. Da det gode superbeleggetnsom gikk til Neiden 2. Men gliden var bedre på tanafloden og han skippa d. Blir vel byttet i Karasjok. Ellers var isbarten til magne stor, og rød av fråsen saft. Kan han hente to spann på iesjavris utflod? Og på neste etappe?

    • Horkenmars 14, 2013 kl 15:07

    Igjen imponerer Tana-Magne med god kjøretid altså, er jo bestemann (så langt) inn til Levajok. Men nå venter «dødens» etappe med monoton elv så langt øye kan se. Lyrek har parkert jaffal, mulig ho er i gang igjen nå – hvis ikke må vel Tunheim og kanskje Magne ta jobben som startbil for å få ho i gang igjen. Kan være at de tre kommer ganske likt til Karasjok da.

    Men Frydenlund, Ekran og Walseth ser ut til å ha god gang. Så per nå er vel 8.plassen den det kjempes om, men mye kan skje (langt igjen, slitne bikkjer, været kan endre seg, blablabla) og ingenting er avgjort.

    Men duverden for en kamp om tittelen da – Jøyemeg for et race det blir mot mål!

    • bukmars 14, 2013 kl 16:13

    Lyrek sleit på Tana i fjor også… Magne sto bom ifølge min nettleser da jeg skreiv kommentaren. Blei bekymra der altså. Og plutselig så var han inne med bestetid på etappa. Knallsterkt! Og til stor glede. Detta er knallbra!!

    • bukmars 14, 2013 kl 16:47

    Siste oppdatering er at han er i fint sig oppover Tana med relativt spreke bikkjer. Blikk-kontakt med to spann på flatene… Mitt tips er at han tar Walseth, Lyrek og Tunheim i mål.

    • hislingenmars 14, 2013 kl 18:16

    Magne kjører såpass sterkt nå at 7 plassen kanskje ikke er helt utenfor rekkevidde. Med mindre han tar 45 min ekstra med røyk og kaffe i Karasjok…

    • Aspenmars 14, 2013 kl 19:57

    Det er jo en fantastisk hastighet Magne har hatt inn til Karasjok!!! Det er vel 1 t og 45 min opp til 7. plassen. Er det mulig å hente inn så mye på innspurten ..? Jaaaa! Kjør på!

    • Horkenmars 14, 2013 kl 20:04

    Jada, nok en kjempeetappe av Magne. Han er helt rå den mannen der!!! Og faktisk er det et bittelite håp om å avansere også, vi får bare vente å se!

    Og en kikk på kjøretidene avslører jo at problemet til Tana-Magne ikke er farta i sporet, men at han er litt for glad i hvile. Så henger selvfølgelig de to tinga sammen da og mindre hvile ville nok ført til saktere fart, men jeg er nok ikke helt sikker på at Magne har finni den gyldne balansegangen… Faktisk har Magne aller best kjøretid av alle som er i Karasjok nå, blant annet 40minutter bedre enn Wærner som leder. De syv timene han ligger bak er altså tapt på sjekkpunktene.

    • Brasmamars 15, 2013 kl 07:01

    Jojo, mushermagne har tatt inn hvertfall 5 km på vassild. Blir nok en spennende dag.

    • Aspenmars 15, 2013 kl 07:06

    Er det plutselig mulighet for pallplass???

    • Aspenmars 15, 2013 kl 07:06

    Er det plutselig mulighet for pallplass???

    • Brasmamars 15, 2013 kl 07:13

    Hvis pallen står i stil med lengden på løpet, og er megastor så. Blir Max en 6. Plass

    • Aspenmars 15, 2013 kl 07:20

    Sorry, blingsa litt her. Tidlig på morgenen. Ser ut på GPSen at han kan passere Skjerve ..?

    • Aspenmars 15, 2013 kl 07:20

    Sorry, blingsa litt her. Tidlig på morgenen. Ser ut på GPSen at han kan passere Skjerve ..?

    • Horkenmars 15, 2013 kl 08:17

    Hehe, gått i «glemme-å-sjekke-oppdateringstidspunktet-til-GPS’n-fella» Mittis? Skjerve er nok i overkant langt foran, dvs. på 2. plass. Men Walseth ser det da vitterligen ut som Magne tar igjen nå. Da blir det 7.plass. Frydenlund og Ekran kjører steike fort så det blir kul i helvete å ta noe der.

    Men Yankeen er wildcard nå, med sine 6 bikkjer.. Ikke oppdatert på GPS og ikke inne til sjekkpunkt Jotka ennå. Hva skjer? Parkering? Kan Magne hente han

    • Horkenmars 15, 2013 kl 08:19

    Og i det jeg posta forrige kommentar dukke Cowboyen opp i Jotka gitt. Og da er det nok litt for langt fram for Magne…

    • bukmars 15, 2013 kl 09:10

    Og der så jeg Thomas Wærner i mål. Passerte mot mål-linja femti meter fra jobben min. Vanvittig fint driv på hele spannet og en skikkelig glad mann! Nå er det bare å vente Magnis.

    • Mortmars 15, 2013 kl 09:31

    Jeg er litt skuffa over mulighetene til å følge med. GPS-trackingen fungerer bare sånn middels og hjemmesiden gir meg jo aldri informasjon om det viktigste, hvem leder og hva er rekkefølgen bak.

    Er skuffa over at Magne ikke vant.

    • Horkenmars 15, 2013 kl 09:55

    Deilig å sitte på jobb med kremutsikt Mats!! Regner med å se deg på webcamen når Magne kommer inn.Kan du ikke mooone da? Please?

    E9 Einar, de burde gjort noe med tracking-systemet. det de har nå er avhengig av mob.dekning, som jo er noe upraktisk i Finnmark. Burde da i 2013 vært mulig å hatt et annet system? Da ville nok interessen kunne blitt enda større også! Evt. / i tillegg kunne man jo hatt utegående reportere som ga noen linjer om hvert spann når de så de. Når det er sagt er det litt sånn info å hente på facebook, men det er vel ikke noe for deg?

    Virkær som om realitetene har innhenta Mr. USA også, han sitter med kaffikoppen på Jotka og slapper av. Trøbbel med lederbikkja sier folk. Det betyr at Magne kan tangere fjoråret det, dersom han også passerer Walseth.

    • Hislingenmars 15, 2013 kl 13:12

    Kæld fisk han Mr. USA. Gikk inn på Jotka, logget seg på nett, drakk litt kaffi, tok en blund og konstaterte at hvis jeg går ut sånn ca. med halvannen time til syvsoværn fra Haughem. Holder det akkurat…

    • Horkenmars 15, 2013 kl 13:49

    Ja, tror nok ikke Magne hentær detta. Likær cowboyen jeg, rolig som vinternatta er lang.

    Da blir det 7.plass da, om ikke noe uforutsett skjer. Med tanke på startfeltet i år synes jeg nok at det er vel så bra som 6.plassen i fjor, om ikke bedre.

    Samtidig var det jo gøy at Thomas «Jeg-holder-meg-litt-under-radaren-fram-til-halvveis-i-løpet» Wærner tok bøtta og Arnt Ola «Det-er-dritdigg-med-isbart» Skjerve fulgte deretter. Haaland drar jo med seg hytta lell.

    • Mortmars 15, 2013 kl 14:27

    For å være helt ærlig så syns jeg faktisk syvende er skuffende. Jada, det er sporty gjort og jeg hadde sikkert begynte å grine etter 10 mil sjæl. Men dette er Magne. Med tanke på hvor mye hvile han har tatt ut, så er plassering rett og slett jævlig god. Hadde kan kutta 6-7 timer på hvilinga så hadde dette sett annerledes ut.

    Hvis en først skal seigpine seg i 100 mil, så bør en stille til start for å vinne.

    Syvende er bra det, men det er ikke bra nok, spør du meg.

    Meitas har valgt å lede utvikllingen, de andre må følge. Det kan virke som Magne ikke har tatt meitemotto vårt innover seg og lever etter de samme meiteverdiene som oss andre.

    • Horkenmars 15, 2013 kl 15:02
      Forfatter

    Sandefjords Blad har fått opp ævva for Magnes bravader og to linkær er lagt i hovedposten, en lengre artikkel og et bildegalleri. Krever innlogging dog.

    • Toffemars 15, 2013 kl 16:05

    Målgang, gratulerer og takk for spennende uke! Vel blåst. Ballonger ville’n ikke ha hvertfall (om noen så nett-tv) 🙂

    • Horkenmars 15, 2013 kl 16:09

    Den sniken la målgangen mens jeg sitter på toget, så det fikk jeg ikke sett. Håper det er mulig å finne en reprise et sted.

    Uansett; vel blåst Magne, det har vært utrolig artig å følge med!

    • bukmars 15, 2013 kl 16:55

    så var han vel i mål. Han så barsk ut! bikkjene var glade, og handler-teamet var stolte og uforskamma friske de og.

    Gratulerer til Magne!

    • Mortmars 15, 2013 kl 17:08

    Grattis Magne du er flink!

    Vi bør vel be sb unnskylde, det meitemark greiene er ganske grovt.

    Høst kan Meitas gi ut en pressemelding på at vi har sponset 7 plassen i finnmarksløpet.

    • Horkenmars 15, 2013 kl 20:37

    Er litt spent på om vi får noen offentlig beklagelse fra sb, men vi kan jo legge et meitemark-hue i senga til redaktøren så kanskje han skjønner alvoret!

    Men igjen altså; jeg er mektig imponert. En 7.plass i detta selskapet er mycket respektabelt!!

    Og han kommer nok til å ende med nestbeste gangtid (kun slått av unge, lovende Even Bøen), noe som jo er veldig bra. Og to plasser bedre enn i fjor! Men så var det dette med optimalisering av kjøre- og hviletid da….

    Uansett, grattis igjen Magne og skal du kjøre mer bikkjer på høyt nivå skal jeg personlig sponse deg med opptil flere blanke femmerær.

    • Brasmamars 16, 2013 kl 20:19

    Grattis. Har vært ei helt topp uke.

  1. […] linker og annet tjafs her. Vi kan for de spesielt interesserte begynne med tilbakeblikk på Finnmarksløpet 2013 og Finnmarksløpet 2012  og så går vi egentlig bare rett på sak. Så vil vi selvfølgelig […]

  2. […] fulgt Magne tett og de som vil rote i arkivet har litt å kose seg med her: Finnmarksløpet 2012 Finnmarksløpet 2013 Finnmarksløpet 2015 Einars ganske presise beskrivelse fra 2013 Femundsløpet vs. meiting 2010 […]

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.