Liten elv med fin gjedde

Planen for helga var en tur til Akersvannet. Rekorder på både gjedde, gjørs, ål og abbor var innen rekkevidde da sutern og chrisa lystig la i vei lørdag morgen. Første stopp på veien var arbeidsplassen til johasa. Ny stang på 12,6 og en nydelig sølvsnelle med baitrunner ble handlet inn. Christian valgte å kjøpe en utrolig frekk froskewobler (meitefiske opp i rumpa mi). Ferden gikk videre mot Akersvannet. Nedturen var enorm da det viste seg at begge båtutleiene var nedlagt grunnet hærværk. Pratet med grunneieren som la all skylda på de jævla utlendingene. Blir trolig bom de neste årene hvor kun de som fisker der mest har nøkkel. Ja ja, nok om det. Neste stopp var Gjennestadvannet. Alt for mye vind, neste stopp Napperudtjønna. Fikk ikke en dritt, dro til Storelv.

Her viste Sutern hvor utrolig dyktig han er og dunket opp 2 abbor på 200-300 gram og to gjedder på 0,9, 1,4. Den minste gjedda tok på mark, mens den største tok på hel abbor. Mistet også en som var litt større. Christian valgte å fiske med froskewobleren sin som tydelig falt i smak hos gjedda. Først misten han en liten en før et drog på nærmere 3 kilo fulgte frosken uten å ta.

Vi prøvde også en liten tur på søndag. Det resulterete i en gjedde på 1,6 kg og to abbor på 100-250 gram for sutern og en gjedde på snaue halvkiloen for Chrisa. Gjedda til sutern ble angrepet av en mye større gjedde under innsveivingen. Snakker nok rundt 3-4 kilo. Den største gjedda ble desverre tatt på wobler. Beklager så meget, hadde et svakt øyeblikk og fortjener litt pepper for den. En fin tur. Hei og hå.

 

Sutern med rekordfisk. Agn og klepp og glede ved storelv

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Mortmai 15, 2007 kl 11:01

  Slukfiske, jeg ler så jeg begynner å grine. Slukfiske… nå har jeg hørt alt.

  • Horkmai 15, 2007 kl 11:07

  Jasså. Frekk plass det der, men det er merkelig at ikke det blei noe hisling. Men hislingen tar kanskje ikke woblere?

  • Toffemai 15, 2007 kl 16:49

  Begge båtutleiene stengt?? For no dritt, hva skal vi gjøre da? Må skaffe en gammal liten jolle vi kan låse fast der kanskje? Uansett, endelig gjedderekord! Begynte å lure på når den skulle komme. Grattis.

  • Mortmai 16, 2007 kl 08:45

  Det er vel kanskje på tide å gå til innkjøp av meitasbåten. Den lille lette båten som kan tas med over alt..

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.