Sønnakuling og Saltvannsmeite på Svenner

17-19 mai oppholdt President Thorin, «Asp» Midttun og «Hork» Holtan seg på drømmeøya Svenner. Kort oppsummert: Været hindret oss fra de enorme fangstene, men likevel ble det 44 fisk fordelt på 6 arter, deriblant 4 nye Meitas-rekorder.

Lengre oppsummering følger:

Været var med oss ved ankomst den 17. og Lyrhylla, Nordbukta og Strømsundet ble besøkt. Lyrhylla var på det jevne, Nordbukta overrasket positivt og Strømsundet skuffet skikkelig. Lyrhylla ga Even ny Meitas-rekord på lyr med et sild og dobbe-fiska eksemplar på 1240g. Ellers ble det bergnebb- og berggylterekorder som ble slettet seinere på turen, samt noen småtorsk og etpar knurr rundt 300g. En finfin start og ennå hadde vi såvidt begynt!

bilde-013.jpg bilde-012.jpg
Lyrhylla, som seg hør og bør!

Etter lunsj bar det ut på odden i Nordbukta, med noe vi følte var et berettiget håp om udda flatfisk etter Einars fangst flere år tilbake. Flatfisken uteblei desverre, men Holtan dro opp to flotte blåstål på rappen, den største på 460g. Ny rekord! Dessuten var knurren tilstede også her, mens Midttun mistet en kjempefisk som rett og slett røyk tvert av. Hva kan det ha vært? Et slags plaster på såret fikk Midttun da han ikke lenge etter dro opp turens største torsk, en fin middagspine på ca 1,6kg. Ellers blei berggylte-rekorden hevet nok etpar knepp, til 890g, men større skulle den bli!

bilde-015.jpg bilde-016.jpg bilde-018.jpg
I bakgrunnen på første bildet kjører Midttun kjempefisken som forsvant, på blåstålrekordbildet i midten har den ryki, til sist 17.mai middagen han fanget etterpå.

Kveldsøkta ble lagt til Strømsundet, men utenom noen smågylter og småtorsk, samt minisei som ikke ville bite, er det bare Evens rekordgylte på 1260g som er det eneste verdt å melde hjem om. Skuffende!
gylte.jpg
Marinegast Thorin med en finfin gylte. Merk strømmen i sundet.

18. mai kom møkkaværet i form av regn og sønnakuling, og strengt tatt burde vi lukta lunta når de eneste andre båtene på øya, to store seilbåter, dro på morrakvisten. Men vi var der for å fiske, uansett vær. Etter en strabasiøs, men tilnærmet fiskeløs tur til Knerten nord for Lyrhylla på morran begynte været virkelig å gjøre seg gjeldende. En kjapp mikromeitetur i Nordbukta var alt været tillot, dog med ny bergnebbrekord på Even; 56g.

Etter dette var det konstant gul alarm, med sønnakuling opp mot 15 m/s og bølger på 2-3 meter. Teltet holdt, men det var nok på nippet. Vi pakket sakene på kvelden i tilfelle det løyet litt i løpet av natta, og da sjansen bøy seg på morran den 19. dro vi sporenstreks hjemover. Nydelig sjømannsskap av Kaptein Midttun førte oss vel i havn, og alle var enige om at det hadde vært en fin tur!
bilde-038.jpg bilde-048.jpg
Teltet i bra vær og desto dårligere vær.

2 kommentarer

    • Mortmai 21, 2007 kl 07:35

    Godt fornøyd med fiskecapsbildet av Even… Her har andre noe å strekke seg etter..

    • Sutermai 22, 2007 kl 10:59

    Flott tur og flott rapport. Skulle ønske jeg var med for Einar og Fredrikstad var bare dritt.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.