Hardcore meite

 

Det var lørdag 2. juni og Jon «Sutern» Thorsen hadde krøpet ned fra Bø for knallhardt meite etter alsakens godsaker sammen med de erfarne innlandsmeitere Toffs og generalsekretær. En hel dag fra morra til kveld. Vi startet dagen i Asker-traktene etter suter, karuss og karpe. Sutern hadde allerede varslet at det kunne være noe tidlig, men forsøket var det verdt. Etter en kjapp tur innom småsørvvannet Drengsrud, gikk vi raskt videre. Resultatene utble, utenom en sørv, mort og gjedde (400 gram). Rundt 15.00 satte vi kurs for Niteelva, som fryktet var vannstanden høy og elva fin og brun. Strømmen var vanskelig og fisken utble. Vi ventet spent på om flytebrødtiden skulle sette inn og vi foret jevnt med loff. Rundt kl. 21.00 viste de første seg. Like før hadde generalsekretæren tatt en buk på 1430 gram på reke. Han var raskt ute med å følge opp med en buk på rundt 1000 gram på flytebrød, og nok en fin fisk på samme størrelse. Det var flere i området som var større. Sutern kom til og var rett og slett noe uvøren i det vanskelige flytebrødfiske. Det ble bommet på flere fine fisk. Etter knallhard meitekonsentrasjon satt meitetilslaget 1 meter fra land. Den var meitestor, men var det gjeldende meitasrekord? Vekta stoppet på 1560 meitegram og ny rekord! Sutern var fornøyd. Så døde bettet helt bort etter 1.5 med godt fiske. Vi presset til rundt 01.00, men ikke noe mer. Meite, meite, meitegutta.

8 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • juni 5, 2007 kl 15:07

  Godt å høre at fiskerne treffer blink om dagen. Og den ene rekorden slår den andre! Vet at dette er feil forum, men det er et fiske som foregår litt mere enn 100 meter fra E6 også. Nemlig ørretfiske med flue. Jeg havnet oppi en deilig maursverming i bærumsmarka igår. Ikke noe storfisk vann, men retunert fra vannet med 4 ørreter fra 4-6 hekto. Samt en storfisk som røsket med seg fortom og forsvant. Ganske morre det også, bare nevner det….

  • Horkjuni 5, 2007 kl 15:32

  Flue sier du? Tenk så mye artigere å lurt denna fisken med ekte vare i form av makk! Eller en ekte maur sirlig tredd på kroken! Tenk litt på det…..

  • Suternjuni 5, 2007 kl 15:38

  Du får lage din egen side da vettu. Med forum og greier hvor dere kan diskutere oppblåsing av gummiringer, farger på svømmeføtter, senebetennelse og småfisk tatt på kunstige imitasjoner. Fisker du med flue er du rimelig tett i hue.

  • Suternjuni 5, 2007 kl 15:42

  «Ikke noe storfisk vann, men retunert fra vannet med 4 ørreter fra 4-6 hekto» Digg å drepe småfisk eller? Vi setter dem pent og pyntlig ut igjen vi som driver med det noble meitefiske.
  Fiske med flue er kjedligere enn å sitte naken på toppen av en maurtue.

  • juni 6, 2007 kl 13:16

  Suter, vedebuk og stam jeg går heller og tar meg en dram.

  • Mossingjuni 14, 2007 kl 09:54

  Fra kontoret har jeg (nesten) utsikt til Nitelva og kunne tenke å utforske denne deilige elva snart.. Noen tips om fiskeplasser? Og evt. arter man finner der? Metoder? Alt mottas med takk og bukk..

  • Mortjuni 15, 2007 kl 08:21

  Vi har noen plasser… Mye fin vederbuk og stam i elva. Visst nok flire, laue, gjørs, ål, gjedde, mort og brasme. Vi har bare fått de to førstnevnte. Slå på tråden så skal du få råd.

  • Mossingjuni 19, 2007 kl 14:11

  Gull! Send meg en mail (til amossing@gmail.com) med tlf nr a` så slår jeg på tråden!
  Si ifra hvis dere skal opp å prøve lykken så joiner jeg gjerne..

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.