Østeråa etter abbor

Tross striregn og høy vannstand måtte jeg bare ut å fiske. Ville prøve en ny plass litt lengre ned i lundevassdraget. Rykter om fin abbor og grov gjedde lokket meg inn i de dype skoger. Det som med første øyekast ser ut som ett avsnørt vann er i utgangspunktet en lang sidetarm av Eidselva. Førstepri når jeg ankom min nye fiskeplass var og finne mark. Dette var selvfølgelig lettere sagt enn gjordt. 6 mark på en halvtime må sies å være begredelig. Nok om det. Fisket plassen i ca 2 timer uten å kjenne en dritt. Nok om det. Satte kursen mot Østeråa og kjørte ned til plassen hvor suterfisket har vært så bra tidligere. Med 4 mark i boksen og to stenger med 30 grams slangelodd ruslet jeg ned til badeplassen som ligger ca 75 meter lenger opp i elva enn den faste suterplassen. Var ikke på suterfiske idag så lodda ble plassert midt ute i elva. Her er bunnen jevn og ingen vannplanter å sette seg fast i. Etter ca en time (Kl 23) kom det kveldens første run, og hvilket run. Stanga bøyde seg inn til klinga. Dette var stor fisk. 5 sekunder gikk og borte var han. Bitter som bare faen registrerte jeg at det nå kun var 2 mark igjen i boksen. Nytt kast, nå litt nærmere land. 10 minutter senere et nytt alvorlig run på stanga. Denne fisken gikk rett opp i overflata før den ble borte. Så er det stang nummer to som får et kraftig rykk. Denne klarer jeg endelig å kroke. Sterk som bare faen. Skuffelsen er stor når en suter sklir inn på bredden. En flott hannfisk, smellfeit på 1,9 kilo. Tangering av største hannfisk, men det var jo ikke det jeg hadde håpet på. Marken er nå tom og kun en stang ligger ute. To raske napp uten tilslag og marken er borte. 

En utrolig spennende fiskeøkt hvor jeg ikke aner hva som befant seg i andre enden av stanga ved et par anledninger. Så to rullinger av fisk i vannskorpa like over swimmen min. Dette kunne minne veldig om stor ørret, men blir bare spekulasjoner fra min side.

Blir ny tur ikveld, da med medbrakt kjøpemark og tre stenger. To av stengene skal bunnmeites og en skal fiskes med to opphengere for å fiske midt i vannlaget. Kan bli artig detta har. Kanskje klarer jeg å lure med meg horken ut i regnværet også. Gleder meg allerede til å skrive ny rapport i morgen. Nok om det. Pliktene kaller.

1 kommentar

    • Toffejuli 10, 2007 kl 18:39

    Oj! Gleder meg til å høre mer om det her. Får håpe dere kjenner, og får opp, noen tilsvarende store fisk i dag. I morra drar forøvrig vi som fortsatt er på arbe i Oslo på en tur til Dynovika med gjørsen i sikte. Rapport kommer.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.