De gamle er eldst

Om mandagen tok jeg med meg ikke-medlemmene Anders Mossing (suterdebutant) og Even Tranmæl (suterprinsen) på en tur til Østeråa. Anders var i fyr og flamme etter endelig å få fisket etter den sagnomsuste ferskvannsgrevlingen, mens Even hadde en litt mer laidback holdning, suter-rutinert som han er. Sjøl holdt jeg som vanlig en useriøs og tilsynelatende fraværende profil, men det er som vi alle veit bare på utsiden!

cimg0861.JPG cimg0862.JPG

Vi var på plass rundt kl 20 og ikke så altfor lenge etterpå begynte dobba til Anders å gå og opp kom en liten abborpinne. Skuffelsen ble effektivt skjult bak et tappert smil. Vi måtte vente til nærmere kl 22 før de første suterene viste seg, og da var det endel fisk innom en liten periode. Men vi fikk bare 1, og den beit hos meg. Det er en grunn til at noen er medlemmer av Meitas og andre ikke! Anders runda av kvelden med nok en abborpinne, men igjen var det kun et tappert smil å se. Alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

cimg0863.JPG cimg0865.JPG
Til venstre Hork Holtan med en real fighter av en hannsuter og til høyre nok et kremeksempel på tappert smil.

5 kommentarer

1 tilbakeping

Hopp over til kommentarskjema

  • Suternjuli 18, 2007 kl 15:19

  Bedre lykke neste gang Anders. Må være kjedelig å ha med seg en så dårlig og grådig guide som Lars. Tar fisken selv og sender dere inn i sivskogen når fisken går midt i elva. Jeg garanterer deg fisk på neste tur hvis du ordner en god guide som f.eks meg.

  • juli 18, 2007 kl 15:26

  Selv ikke jeg klarer å lage god mat av råtne tomater. Jeg er da ingen trollmann!

  • Mossingjuli 19, 2007 kl 09:04

  Takk for støtten, Jon!
  Når jeg heiv ut duppen første gang kom det fra Holtan: «der, Anders, der ligger`n finfint»…
  Men på slutten av kvelden mumlet han noe om at: «…Kristian fisket borti der og han var den eneste som ikke fikk…»
  Makan! 🙂
  Vi får ta det igjen! Nå er jo snart jakta i gang, og jeg håper å kunne komme på besøk til Bø. Litt suterfiske kan vi vel få lagt inn..?

  • Mortjuli 19, 2007 kl 14:11

  Tydelig at det er langt igjen før det kan bli snakk om noe meitas-medlemskap

  • Horkjuli 19, 2007 kl 14:24

  Jepp. Vi kan jo ikke slippe til hva som helst!

 1. […] Mossing er en kjent sidekick og godt under middels dyktig fisker på opptil flere suterturer, se her, her og her. Men som guide etter ørekyte er han i absolutt verdensklasse med guidet MR på […]

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.