Fra det ene til det andre

Det var lørdag 8. desember kl. 08.15 da vi møttes på parkeringsplassen i Son, Jørgen, Sutern og undertegnede. Det var kystmeite på programmet og gutta var klare for dypmeite. Da vi rundte hjørnet og skulle ut på moloen fikk vi et knallhardt slag i trynet. Tre polakker var allerede på plass……. Så utrolig bittert. Vi måtte ta til takke med dykkerbrygga litt lengre inn og på grunnere vann. Jørgen begynte umiddelbart å drite oss unggutta ut. Han dro frem en pod med plass til 4 stenger og tilhørende nappvarslere. I tillegg hadde han meiteseng… Og som Jørgen sier; «Å meite uten pod, er som å bånnmeite uten lodd». Som alle vet funker det dårlig. På grunna dro vi opp 3 fine sandflyndrer, ca 10 småtorsk, men den største overraskelsen stod Jon for som dro opp en sjøørret på 700 gram på bunnmeite. Bra.

Etter 3 timer med utpsyking pakket polakkene og dro hjem… Og vi overtok. Fisket var brukbart. Det som må skrives om var at undertegnede dro nok ei lange fra land på rundt 1 kg og den fjerde for året. Den tok på en sypike som hadde bitt seg fast på kroken. Til sammen fikk vi åtte arter: Torsk, sei, lyr, hvitting, sypike, sjøørret, sandflyndre og lange. Det er ikke dårlig.

Rundt kl. 15.00 pakket vi sakene og dro til Jørgens hjemtrakter for lakefiske. Vi var et eller annet sted ved Glomma et eller annet sted i Østfold. Lakefisket var for å si det rett ut ikke mye å skryte av, ikke et napp fikk vi. Men vi tente bål og brant pølser på bålet. En topp kveld med andre ord. Dessverre er det dårlig med bilder på grunn av flytteprosess, men det kommer.

8 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Horkdesember 10, 2007 kl 10:14

  Jaja, høres ut som en suveren tur okkesom! Og grattis med ny lange da Einar, tydelig at det er spesialiteten din!

  • Toffedesember 10, 2007 kl 13:53

  Meiteseng! Fantastisk. Er det forresten noen som skal fiske (i Oslo-traktene) kommende helg? Åpen for forslag både lørdag og søndag.

  • Jørgen Ødesember 10, 2007 kl 20:46

  Fin tur ja, hadde det veldig triveli. Det var meitestolen jeg hadde med, ikke senga. Senga mi ligger i vinterdvale nede i kjellern og drømmer om sommer og ål….. -)

  • Mortdesember 11, 2007 kl 16:34

  Grensen mellom seng og stol er i så fall hårfin..

  • Jørgen Ødesember 12, 2007 kl 22:01

  Jaggu ble det lakepers i går. Grusa den gamle med noen kilo -)http://storfisker.no/Forum/viewtopic.php?t=3391

  • Suterndesember 13, 2007 kl 10:56

  Ai ai, det får man si. Gratulerer så mye. Var nappa så forsiktige at selv dine eminente nappvarslere ikke fanget dem opp? Har vært inne og kikket på pod og varslere så nå blir det snart kjøp. Mangler nå bare Seng/stol eller stolseng eller sengstol eller hva det var du hadde. Takk for en fin tur.

  • Jørgen Ødesember 13, 2007 kl 16:47

  Hadde ike bruk for poden der jeg fisket, så jeg fisket fast, og med knekklys på tuppen. -)
  Godt at du gjør fornuftige innkjøp Sutern. Pod er et must innimellom
  -)

  • Toffedesember 14, 2007 kl 15:25

  Sinnsykt bra! Grattis!

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.