Supert på Storekorsnes.

Min kjære onkel Kjell Anders hadde invitert meg med på guttetur nordover og jeg takka ikke nei. Turen gikk til Storekorsnes, ytterst i Altafjorden, og der ble vi tatt varmt imot av Jim, vår mann på stedet. I tillegg til meg var to andre karer med (Bjørn og Jan), også kom jo Mats på besøk etpar dager. Trivelig! I tillegg var vel mer eller mindre alle bygdas innbyggere innom for å hilse på og slå av en prat. Suverent! Været var også på vår side, med sol og totalt vindstille 5 dager til ende. Nok av det og over til fiske:

Generelt var det dårlig bett. Det har i følge de lokale yrkesfiskerne sjelden vært så mye torsk inne i Altafjorden, men den hadde ikke begynt å spise etter gytinga. Kjipt for oss stangfiskere. Men man fikk da fisk for det, selv om man kanskje hadde drømt om større fangster.

  Gild fisk. Digg med ny art.

Høydepunktene på turen var uten tvil steinbitene på 1,80kg og 1,64kg som jeg tok siste kvelden på sei/akkar-kombo, men også brosme som ny art var artig. Største meitefiska endte vel på 1,4 hvis jeg ikke husker helt feil, mens pilken ga meg en på 4,9. Den på meite var selvfølgelig gjevest, den andre smakte bly. Brosma er forøvrig en ufisk i nord.

Ufisk. Men ny art tross alt. Hadde dog håpa på noen større meitefiska eksemplarer.

Ellers prøvde Mats og jeg meg på en kjapp gutsing etter kveite/rødspette i ei bukt der det hadde blitt tatt to kveiter på 5kg og 9 rødspetter på 1,5-3,1kg i garn dagen før. Det endte med etpar run på stanga til Mats, der jaffal det ene virka særs spennende, men ingen fangst. Det beklager jeg.

Mats og krykkja.

Mats er ivrig etter kveite, krykkja er ivrig etter oss andre som får fisk.

Ellers dro onkel og Bjørn opp på fjellet og meitefiska opp noen flotte røyer, hvor den største bikka kiloen. Neste gang jeg er der oppe må nok det prøvas au!
Turen ellers var preget av «skal-du-fiske-eller-skal-du-få-fisk?» stemning. De lokale heltene fulgte ekkoloddet, stoppa når det var noe å se, og kjørte videre hvis det ikke hadde nappa innen 2 min. Ikke akkurat meitevennlig, men er man i Altafjorden gjør man som Altafjordingene!

Stemning. Bildet til venstre: «Finn havørna», det andre er utsikten fra skolen vi bodde på, med Stjernøya til venstre, Seiland til høyre og Sørøya langt der ute i midten. Deilig!

Forøvrigt er jeg ønsket hjerteligst velkommen tilbake og da måtte jeg bare ta med flere. Noe å tenke på?

12 kommentarer

1 tilbakeping

Hopp over til kommentarskjema

  • Aspenmai 6, 2008 kl 22:35

  Suveren rapport med mange flotte bilder! Synd at ikke storfisken ble tatt, men steinbit er okke som en ny meitasart. Gratulerer så mye!

  Kan informere om at Even, Chris og jeg var ute i båt på lørdag. Vi fisket målrettet etter steinbit med både blåskjell og reke som agn. Resultatet var skikkelig dårlig. Vi fikk kun noen få torsk og sei. Men Even fikk årets første gylte.

  Apropos steinbit kan denne linken anbefales: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/1.5536286

  • mai 7, 2008 kl 09:36

  For en link! Men jeg må reagere på at de konsekvent (nesten) blir omtalt som monstre.

  Kan forøvrig legge til at onkel fikk en kiloskveite på pilk 5 min før jeg fikk den første steinbiten.

  • Mortmai 7, 2008 kl 10:53

  Grattis med steinbit det var moro!

  • Mortmai 7, 2008 kl 10:54

  Hva slags steinbit var det? Gråstein?

  • LBHmai 7, 2008 kl 11:01

  Jepp. Gamle gubban gråstein.

  • Mortmai 7, 2008 kl 12:31

  All honnør til Mats for en gjennomført «coolmeitelook»!

  • Toffemai 7, 2008 kl 18:18

  He he, en av de cooleste meitelookene jeg har sett. Veldig bra rapport og fine bilder!! Morsomt med steinbit og havørna, og jaggu er det vel ikke en Grant’s baki båten der også? Send detaljer du vil ha på rekordlista om tid – sted og vekt. Grattis.

  • Toffemai 7, 2008 kl 18:24

  Hoi. Trenger jo ikke legge in den. Den ligger jo der allerede. Myy mistake.

  • Jørgen Ømai 8, 2008 kl 09:30

  Synes jeg så ei halvfull brennvinsflaske på det ene bildet jeg, sånn skal det være.
  -)
  Fine steinbiter!

  • LBHmai 8, 2008 kl 09:47

  Hehe…..etpar pils i sekken og ei flaske brunt som gikk runda var standard. Viktig å kose seg vettu!

  • bukenmai 8, 2008 kl 19:59

  glimrende reportasje Lars! Tusen takk for super tur! Jeg hadde ute et agn idag på seminar. Gikk og henta det etter frokost. Da hadde ei måke hekta seg fast i lina. Måtte kutte lina. Rimelig tummelumsk fløy den avsted. Greit å slippe å drepe fugl før lunsj…

 1. […] Når det kommer til rapporter er det mange gode å velge mellom, og tre-på-topp-lista gjenspeiler ikke nødvendigvis de beste fangstene, de mest spektakulære skildringene eller de vakreste bildene, men det er tre velskrevne rapporter som kan leses mang en gang uten å falmes. Uten rangering de tre imellom er disse de utvalgte: Det kommer en dag Høstferie er tingen Supert på Storekorsnes […]

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.