Bifangstenes dag

Endelig en lørdag satt av til en god dose kyst- og båtmeite i Sandefjord. Siden Chrisjohs er en travel arbeidskar ble båtmeiting en kveldsaktivitet, og min ventetid ble spandert på Ulastranda. Synes stranda ser lovende ut med tanke på flatfisk, så tacklet opp noe jeg mente ville være et all-round flyndretackle. Hadde særlig piggvar svømmende i tankene, men ville samtidig ikke kaste bort sjansen på andre flyndrer. Reke ble derfor valgt som agn. Det viste seg derimot at reke ikke var dagens flyndrefavoritt. Fikk tatt 4 kast hvorav 2 resulterte i fjesing, før Chrisjohs ringte og var på vei hjem fra jobb. Selv om fjesingen ikke var på dagens ønskeliste, ble det da bonus med en ny meitasrekord: 330g.

Mer målretta meite skulle så bedrives fra båt, denne gang etter steinbit. Det var en relativt kald og sterk nordavind som gjorde at vi ikke fikk dratt på favorittplassen, så vi forsøkte noen alternative plasser vi også hadde troa på. Etter noen bomdrift og småsei traff vi plassen. Chris dro opp en steinbit på 1,2kg - liten, javel, men likevel ikke dårlig å finne en ny lovende steinbitplass. Og selvfølgelig, 10 minutter etter hadde Chris ny fisk. Denne gang en del større. (Kan skyte inn at undertegnede kun fikk 1 liten sei fra båten, Chris var den som hadde alle nappa, tok all fisken og brukte alt agnet.) Capsen ble kastet og etter en fin fight ble en torsk på 4,6kg landet. Til tross for ny meitasrekord, begynte faktisk en liten skuffelse å bre seg i båten. Tenk om det hadde vært steinbit.. Men så, etter at første kaoset hadde lagt seg, ble vi enige om at Man ikke er misfornøyd med en fin fin torsk!

3 kommentarer

  • Mortmai 26, 2008 kl 11:53

  Det er jo to fin, fine meitasrekorder. Og så sterk, så sterk fjesingrekord. Den kommer til å stå helt til lørdag når jeg skal ut…

  • Horkmai 26, 2008 kl 12:36

  Suveren tur da gitt. Og med tanke på at ChrisJohs mestrer vær og vind som ingen andre, er en kraft å regne med og en mester på å utvikle rigger og nye drivteknikker er det ikke rart du måtte gi tapt ombord i båten!

  • Brasmamai 28, 2008 kl 13:59

  Flott jobb. På tide at en eller annen greide å få opp en gråsprengt en på hjemmelige trakter. Hvor mange stangtimer er det per katt? Bravo Kryshelovski.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.