Årets første suter i Østeråa

Jaja. Toffe og Merete kom på helgebesøk til Bø og grilling og suterfiske i Østeråa sto på plakaten lørdag kveld. Engangsgrillen fra Rimi var rævva, derfor fikk vi ikke starta fisket før 21.30+, men fisk blei det lell. Det skal nevnes at jeg på torsdag hadde vært å fôra opp med etpar bokser mais. Gret.
Det starta med at vi skremte en fisk i det vi gikk ned til plassen, men det tok vi med knusende ro, for det måtte jo komme flere fisk innom. Og det gjorde det. Men de var endel mer forsiktige enn jeg har opplevd tidligere, så 12-15 napp til tross endte vi kun opp med to fisk på land. Metoden var som vanlig nedblya dupp, agnet med mais eller mais/mark. Begge agnene ga fisk.

dobba.jpg

Toffe starta ballet med en nydelig hunnfisk på 2,39kg. Soleklar ny pers og fattige 10g unna Meitasreskorden. Bildene viser en konsentrert Toffe i det dobba begynner å bevege seg og det nydelige resultatet:
dobbagar1.jpg dobbagar2.jpg 2390.jpg

Etter dette var det et rådyr som begynte å hyle i skauen bak oss og Toffe dro med seg Merete på jakt etter noen fine bukkebilder med det nye kameraet. Tabbe! Mens de vasa rundt gikk dobba til Merete og jeg hadde ikke annet valg enn å gjøre tilslag og kjøre fisken. Lene gjorde en fabelaktig innsats med håven og resultatet blei en nydelig hannfisk på 1,95kg. Husker jeg ikke feil er det den største hannen vi har fått. Grattis Merete!

1950.jpg

Til onsdan bærer det ut igjen, forhåpentligvis er fisken litt mindre forsiktig da!

1 kommentar

    • Horkenjuni 22, 2015 kl 09:27
      Forfatter

    Noen har kanskje lagt merke til at en eller annen gang fra oppstarten til nå har wordpress gjort en eller annen endring som gjør at bilder i gamle poster ikke vises annet enn en klikkbar tekst. Vel, fra tid til annen gjør jeg en liten innsats med å få bildene fram i lyset igjen. Så tenkte jeg plutselig i dag da at hvorfor ikke legge en kommentar på den som er retta opp, blir jo som regel et artig gjensyn fra arkivet med noe folk flest ikke har lest siden det blei posta for mange år siden.

    Så dersom det ikke kommer negative bemerkninger vil jeg legge ut en liten kommentar på hver post som er oppdatert fra nå av.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.