Ny tur etter suteren

Onsdag kveld bar det ut etter suteren på den faste plassen. Ikke-medlemmene Kristian Dahl og Even Tranmæl blei med, førstnevnte på jakt etter sin første suter, mens Even tidligere har vist seg som en skikkelig suterprins.

Kristian og jeg var på plass ca 20.30, kasta ut litt mais og kyllingfôr (fra Tollehaugen selvfølgelig!), og satte oss og venta. Etter 10 minutter var første suteren innom, men den beveget seg rolig forbi markklysene våre.

trivelig.JPG

Litt over kl 21 kom Even og 10 minutter etter fikk han fisk, en flott hannsuter på 1900g. Kristian og jeg kunne ikke annet enn å beundre hans suterevner, ingen tvil om at han bærer prinsekronen med verdighet.

dobbaunder.JPG kjoring.JPG klarforlanding.JPG
evensuter.JPG

Ikke lenge etter gikk dobba mi og årets første suter ble landa, ei dame på 2250g. Deilig.

lassesuter.JPG

Deretter gikk dobba til Kristian, mothogget satt, men etter noen sekunder røyk den. Kristian begynte å lure på om suterforbannelsen aldri ville slutte.

krisse.JPG 
Kristian i sutermodus. Sekunder etter ryker fisken og rett etter går kameraet mitt i vannet. Derfor er dette kveldens siste bilde. Kameraet fungerer fint nå forøvrig, trang bare en tørking på varmtvannstanken over natta. 

Men ikke lenger etter gikk dobba på nytt, mothogget satt igjen, men nok engang røyk den. Hva? Sena var tydeligvis ikke tiptop og han byttet snelle. Dobba gikk igjen, mothogget satt og en liten abbor kom flygende opp på land. Nei, dette var forbannelse satt i system! Men enden var nær: Dobba gikk igjen og bang der satt den. 2300g suter kom seg på land etter en elegant håving av undertegnede. Kristian var godt fornøyd. Gratulerer!

I tillegg til dette mistet Even en fisk, mens jeg fikk tre til: 2150g, 1950g (hannfisk) og 2250g. Ingen tvil om hvem som er kongen altså!

2 kommentarer

    • Mortjuni 10, 2008 kl 17:15

    hva med toffe? Har han proved etter karpa? Har bestilt bananboillies naa…

    • Toffejuni 11, 2008 kl 09:42

    Denne turen var ikke jeg med på, men satt en fin suterpers for litt siden 🙂 Nå har vi solgt leilighet og overtatt ny, så det er oppussing hver eneste dag denne uka. Har ikke blitt noe karpefiske heller.. – generelt alt for lite fiske om dagen!

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.