Trivelige Tønsbergfjorden.

Toffe, Jon og jeg dro en tur til den faste lokaliteten i Tønsbergfjorden for å kaste bort nok en natt etter rødhaien. Men selv om rødhaien nok en gang svikta, dukka det opp etpar arter som redda økta, og vel så det.

Etter at det værste hvitting/sypike-kjøret la seg, varta Jon opp med kveldens første skikkelige fisk. Ett bra drag i stanga, og det ble mumlet noe om en ok torsk, helt til en ganske så fin ål viste seg i overflata. Litt koking i håvesekvensen måtte til, men fisken kom seg på land og blei veid inn til 950g. Ny pers på Jon, og Meitas første saltvannsfanga ål var et faktum! Jon fikk også en mindre ål som vi ikke veide, tydelig at det ligger en åleeim over Meitas om dagen!

 

Midt i mørket dro det plutselig til med et skikkelig run på stanga til Toffe. Lysing blei fort nevnt på bakgrunn av det brutale «taket» og jaggu dukka det ikke opp en langstrakt skapning i overflata etter en kort kamp. Ny art på Toffe og den 3. lysingen fra lokaliteten. Sprekt! 450g veide fisken, og duverden så tøffe de er!

 

Etter dette skjedde det ikke stort før Jon dro opp noen makrell på dobba rett før vi overlot plassen til etpar litauere. Av andre fangster er det ikke stort å nevne, mye liten hvitting og sypike, etpar sandflyndrer og litt bergnebb rett ned. Jon mista også en rar skapning i overflata, samt at en ok(?) fisk kjørte seg fast. Nok en ål?

Fin tur, men snart bør rødhaien dukke opp!

2 kommentarer

    • Kissejuli 29, 2008 kl 15:00

    Lysing? Det ser da ut som en barracuda.
    Til informasjon kan jeg tilegge at det koster 25 kroner å få røkt ålen på Berggren, og at det var favorittmåltidet til Arne Treholt. Mmmmm spionmat.

    • Mortjuli 30, 2008 kl 09:30

    Kisse; hva skal du på lørdag? Eventuelt søndag? Er meldt sykt dårlig vær, er u med på karpefiske?

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.