Tøffe tak i Skinnerflo

Det var dags med en visitt hos svigers i Fredrikstad og sammen med Jørgen dro vi en tur til Skinnerflo for å fiske etter stor sørv. Mitt mål for turen var en sørv på 1310 gram og Jørgen hadde som mål med en på 1380 gram. I tillegg hadde jeg håp om rekord på stam, mort og brasme, men det skulle vise seg vanskelig. Opprinnelig var avtalen at vi skulle fiske til sånn kl. 03.00 i hvertfall. Mens vi gikk mot målet ble dette forandret til grålysning og med det visste jeg vel at jeg var ganske underpakket i forhold til næringsinntak, siden jeg ikke hadde boillies å suge på.

Kl. 21.00 var stanga i vannet etter at vi hadde foret ganske kraftig med grunnfor, tilsatt mais og loff biter. Vi fisket med feedere og agnet var loff. Jeg fikk helt sinnsvakt mange små stam frem til kl. 02.00, rundt 15-20 og jeg kjente at ambisjonsnivået sakte men sikkert falt. Jørgen var artskongen og dro opp den en arten etter den andre, men bare to sørv hvor den største var rundt 600 gram.

Kl.02.00 var det fullstendig stopp i alt som het napping. Kl. 03.00 var jeg fornøyd med en sørv på over kiloen. Kl.04.00 og uten et eneste napp og generell nedsatt førlighet i kropp og sjel var jeg fornøyd med sørv. Jørgen insisterte på at det ville løsne i grålysninga og jaggu gjorde det ikke det. Rundt kl. 05.00 var plutselig sørven tilbake og jeg dro inn to sørv på rundt 500 gram, og jeg var godt fornøyd. Et brasme på halvkiloen ble det også. En halvtime senere dro det til igjen og jeg kjente den var større. En fin sørv på 820 gram gled inn i hoven. Det hører med til historien at Jørgen og jeg diskuterte frem og tilbake om bæreposen skulle veies med eller ikke. Uten bærepose veide den altså 820 gram. Jaggu sa jeg smør. Kl. 06.00 var morten tilbake og da var sørven også borte. Vi pakket rundt kl 07.00 og det hadde vært en lærerik og sabla bra tur, men jeg er vel ferdig med sørv for i år. Godt fornøyd med en solid meitasrekord.

7 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Jørgen Øaugust 17, 2008 kl 21:53

  Fin tur ja, selv om det var litt dårlig sørvbett. Vi koste oss grundig uansett, og du perset jo med en fin sørv på 820 g. Du var rå på ministammen Einar.
  Selvfølgelig må posen trekkes fra, hehe. Det beste er å nullstille posen før veiing, da blir det helt eksakt. Posen kan veie hva som helst fra 20 g og oppover avhengig av hvor fuktig posen er. Veldig viktig! Synes det egentlig var veldig rart at du ikke pleide å gjøre det, alle gjør jo det. -)

  • mortaugust 18, 2008 kl 13:24

  Det varierer jo litt, normalt når vi (jeg) veier fisk, så tar vi med plastposen. Det er jo greitt så alle gjør det samme. Problemet dukker først og fremst opp i andre fora…

  • Toffeaugust 18, 2008 kl 16:01

  Grattis med fin sørv-rekord! Angående dette med posen, så har vi vel forsøkt å veie uten, så langt det lar seg gjøre (hvis fisken ikke skal settes ut igjen osv). Problemet er ofte at med en vekt som går til 5 eller 10 kg, så gjør ikke posen utslag på tarering av vekta. Var forøvrig nede på lab’en og veide en standard plastpose fra bunnpris nå nettopp, den veide 17,44 gram.

  • Suternaugust 18, 2008 kl 21:33

  Godt jobbet Einar. Legger merke til at du får mer og større fisk enn Jørgen på hver tur. Har eleven blitt mestern?

  • Jørgen Øaugust 18, 2008 kl 22:25

  Einar er seig, det er kanskje den beste egenskap en sportsfisker kan ha. Ellers så kan jeg jo nevne at jeg alltid lar gjesten få størst fisk. -)
  Nå bruker vi vanligvis vekter med 10 gram eller mindre til sørvfiske, så da blir det utslag. Ellers er det bare å trekke fra 20 g på en helt tørr pose.

  • Horkaugust 18, 2008 kl 22:39

  Finfint Einar.

  Toffe: Kan ikke du veie alle vanlige poser på supervekta, slik at vi vet hva vi skal trekke fra. Kan godt være at de veier likt, men hva vet jeg? Med vanlige mener jeg: Rema1000, Rimi, Coop, Meny, ICA og Spar. Jeg tror Rema er lettest.

  • Toffeaugust 19, 2008 kl 08:16

  Blir så dyrt..må handle i alle de butikkene der 🙂 Eller så tror jeg de som har størst logo veier mest, for posen kommer vel fra samme produsent? Da tror jeg ICA er lettest.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.