Micromeite i Grimstad

Som hjemmepappa åpner nå mulighetene seg for et mer intensivt fiske. Og hva er da mer naturlig enn litt bryggefiske (har jo egen brygge nå vet dere) med guttungen i bæremeisen. Hadde satt meg som mål å lure opp en tangstikling, men krok 18 ble desverre alt for stor, ellers kan en mengde bergnebb og svartkutling nevnes som bifangst. I går hadde jeg planlagt en tur etter pigvaren. Har spottet meg ut en plass jeg mener burde huse denne arten. For de interesserte kan jeg medele at denne plassen er båthavna på Groos. Da jeg ankom plassen var det en mengde med polakker, noe som ofte kan være et godt tegn. Da jeg riggt stengene fikk jeg øye på en enorm stim med småfisk. Riggingen ble avsluttet og krok 18 ble fisket frem og agnet med en liten rekebit. Fiskene var veldig interesserte og det tok ikke mange sekundene før førstemann var på land. Det viste seg å være taggmakreller. Morsomt å få krysset av den arten på lista selv om de var små.

Tenkte at dette var et fint agn og dro derfor opp en hel haug. Største var forøvrig 7,3 cm og veide 2,5 gram.

Tre stenger traff vannflata, agnet med reke og taggmakrell. Fisket frem til kl 01.00 og hadde tre kraftig run uten å rekke å gjøre tilslag. Det spennende var at taggmakrellen var glippet av på midten ved to anledninger. Blir ikke siste natten her. Da jeg gikk mot bilen ble fristelsen for stor og micromeite var igang. Ble mengder med bergnebb, størst på 79 gram, 1 fattig gram fra rekord, men det gikk fisk på nærmere 100 gram der. Etter mye foring og kikkfiske dukket det opp en flott ulke. Lett match og 148 gram lå på land. Soleklar ny meitasrekord.

 

Så nappet jeg opp tre taskekrabber og noengrønnkrabber. Så dukket kutlingene opp og en finfin svartkutling på hele 29 gram havnet på land. Nok en rekord. Ellers kan sypike på 100 gram om 2 smålyr nevnes.

svartkutlingp.jpg

Nå er det ålekvabba som skal til pers.

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • mortaugust 21, 2008 kl 11:30

  Bra tur, litt dårlig bilder men…

  • Toffeaugust 21, 2008 kl 13:50

  Supertur da! Flotte bilder 🙂 Hadde vært morsomt å lure piggvaren snart også.

  • Toffeaugust 22, 2008 kl 09:15

  Det er utrolig vanskelig å bedømme størrelsen på fisken fra bildene..taggmakrellene kunne jo (nesten) vært kilosfisk ut fra bildet. At den største bare er 2.5 gram er veldig overraskende.

  • Horkaugust 23, 2008 kl 17:18

  Fin tur da.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.