I flyndreparadis

Etter nesten tre uker med sterk vind her nede på sørlandet roet endelig sjøen seg i går ettermiddag. Hadde bestemt meg for at første dag med svak østavind skulle brukes til aktivt flyndremeite fra båt, så kl 18.00 mandag kveld tok jeg årene fatt og rodde min blytunge røde pioner ut på flyndreplassen min. Med svak østavind blir driftet på 400-500 meter helt opptimalt, samt at faren for å havne langt til havs er minimal. Tre tackel som bestod av et 30 grams lodd, et slep på 40 cm og en opphenger med liten krok ble agnet med reke, makrell og taggmakrell. Det første driftet resulterte kun i noen små hvitting og en skrubbe på snaue halvkiloen.

Hadde fortsatt god tro, men valgte å legge neste drift 20 meter nærmere land. Her smalt det med en gang og opp kom en dobbel med knurr (270 gram) og hvitting.

knurr.jpg

Trodde en periode det var rødknurr siden finnene går 1 cm bak gattåpningen i sammenslått tilstand, men er vel bare en vanelig knurr er jeg redd. Agnet opp igjen med makrellstrimmel på slepet og en liten rekebit på opphengeren. Etter ca 50 meter med dunking langs bånn er det liv i stanga. Da fisken nærmer seg overflata kan jeg konstatere at det ikke er noen hvit hvittingbuk som lyser opp. Her er det flatfisk. En dobbel. Løfter fiskene over ripa og et stille gledeshyl fyller båten. RØDSPETTE og HÅRVAR. Kamera kommer frem og fisken blir dokumentert. Hårvaren er på 112 gram og min første specimentfisk er et faktum. Så deilig, så deilig. Rødspetta veier 102 gram, men den varmer godt tross liten størrelse.

flyndre.jpghaar.jpg

Neste drift starter med en hvitting og en liten skrubbe før det smeller igjen. Kjenner med en gang at det dreier seg om en litt større fisk denne gangen og det kjennes da veldig ut som en flatfisk. Tankene spinner og håpet om en flott rødspette streifer meg flere ganger før fisken når overflata. Fargene kan minne om en skrubbe, men fasongen stemmer ikke. LOMRE!!!!!! (510 gram) Skjelvende løfter jeg fisken over ripa. Selvfølgelig tatt på slepet. Kamera blir fisket frem og den store fiskeskjelven kommer. Her trenger vi en pause, så jeg ringer til Einar og får ut den værste boblene følelsen inne i meg. Sykt at disse små fiskene kan gi en så stor glede.

lom.jpglomr.jpg

Nok en rotur bringer meg i posisjon til et nytt drift. Hvitting, torsk, skrubbe og en ny liten rødspette blir resultatet. Vinden har nå dreiet på nord så driftet går ikke helt der jeg vil og mørket har kommet for fult. Føler seg litt naken i en pioner uten lanterne i stummende mørke. Ja ja, det får være nok for i dag så jeg setter kursen mot brygga. Deilig med skikkelig fullklaff og gleder meg allerede til neste dag med opptimale forhold.

5 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Toffeseptember 16, 2008 kl 09:32

  Oh My God 🙂 Du aner ikke hvor misunnelig jeg er på deg nå! Fantastisk sted du har flytta til – norgesrekord på hårvar er godt innenfor rekkevidde.

  • Mortseptember 16, 2008 kl 10:03

  Gratulerer med specimen – hårvar!!!

  • Mortseptember 16, 2008 kl 12:40

  Dette er småpirk fra min side, men jeg tror du med fordel kan bruke lengre makrellstrimler. De bør være rundt 10 – 15 cm.

  • Suternseptember 16, 2008 kl 13:33

  Får prøve det neste gang. Artig å debutere på storfisker også.

  • Horkseptember 16, 2008 kl 20:59

  Bra.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.