Bare hummer

Einar og jeg dro på en kveldstur etter tunge i går. Været var særdeles grått, men det blåste lite

og da går jo som alle vet det meste helt greit. Første stopp på vei til plassen var for å skaffe noe børstemark, noe som skulle vise seg vanskeligere enn planlagt. De lå godt nedgravd i sediment og måtte lokkes frem med mat, list og lempe. De små utspekulerte kom aldri helt frem på overflaten og gjemte seg ved et blikk, så vi måtte ty til reke som agn denne kvelden også.

Etter å ha fisket to tre timer uten særlig med fisk, gikk det på en liten flat en hos Einar: en rødspette på et par hundre gram. Grattis med ny art. Inntil forrige uke var 1 rødspette landet i Meitas snart 2 år lange historie – nå er det vel 8. Fangsten senket ikke trua på plassen akkurat, og etter enda en god stund dro det til i min stang. Mothugget satt og det var tungt i andre enden. Jaggu nappet det forsiktig imot også. Stemningen var upåklagelig, pulsen økte, og begge hadde trua på en større flatfisk helt til noe ganske overraskende kom opp fra mørket – en hummer! Ikke hverdagskost, og til tross for uteblivende tunge, gjorde det hvertfall turen minnerik.

20080930 - TFhummer

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Horkoktober 1, 2008 kl 15:00

  Kommer høyt på rarietetslista denne. Bak bildekk selvfølgelig, men godt foran krabbe. Well done!

  • Aspenoktober 1, 2008 kl 18:16

  Fantastisk fangst! Åssen satt kroken? Veldig morsomt at den tok natt til 1. oktober. Grattis med årets raritet!

  • Toffeoktober 1, 2008 kl 18:32
   Forfatter

  He he, kl åtte i morges startet hummerfisket, så jeg fikk den ti timer for tidlig. Hvis du ser nøye på første hummerbildet kan du se hvor kroken sitter. Sta kar det der, holdt seg godt fast!

  • Suternoktober 1, 2008 kl 19:13

  Moro

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.