Utfiskingslag etter piggvar


Det hadde lenge vært stille på Meitas, men det var utelukkende fordi det brygget opp til noe stort. LB hadde tatt skrittet ut og skal smies i tunge lenker, noe som naturligvis måtte feires.

Brasma var arrangør og primus motor og rettet fokus mot Jæren strendene og piggvaren. Trygt innlosjert på Brustad Camping etter en overraskende lang kjøretur fra det glade Østland til det triste og dystre Vestland, var vi klare for god stemning og grillmat på fredagskveld, noe som ble innfridd, bortsett fra at enkelte småbarnsfedre (undertegnede inkludert) måtte ta timeout tidlig.

Lørdag var det fisketid og været var bra (lite vind og bare litt yr). Undertegnede og Thorsen dro tidligst ut, men fikk også erfare at det ikke var mye regn før det hadde lønnt seg å ta med regntøy. Formiddagsøkta ble derfor passe kald. Rundt kl. 12.00 var de øvrige klare for litt fiske like i nærheten, og jommen sa jeg smør. Tror u ikke det var Mittis som landa en pen piggvar på i overkant av 900 gram og ny MR! Ikke nok med det, denna karen dro likegodt på med liten mirkotass til. Unge Stenseth som har til vane for å levere når det gjelder som mest kunne også lande ei skrubbe, artig.

Thorin og undertegnede forsøkte oss litt lenger nordover, og kunne raskt konstatere at det ikke var noe i veien med kastelengden og trua var stor, hvor vi vekselvis agnet med hel brisling og makrellfilet. Det bør nevnes at røra til Toffe gjorde underverker i forhold til å få snøret ut av brenningene og et aldri så lite must innenfor dette fisket. Etter ca 45 min slo det til på den ene stanga og jeg kunne fornøyd konstatere en piggvar på 540 gram, en art til på lista. Etter det var det dørgende stille, men jeg har sjelden fisket i så storslåtte omgivelser rett ut mot storhavet og fra en pen sandstrand, nesten noe eksotisk over det.

Lørdag kveld forløp som seg hør og bør i et utfiskingslag, uten skandaler av noe slag og ikke for mye til at fiskefokuset fikk uforholdsmessig lite oppmerksomhet. Om noen fikk noe på søndag vet ikke jeg. Bilder kommer (tilføy gjerne tekst)

Søndag – sett fra Horkens aka han utdrektes øyne:

Noen dro tidlig, andre fisket. For å gjøre en lang historie kort kan Toffes piggvar på etpar hundre gram nevnes, i tillegg til vind og surfebølger, sol som etterhvert gikk over til pissregn og en burger på Ogna som i Evens øyne var verdt 1000 blås. Minst.
Da vi ankom Flekkefjord for at jeg skulle få igjen bilen min, fristet jeg også Toffe spesielt, og Even litt motvillig (småfisk er tullefisk må vite) med gress- og grønngyltfiske. Begge fikk begge arter i løpet av ei kort stund, ingen store nok til rekord. Gressgylt var uansett ny art for begge, selv om Even ikke bryr seg om slikt. I tillegg var sjøaura, torsken og bæsjenebben innom, så rådhuset i Flekkefjord fikk tommel opp.

Legger ut bilder jeg har av Mittis- og Toffepiggvar, samt Toffegressgylt. Piggvaren til Mittis mista desverre stasfargen innen bildet blei tatt.

53 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Karleifjuni 30, 2011 kl 09:14

  Ser ikke ut som det blir Mandal i år.

  • Alfredseptember 2, 2014 kl 02:24

  I read a lot of interesting content here. Probably you spend a lot of time writing,
  i know how to save you a lot of work, there is an online tool that creates unique, SEO friendly articles in seconds, just search in google – laranitas free content source

  • Laueseptember 2, 2014 kl 07:35

  Super!
  Will not do that.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.