Sjøørret i Sverige 2016 og 2017

2 for prisen av 1, kjempetilbud! Her er sjøørret i Sverige 2016 og 2017:

I fjor blei vestkysten av Sverige valgt som reisemål for den (v)årlige sjøørretturen. Frode, Aleksander og jeg dro sønnafra og måtte Håkon, Jarle og Fredrik Thorsen på ei nydelig lita hytte rett sør for Strømstad. Fisket var ikke allverdens, blei vel bare 2-3 overmålsfisk tilsammen på 3 dagers fiske. Nå er riktignok målet i Sverige 45cm da, så man må jo snuse på kiloen før det blir butikk, men med tanke på innsatsen var det jo ikke allverdens. Håkon fikk alle overmålsene, den største på 1,7. Vi andre fikk også fisk, men de var ikke så mange og stoppa gjerne på 35-40cm. Minneverdigeøyeblikk var Håkons daglige bakeseanse med ciabattas og lunsjbrød, samt den magiske middagen med grilla hummer til forrett og sushi og sashimi av sjålfanga fisk til hovedrett. Alt akkompagnert av snurrebartøl fra Systembolaget.

Men dette var altså 2016. Og det var jo ikke det at fjorårets tur ga voldsom mersmak hva fisket angikk, men plassene så ut som en million dollars, selskapet var som alltid suverent og en tur med guttane er jo på generelt grunnlag aldri feil. Så er jo vi fiskere eksperter i å glemme tidligere fadeser og bygge opp trua til uante høyder. Så også i år. Jeg spådde 7 fisk per mann per dag. Nuvel….

I 2017 blei hovedturen som dere kjenner lagt til fantastiske Limfjorden, men Håkon og Jarle droppa ut og etablerte i stedet sidesporet «Sverige 2017» i starten av april. Mye innsats og lite fisk blei resultatet. Likefullt var det ny samling (i bånn) 1.mai-helga, da var det Håkon og Jens Kristian som skulle på tur også fikk Fredrik og jeg til et 2-dagers besøk. I år var det fly only. Fordi vi er tøffe. Guttane fiska hele fredag 28.april, men guffen nordøst, regn og 4-5 grader i lufta ga lite flex i klingan.
Nordøsten fortsatte lørdagen, men sol og grei lufttemp gjorde at det ikke var helt dødt. Fredrik fikk etpar rundt førr, jeg fikk en liten en, Håkon det samme. Da kvelden nærma seg tok jeg det dristige valget å legge ut på en halvtimes kjøretur til en plass jeg forelska meg i i fjor. De andre valgte mer hyttenære strøk. Min belønning var at jeg fikk fisk. Men ikke der jeg hadde tenkt, der var det nemlig skikkelig kakaovann i tillegg til en prompende slukSvenske som okkuperte plassen. Jeg tok tre kast med flua før jeg ga opp og la i vei til yttersiden av øya. På veien passerte jeg ei lita vik og av en eller annen grunn stoppa beina opp og dro meg ned dit. Godt valg! Vika er ikke bredere enn 30-40 meter, men allerede første kastet var det lugg. Neste kastet ga 53cm litt tynn sjøørret i håven, neste kastet smellfeit 35cm sjøørret i håven. Så fulgte etpar resultatløse kast før en norsk minstemålsfisk blei med inn. Påfølgende kast hadde jeg ok følgefisk etpar ganger og litt lugging. Så beit det igjen og der lå det 52cm litt tynn sjøørret i håven. Alt dette på en liten halvtime. Noen ganger er det lett. Tips: Du trenger bare en sjølbindi pjuskete rosa reke. Hyttefolket fikk en undermåls.

Søndag kom sydvesten og alle hjerter gledet seg. Men neida. Av en eller annen grunn klarte vi ikke å få fisk. En 35cm på meg og litt mindre undermåls på de andre var det vi klarte å lure. Tidlig kveld dro Fredrik og jeg hjem, men på kveldsøkta lurte Håkon opp en ordentlig tynnfisk som veide 1,2 samt en kulerund 35cm. Bedre enn ingenting si. Og plassene er minst like fine som tidligere, så blir nok en retur til neste år skal man se. Trua er allerede i gang med å bygges til nye og uante høyder!

5 kommentarer

2 tilbakeping

Hopp over til kommentarskjema

  • Lusuermai 4, 2017 kl 18:46

  Nydelig Holtis! Du har jo utvilsomt knekt en kode her. Herregud jeg gleder meg til sjøørreten begynner å romstere her!!

  • Horkenmai 4, 2017 kl 18:51
   Forfatter

  Takk, takk Endre! Målet er jo å ha flaks såpass mange ganger at det kan kalles dyktighet. I år er jeg nærmere enn noen gang! Og sjøørreten er jo en deilig skapning da.

  • Bukenmai 4, 2017 kl 19:18

  Utlandet ass… Kommet for å bli! Bonus med to år i en rapport! Nå ligger jeg i sofaen mens snøen bedekker vindusrutene og blir til vann. Ser ikke akkurat ut som om det blir sjøaure her med det første.. Deilig rapport Lars! Skulle gjerne ha vært med der….

  • Horkenmai 7, 2017 kl 10:49

  Du må få til å henge deg på et år Mats. Denne tradisjonen er kommet for å bli, og ser jeg i spåkula tipper jeg det kan bli flere småturer i åra framover, litt dk og litt sverige. Mariagerfjord må besøkes igjen, Bornholm frister litt å dra tilbake til, Gotland er kasta fram som forslag og Fyn og Sverige ligger jo parat…. I tillegg vurderes å invitere til Sørlandstreff, man må jo tross alt ikke over bekken etter vann, det viste jo Team Bobleflåds dagreise i april.

  • Bukmai 7, 2017 kl 13:09

  Ja, det vil jeg gjerne 😃. Har tenkt på det i så mange år, så det er vel bare til å kaste seg med…

 1. […] Fyn 2015: http://www.meitas.net/2015/03/21/7566/ Sveriges veskyst 2016 og 2017: http://www.meitas.net/2017/05/04/9204/ Limfjorden 2017: http://www.meitas.net/2017/03/22/9073/ Sørlandet 2018: […]

 2. […] Sveriges vestkyst 2016 og 2017: http://www.meitas.net/2017/05/04/9204/ […]

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.