Meite-Marit leverer

15.august:
På tur med ungane til Ryvingen. Og på Ryvingen bor det gøye småfisk ved brygga. Det blei lempa opp grønngylt, bæsjenebb og svartkutling på den snaue halvtimen vi fiska. I tillegg hadde Daniel på en ganske så fin blåstål i noen sekunder. Den kom fra intet og grabba til seg #12-kroken med liten rekebit, men datt selvfølgelig av. Daniel syntes dog det var godt over snittet artig med skikkelig napping av en blå fisk! Jeg bidro med ganske så ok svartkutling til balja på brygga.

17.august:
Jeg brukte litt aleinetid til å dra på sjøen i kulingen for å teste ekkoloddet. I ly av Hille senka jeg reketakkel rundt smågrunner og undersjøiske bergvegger i håp om berggylte. Det klarte jeg ikke, men jeg var en jævel på sypike. Største veide 91,44 gram, men bildet forsvant sammen med telefonen i Fårup dagen etter. Ikke verdens undergang sånn egentlig. På vei hjem fant jeg en svær stim med torsk rundt en 4-metersgrunne i en fjord som er 15meter dyp. Senka jiggen og hadde det gøy. Tok med to hjem og lot fire gå. Alle støpt i forma det står 2-2,5kg på.

23.august:
Dansk meteorologisk institutt sitt fremragende havvarsel for Skagerrak (sjekk her) frista med et le-øye fra tidlig ettermiddag og ut kvelden. Da var det bare å dra tidlig fra jobb og komme seg utpå. Langt utpå. Kursen blei satt mot den klassiske blåkjeft-plassen og vel fremme blei et Lopez-PN-oppsett med tre sirkelkorker 10/0 agna med makrell senka til bunns, dvs. 139 meter. Etter et kvarter var det 860gram blåkjeft i båten. Siden jeg fikk smaken på saltbakt blåkjeft i fjor fikk den lov å bli med hjem. Jeg fortsatte driftet mot kanten av platået og ganske nøyaktig på 150-kota knaka det i staget. Jeg mistenkte brosme, men syntes det rulla litt mye. Og jada, det var en finfin lange som hadde tatt agnet. 4,3kg, flotte saker! Kjørte inn på platået igjen for et nytt drift, men nå var det blitt vanskelig å kroke fisken. To mistenkte blåkjefter lot det bli med napping uten å sitte. Så da flytta jeg meg ørlite grann for å fiske litt dypere ut for der jeg fikk langa, i en utrolig slak skråning. Starta på 160 meter og når jeg runda 170 så var det liv der nede. Og dette kunne ikke være annet enn brosme. Fin også. Og det vil jeg si det var. 5,9kg gjør seg i bøtta. Jeg fortsatte driftet og på 200-meteren mistenkte jeg at noe satt på der nede, men jeg var usikker. Med andre ord lukta det svarthå lang vei. Stemte det. 280gram med silke. Jeg kan vel ikke annet enn å si at dette var 3 trivelige timer på sjøen og at dersom vi treffer vindstilla på konkurransen kan vi få det riktig så trivelig i Mandal!! (Så må jeg nok en gang skryte vilt og uhemma av sirkelkrokene fra Ebay, herremin så bra de er!)

Til ÅM: Brosme 5900, lange 4300, blåkjeft 860, svarthå 280, svartkutling 47,77, sypike 91,44

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Even Thorinaugust 26, 2018 kl 11:24

  MM leverer mat og fine ting. Topp. Gleder meg til helga.

  • Horkenaugust 27, 2018 kl 08:55

  Bra fileter av torskefiskene og saltbakt blåkjeft er helt der oppe! Krysser fingra for godt vær og fine fangster til helga!

  • peroaugust 28, 2018 kl 13:53

  Herlig å se at dere er ute og at MM er på stell igjen!! jeg er klar, må bare pakkes litt 🙂

  • Horkenaugust 30, 2018 kl 20:38

  Utrolig godt å få seg litt tid på sjøen igjen ja, både med og uten selskap. Nyter hvert sekund! Og at det blir en og annen grei fisk innimellom er jo rein bonus.

  • Lemmyseptember 10, 2018 kl 23:09

  Skulle ønske dette var mulig å reprodusere hjemme i Sandefjord! Her er det ikke annet enn makrell, småsei og torskeyngel å gå lenger!

  • Horkenseptember 13, 2018 kl 21:32

  Var derfor jeg flytta sørover: Jeg hadde fiska tomt Vestfold-kysten. Skillz!!

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.