Drømmedag i meitepokalland

Det skulle virkelig klaffe på meitepokalkonken 2018 – på alle måter. Even, Frode, Holtan, Pero og jeg troppet opp på brygga i Mandal tidlig lørdag morgen. Eller, tidlig for oss i Meitas da – Pero hadde vært på plass i båten en stund og var klar som et egg. High fives og stor stas. Vi fordelte oss Even, Toffe og Pero i Perobåten, Frode og Holtan i Meite-Marit – konken skulle gjennomføres todelt: første halvdel havfiske, og andre halvdel på gruntvann. Så vi satt fart utover mot djupet. Havet lå blikk i vindstilla og sola steika hele dagen. Strømmen var også grei i begynnelsen før den dro på til et par knop utpå formiddagen. Det var da Minn-kotaen til Pero med spot-lock var i sitt ess, makan til genial inrettning skal det letes lenge etter. Vi fikk fiska greit på 200 meter med 350 grams lodd. Holtan og Frode farta litt hvileløst omkring i Meite-Marit men endte tilslutt også på slep etter Minn-kotaen, og det klarte den helt fint.

Bettet var helt strålende. Det gikk slag i slag mellom lange, sei, vassild, svarthå, brosme og blåkjeft – mest sei, for mellomseien på 2-5 kg var på plass. Frode runda kilon på blåkjeft (1,01 kg), Even runda 10 kg på lange (11 kg) og alle satt vel noen perser om jeg ikke husker feil. To nye MR ble det også: Even med vassild på 640 gram, Toffe med svårtå på 610 gram.

  

Del 2 av konken ble driftfiske på de grunne sandslettene rundt Mandal. Tanken var rødknurr og fjesing, men de uteble. Bortsett fra for Pero da, han fikk fjesing og utfiska oss på hjemmebane. Derimot fikk Toffe en relativt uventet bonus i piggvar (380 g). Vi brukte undervannskamera under hele denne delen av konken. Det viste seg at i løpet av en times effektiv bunntid fanget kameraet hele 21 fjesing, hvorav også en var på halvveis til overflaten i dublé med piggvaren. Rødknurr var det færre eller ingen av, men en fisk fikk meg til stusse (grønt bilde). Det får dere gjøre opp egen mening om: film med bedre oppløsning kommer.

  

Så til dagens klimaks – utregning av resultat og utdeling av meitepokalen. Reglene var enkle, men såpass vanskelige å hoderegne i felt at spenningen var tilstede helt til penn og papir ble tatt i bruk. Største fisk per art ga 100 poeng – så ble poeng fordelt etter relativ vekt, en fisk per fisker per art. Resultatet ble:

 

…og alle klappet taktfast: Toffe, Toffe, Toffe.

Takk for et superb opphold og konkurranse!

15 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Peroseptember 4, 2018 kl 18:56

  Takker for en knall samling,supert lag og en super oppsummering!! masse grattis til storfiskeren!!!! Dette var gøy og må snart gjentas!!! Savnet flere da men…. Prioritering gutter :):) er klar for ny tur jeg 🙂

  • Peroseptember 4, 2018 kl 18:56

  Takker for en knall samling,supert lag og en super oppsummering!! masse grattis til storfiskeren!!!! Dette var gøy og må snart gjentas!!! Savnet flere da men…. Prioritering guttedr :):) er klar for ny tur jeg 🙂

  • Horkenseptember 4, 2018 kl 19:40

  Kjempeopplegg, KjempePero, Kjempevær og Kjempestas. Takk for besøk og fiskerier.

  Jeg melder vassild 590g, sandflyndre 520g og knurr 300g til Årets Meiter.

  • Brasmaseptember 4, 2018 kl 20:40

  Istemmer de gode ordene. Knall, knall, knall. Melder langa og vassilden, samt svarthå 180g, sandflyndre 630g, knurr 410g, sei 2800g.

  • Johsseptember 4, 2018 kl 21:27

  Artig lesing og godt fiska!
  Er jo rødknurr med de finnekantene, tror vi ikke det da?

  Toffe er best.
  Igjen

  • Horkenseptember 4, 2018 kl 22:41

  Jeg stemmer på rødknurr utfra finnekanter og finnestørrelse. Toffe er toppen!

  • Toffeseptember 5, 2018 kl 00:09
   Forfatter

  Da er ÅM oppdatert og det er jevnt i toppen! Syntes kanskje finnene var i minste laget for rødknurr?

  • Horkenseptember 6, 2018 kl 00:42

  Fy fela det er tett i toppen ja, blir en spennende høst det her!

  Jeg synes finnene er store nok jeg. Og finnekanten er jo tydelig nok. Har du film sa du??

  • Toffeseptember 7, 2018 kl 00:11

  Ja, film kommer også.

 1. Nydelig gutter! Jeg må få ut fingeren å komme meg nedover snart. Helsikkes nord norge. Hvorfor er ikke pero medlem i meitas nå? #peromedstangaihanda

  • Horkenseptember 10, 2018 kl 21:15

  Pero er jo medlem i Masterbaiterz og vi i Meitas godtar ikke doble medlemskap.

  Forøvrig vil du bli tatt i mot med veldig åpne armer den dagen du kommer deg nedover.

  • peroseptember 13, 2018 kl 10:23

  Bare å komme Endre mens du fremdels kan:) men skal vel noe til å matche mulighetene dine der nord 😉 også vi går inn i mørkere tider nå….. maken til vær og vind siste uke…. blåst og regnet bort til de grader…. masse grattis forresten!!!

  en liten korrigering bare 🙂 masterbaiterz var noe vi rotet sammen for å ha et navn å fiske under i langesundfestivalen for et par år siden. siden som er opprettet er bare kompisens overførte blogg. ikke en aktiv klubb eller noe som driftes aktivt.

  • Brasmaseptember 13, 2018 kl 18:55

  President Pero. Det klinger godt.

  • Horkenseptember 13, 2018 kl 21:31

  Pero oppfyller det som er av krav til medlemskap hvertfall.
  Her lukter årsmøtesak 2019 dersom hovedpersonen har lyst da.

  • peroseptember 14, 2018 kl 07:20

  Oi, klart det 🙂 jeg er alltid klar for nye muligheter til å utvide min snevre lille fiskehorisont.
  Selv om jeg er rimelig sosialt hemmet, trives jeg godt i lag med denne gjengen!
  Spesielt gøy på siste treff var jo det å merke at min betegnelse av div arter som jævl…. agntyver også smittet over på andre i båten etterhvert…. er jo grenser for hvor mye vassild en holder ut når en jakter kolmule….:) Venter jo bare på neste treffmulighet jeg, årets høydepunkter:)

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.