I landet av blinde er den enøyde mannen konge

En tur på sjøen i sommersola og Årets Meiter er avgjort. Ikke fordi fangstene var utopiske, men fordi motstanden er fraværende. Og den kommer til å fortsatt være det. Her er en analyse av konkurrentene:

Even – Mest opptatt av jugend og jordbruk. Fisker visstnok innimellom, men fangster hører vi ikke noe om. Sannsynligvis fordi han juger eller fordi Gisle får all fisken.
Einar – Har mista det totalt. Sist sett slengende på en sluk etter bass i Amerika. Fallet er så stort at det er vanskelig å se han reiser seg igjen. Sannsynligvis var det jakta på sik som ga en psikisk knekk. Avskrivd.
Toffe – Var ikke Toffe en høyst habil meiter tidligere? Det var tider det. Innovativ og søkende. Nå er han bakpå og fraværende.
Endre – Uten tvil den som burde og kunne toppa heile driden. Men en gang fiskarbonde, alltid fiskarbonde. Meite er for homoer fra byen som de sier, i nord har dem ikke tid å vente på fisk som skal bite frivillig på et agn. Nei, gi han garn, rykk, dynamitt eller not i stedet. Den konkurransen vinner han lett.
Tobben – Tatt bitterhet til nye høyder. Leker mest med en ødelagt båt, ny hytte og ølbrygging. Vi bør snart vurdere å fjerne ordet ikke fra «kjent som ikke udyktig meiter».
Mats – Sitter sannsynligvis fortsatt og putler med den lille robåten i fjæra der nord. Blir ikke meitepoeng av slikt si. Kan melde seg på når båten har trutna i 2021.
Frode – Har gått fra ironisk meiter til ikke-meiter. Fly or die!
Magne – Ikke kan han kjøre bikkjer, ikke kan meitefiske. Best på tjuvfiska fluelaks, og det er jo ingenting å skrive om på internett.
ChrisJohs – Viste med sitt skritt inn i fiskeriverdenen at han først og fremst er fangstmann. Maks middels god sådan. Fisk er mat, ikke jåss og jåleri. Lite meitepoeng med sånne tanker.
Høst – Nei, han har vi ikke sett.
Jon – Er det ikke fævvel er det søren meg sommerfævvel. Når det ikke kunne bli galere mener jeg. En tapt sak innen meitets noble art. Beklageligvis, for han var jo så god.
Midttun – Klarer kun å fiske når det arrangeres av Jeger og fisk, da som håndlanger for Emil. Kan uansett avskrives totalt fra medio august, for da settes alle kluter inn på hummerfisket. Først fangsting av makrell, deretter salting, syting, skryting, knyting og deretter teiner i vannet på sekundet i det sesongen starter og daglig røkting til julestria starter.
Bønna – Bruker om mulig enda mindre energi på fiske nå enn før.

Så har du Presidenten da, første turen med havfiske, rett ut på blåkjeftplassen, bang der satt den. 850 gram. Nydelig. Flytta på meg, bang, der var svarthåen. 410gram. Oioioi. Der var Årets Meiter i boks!

8 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Hehe hehe hehe. Flott oppsummert! Er virkelig en blanding av sjeler!
  Hva m Storstein Sr?

  • Horkenjuli 12, 2019 kl 10:40
   Forfatter

  Der ser du hvor fraværende han er når han er ute av oversikten!

  • Janjuli 12, 2019 kl 14:11

  Presidenten viser klasse ved å henge bjella på katten! I den farten medlemmene degenereres er vel faren stor for at han snart er konge uten land, dessverre. Oppfordringa til alle medlemmer får være de bevingede ord fra Norges riks-melankoliker: «Kor e alle helter hen? Kom fram igjen!»

  • Horkenjuli 12, 2019 kl 18:53

  Fy søren, det der er utrolig godt sagt. Foreningen trenger nytt blod, jeg veit hvem som står øverst på den lista!

  • Brasmajuli 12, 2019 kl 23:23

  Dette var treffende..

  • Lauejuli 13, 2019 kl 07:02

  Fick 2 makrellare igår. Annars tomt ekkolodd. #storyofmylife #lowrancetotalscab #10000kr-ekkoloddværtallepengan

  • Perojuli 16, 2019 kl 08:05

  He he, på tide med et nytt treff her sørpå snart? klar for besøk jeg . myldrer av stor fjesing for tiden….. skal gutses litt fremover nå, kan hende det dukker opp noe spennende…..

  • Horkenjuli 20, 2019 kl 21:42

  Godt jobba Tobben!

  Treff i 2020 kanskje Pero? Tvilsomt om kalenderen har plass til noe i 2019.

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.