Oppvarming til Sørøya

Sist lørdag ble det en oppvarmingstur i områdene utenfor Nordens Paris sammen med (Haf)Tor. Yttersia som det kalles. I motsetning til i Oslofjorden er det fisk her. Og av den gjeve slagsen. Det er bare litt avstander. Dette ble løst med å leie en 23 fots Rocad med godt med hk i hekken. Marsja ut i komfortable 28 knop. Magisk båt som gjorde at vi kunne nå omtrent hvor vi ville.

Etter en drøy halvtime på en legendarisk spetteplass uten napp, men med dønninger, ble Tor sjøsyk og måtte inn i smulere farvann. Dagen var preget av lite drift. Løsningen ble kastefiske på grunna med spinnutstyr. Etter noen tap av småkveiter kunne Tor ta opp en 50+ på haspelstanga tatt på 8 meter. Den ble satt pent ut igjen og vi håpet vi skulle bli belønnet med noen mere matvennlige kveiter. Det skulle vise seg som tungt.

Helt på tampen, mot full flo og 2 knops drift, ble det en matfisk på jiggen. Dybden her var ca 10 meter.

Nå tripper jeg for å komme av sted til Sørøya. Når kommer dere andre?

 

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Brasmaseptember 14, 2019 kl 19:10

  Så digg ut det der. Jeg lander, 21.40 på fredagen. Sjøsyk? Hørte en gang om en kar fra steppene i Kirgisistan som ble Sjøsyk første gang han var på havet. Under en tyfon utenfor kysten av Taiwan. Sjeldne saker.

  • Bukseptember 15, 2019 kl 10:36

  Kult! Jeg ankommer 0815. Gleder meg helt van(n)vittig. Det er deilig med å fiske mindre enn før, at jeg kan gå å glede meg i månedsvis til sånne ting. Håper på sedvanlig suksess med trivsel og greit fiske..

  • Horkenseptember 22, 2019 kl 23:30

  Strålende Johs og Tor!
  Røkla kommer vel 15.32 på fredagen.
  Gleder meg!

  • Lusuerseptember 26, 2019 kl 15:20

  Det skal bli spennende å se hva haspeln klarer på øya! Deilig forspill til klimaks dette!

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.