Halvkjip påske

Påska er en tid hvor MYE av tiden blir tilbrakt med familien. De siste ti årene har det vært flott. I år har det vært smårusk i maskineriet. Faktisk så har det vært så kjipt at det var nødvendig med en heldags på fjorden. Svoger Gisle og jeg så for oss steinbitt når vi kikket på grunntoppene, vel vitende om at den er sjelden i Trondheimsfjorden. Gisle har også hatt en småkjip påske, men det er mer koronarelatert. Han og kona Turid investerte i ei stor hytte i kommunen Oppdal for noen år siden. Gisle bor i kommunen Melhus…, men det skulle bli hakket verre. Rusket i maskineriet mitt er et stort rusk ved navn Maren. Etter hennes og Turids mors, Gunveigs begravelse, for 14 dager siden, har hun vært ekkel. Det har sikkert noe med reaksjonen på morens død å gjøre, men greia er altså at ho etter seremonien, under minnestunden oppe i kirkestua, flørtet åpenlyst med en middelaldrende mann. Joda, han virket hyggelig og så fresh ut, men likevel da. Både jeg og ungane var tilstede. Jeg spurte min svigerfar, enkemannen, John Arve om hvem han fyren var, men han var ikke sikker, «en venn av familien» sa han. Sorg gjør mye rart med et menneske, men denne kamelen var tung å svelge. Det værste er at i uka etter, og nå i påska har Maren fortsatt og mase om mannen. «Åh, for en fyr, og jeg som hverken fikk navnet eller nummeret hans, er det ingen som vet hvem han er?» Det er til å spy av. Jeg har virkelig prøvd å prate med henne om hvor upassende og slemt det er å holde på sånn, men hun tar det ikke inn over seg. Virker som hun bare svever rundt på en sky som burde vært svart, men er rosa.

Beklager, vet at dette er et stykke unna meitefiske, og strengt tatt ikke tilhører meitefiskets gråsoner en gang. Trengte bare å få sagt det, vil ikke ha noen elefant i teksten heller.

Anyways. Det var meldt litt mye vind utover dagen, så vi måtte tidlig pån for å få fiska midtfjords. Ved 7 tida, påskeaftenmorgen(?) stevna vi ut. Da hadde Arkhom meldt seg på også. Arkhom skulle få seg en ny art denne dagen.

Kort oppsummert: Steinbittfiske, med halvstore kroker, med blåskjell som agn, midt oppe på grunntoppene, som mest er en blanding av sand og grus, var ikke noen højdare. Det skjedde virkelig ingenting. Og når vinden kom, og vi måtte søke ly utenfor Tautra (En klosterøye utenfor Frosta (en grønnsakshalvøy, mest kjent for virus)), hadde vi ennå ikke fått noe. Ved Tautra gikk vi for flatfisk. Det ble selvsagt ikke noen flate, men mye småtorsk. Jeg fikk også knurr og hågjel. Vi prøvde oss en tur oppunder Fosenlandet også (Trondheimsfjorden er svært smal akkurat her). Her fikk vi pigghå, og endelig en matfisk til meg, sei ca 2,5 kilo.

Vinden roet seg i 3 tida, og vi dro sporenstreks ut på midtfjordsgrunnene igjen, nå for å skaffe matfisk. Fisket var ikke enkelt i de djupe skrentene denne dagen. Tidevannsstrømmene var usedvanlig skarpe, så det var vanskelig å holde bunnen på 100 meter pluss. Antar det har noe med langfredagsfjæra å gjøre. Arkhom startet fint med en enorm blåkjeft, antakelig rund 1,5 kilo, ny art for ham. Nå var vi endelig i gang på ordentlig..

Så ringte telefonen til Gisle. Tror du ikke kona hans var død. En eller annen surremikkel hadde drept Turid. Snakk om dårlig timing. Vi måtte gi oss, å dra innover, akkurat når det begynte å løsne. Er det mulig lissom? Og stakkars Gisle da, som fikk den nyheten midt oppi det hytte-i-annen-kommune problemet.

På vei innover diskutert vi litt fram og tilbake, hvordan dette drapet kunne skje. Turid er snill som vintern er lang, og hadde ingen fiender. Det var Gisle som ville arvet henne, og han hadde hvertfall alibiet i orden. Når vi var på plass på gården, ble vi avhørt av politi, men de hadde heller ingen formening om hvem og hvorfor.

Gisle og jeg er sikre på at det skal være mulig å løse denne floka. Men vi har ikke hjernekapasiteten til å greie det, så om du som leser dette tror du vet hvem og hvorfor, hadde hvertfall Gisle satt pris på noen tips..?

21 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Toffeapril 12, 2020 kl 12:13

  Hmmm…den var kinkig. Lov å stille spørsmål?

  • Toffeapril 12, 2020 kl 12:14

  Synd det ikke ble steinbit da!

  • Brasmaapril 12, 2020 kl 12:16

  Vi hjelper selvsagt til med all mulig info. Bare å spørre.

  • Toffeapril 13, 2020 kl 09:29

  Hva er drapsvåpenet, eller metoden – det vet dere sikkert?

  • Brasmaapril 13, 2020 kl 09:44

  Metoden var skyting, med hagle. Akkurat det er dog ikke et viktig spor i denne saken, Sherlock.

  • Toffeapril 13, 2020 kl 10:43

  Vel, ved bruk av gift ville alibiet deres vært ganske dårlig. Nå er det derimot bra.

  • Brasmaapril 13, 2020 kl 11:00

  Aha. Godt tenkt. Du snevrere inn de mistenkte.

  • Bukapril 13, 2020 kl 15:37

  Tror det er et bestillingsdrap. Marens nye flamme er hitman. Han har sjarmert seg innpå for å få info om arv og gården. Bestilleren er Gisle. Og Mr Hitman er også Gisles nye flamme. Motivet er å overta gården og lage økologisk kaninoppdrett på Skatval. Dette er starten på at han rydder en og en av veien. Og E-man, youre next! Gisle altså. For en fyr!

  • Brasmaapril 13, 2020 kl 19:45

  Hmm, tydelig at du kjenner Gisle godt. Det var ikke ham denne gangen heldigvis, men skal holde øye med ham framover. Det er en annen som har noe å tjene på Turids død.

  • Laueapril 13, 2020 kl 20:46

  Det er Maren.
  Folk i Melhus får lov til å være på hytta i Oppdal.
  Turid ønsket ikke å flytte til familiegården, så da har Maren bestilt mordet på Turid slik at Gisle kan flytta til familiegården og dere «flytte» til Melhus, og dra på hytteferie.

  Gisle arver Turid, Maren arver Gisle.. dette var bare Marens første mord.

  • Brasmaapril 13, 2020 kl 21:28

  Her minner du ikke så rent lite om mr Watson. Snubler deg rett inn i deler av løsningen av dette mysteriet. Elementært, mr Eriksson.

  • Bukapril 13, 2020 kl 21:45

  Herregud. Da må det være John-Arve. Det ligger vel i navnet. Han som dukket opp var Marens ukjente bror. Unnfanget etter et vilt nachspiel på slutten av sekstitallet på gjestgiveriet i Oppdal. Han var rundt åtselet som en gribb da Gunnveig døde.. Turid fant noe mer ut om ham og den eneste måten for å holde på denne hemmeligheten for JA var å drepe sin egen datter.

  • Brasmaapril 13, 2020 kl 21:55

  Ojojoj. Det er en teori som faktisk holder vann, imponerende. Men du tar tak i nettopp det Tobias snubla i. Ikke i det han hadde rett i.

  • Bukapril 14, 2020 kl 21:43

  Aaaaaaaaasrgh. Finner ikke ut av det. Når kommer fasit?

  • Toffeapril 14, 2020 kl 22:49

  Har og gitt opp, ikke lett å finne et motiv her. Hvem skulle ha noe å tjene på det? Veit ikke, sa de.

  • Brasmaapril 14, 2020 kl 23:29

  Okay okay, påska er over, fasit kommer i morgen tidlig. Maren er morderen på sin rosa sky, resten av motivet kommer altså i morgen.

  • Mortapril 15, 2020 kl 09:12

  Maren er morderen. Hun ville møte han fyren fra begravelsen igjen.

  • Brasmaapril 15, 2020 kl 09:28

  Og dermed avrundes årets påske med avsløringen av morderen Marens motiv:
  Hun satset på å møte «vennen av familien» igjen i søsterens begravelse (i krig og kjærlighet er alt lov).
  Gratulerer Mort; du er herved Sherlock.

  • Bukapril 15, 2020 kl 12:40

  Det var for enkelt herr T. Så Maren kjørte til Melhus for å drepe henne? Hvor var barna hen da? Høyrisiko vil jeg si med bompasseringer etc. Hørtes også litt usikkert ut om familievennen i det hele tatt ville ha kommet. JA kjente han tydeligvis ikke sååå godt siden han ikke huska navnet hans en gang.. Hørtes ut som møe hazzle for å muligens møte en potensielt kjekk fyr. Men, jaja. Kjærlighet gjør mange ting med folk. Jøssenavn.

  • Brasmaapril 15, 2020 kl 19:42

  Hm, Buk. Du kan få være inspector Lestrade, når Tobs og Mort leker Sherlock og Watson.

  • Bukapril 17, 2020 kl 22:39

  Eller Inspecteur Clouseau….. Glad jeg ikke er Dasslock eller Fatson!

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.