En ærlig arbeidsdag til sjøs!

Så kom dagen vi dro. I månedvis hadde vi planlagt dette fiskeriet som skulle gi fisk i boksen og penger på bok. Christian hadde dått over båten en million gang. Ny motor var montert og juksahjulene oljet opp mm. Vi var klare.

Årets vær nordpå trenger man ikke gå mer inn på. Det har resultert i det drøyeste året hva landligge gjelder. Råfisklaget omtaler sesongen som «verste i manns minne». Fisk står det ikke på. Skreiinnsiget er stabilt godt og i år har prisene vært ekstra gode!

Vi hadde avtalt med vår venn Ørnulf om at vi kunne bo hos han. Der var ikke alt som det pleide. Etter Covid-19 startet for fult , gikk han fra 96%-0% over natta. Tjekkia har til og med stengt grensene sine både ut og inn.

Vind var det nok av denne gangen også. Hard nordvest som kom rett inn fra storhavet.  Kun de største båtene kunne runde Hånebba på tur ut mot kveitegrunnen og eggakanten. Første dag smøg vi oss til Hasfjordkjeften å satt bruk. Ei torskeline, en kveitva og to havteiner.

Andre dag skulle meldinga være god. Vi skjønte raskt at dette var vår eneste sjanse. Kl 06 var vi på tur ut fra Hasvik havn. Kar, stamper og utstyr var omhyggelig pakket og ikke noe ekstra dilldall var med. Stingen til Christian er en god fiskebåt , men selv her blir det smått med plass for to mann og fangst.

Vel fremme på feltet lodda vi litt før vi slapp ned på noe som så ut som fisk. Det ble tungt med det samme. Oppi 4 stortorsker ble sveiva opp med juksahjulet på hvert hal. Alt fra 100-140 meters dyp. På Hasvik får man kun levere sløyd så vi bytta på å sløye underveis. Tilslutt hadde vi alle kar og stamper full av fisk og båten lå lavt. Vi seig inn mot mottaket å fikk levert. 360 kg sløyd fisk uten hode. Ca 600 kg rund fisk.Med 30 kr pr kg ble det en grei sum for noen timer uttpå.

Så var det linetrekk. Etter å ha sveiva kilometervis med tong torsk på håndhjul var vi ganske gåen i armene. Her skulle Einar vært med sin håndjagerstamina. Nok om det. Bruk ble trekt og torskelina leverte meget godt med torsk. Bi fangst ble noen fine matkveiter. Dette tok vi med oss fra øya.

Det gikk i ett fra kl 05-22. Båten var muligens overlasta og vi fornøyde. Tilsammen ble det litt over 700 kg rund fisk! Dette er livet tenkte før vi så på yr.no å dro hjem 3 dager før planen.

Artene ble:

Torsk, Uer, Sei, Brosme, Steinbit og Kveite.

 

 

2 kommentarer

    • Brasmamai 3, 2020 kl 10:15

    Det er vel bare å ta av seg hatten. Virket mer som drøm, enn virkelighet den rapporten. Grattis.

    • Bukmai 3, 2020 kl 22:01

    Barskt levert karer! Strålende bilder!!

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.