Og det ble Sei…..

Jauda, og der var man jaggu invitert med til å joine det gode selskap. Takker for muligheten 🙂 En viss prestasjonsangst til og ta og føle på, men det er jo just sånn det må være i dette laget.  Min første post- eller i det minste et lite forsøk på en……… Begrenser meg derfor til det vesentligste…… Det har vært litt bonanza i det siste, da jeg har fått litt uttelling på min jakt på fisk av det grommere slaget, både ift størrelse og fighter egenskaper…… og da av alle ting på meite… 🙂 Normalt sett slenger sørlendingen ned ei rigle med 10-15 makk og seirykk av noe slag, og biter det ikke etter noen røkk og napp, ja så er havet tomt……. men ikke her i gården… Her ble ting gjort litt anderledes……. her var jobben å finne vassilda…. ja, det har vist seg å stemme bra det. for finner du den, så finner du også sei av litt grommere slag….. Men ikke si det videre!!

På første nedslippet dro det jo på noe gromt med en gang…. jeg hadde som vanlig rigget og satt ut flere stenger, da jeg trodde ventetiden kunne bli lang…. men neida, pang og en knarrelyd og et utras som fikk det til å krible både her, og det dro i gang.  fullt kaos og det var faktisk ikke mulig å løfte fisken fra bunn på en lang evighet….. og når en så fikk den opp og den nærmet seg overflata, hadde den jo selvsagt tosta seg inn i de andre tre snørene…… svømte jo i ring og fightet for sitt liv…. så helt greit det.

Vekt og målbånd måtte frem: 11400 og ca 125 cm Full jubel, litt måkeskrik, og ny pers 🙂

Slapp ned på nytt, kun en stang denne gangen…. man lærer jo tregt i min alder… men dog…. og der dro det på en ny……

Vekta viste 6.5 kg…. og den ble jo litt liten ift storebror da 🙂

Totalt har jeg nå de siste 2 turene landet sei på:

11400, 6500, 8800 og 7800.  Alle på 12 til 20 lbs stenger, på ca 140 m dyp, opphengere i form av små kroker agnet med makrell strimler….. (maks 2, 3 blir bare teit for da ryker det…. les: man lærer stadig) Vassilda duger godt til agn den å…..  Storseien, kan vel nesten kalle disse det, var alle proppet med store vassild……

Det rare er at du kun får småsei på alt annet….. 🙂

Og ja, man får litt havblikk etter 10 timer i rullende dønninger og sol fra blå himmel….. noe må man jo ofre for slik uttelling, ellers er det jo ikke verdt noe  🙂

Den gamle mannen og havet…….

 

 

 

 

 

 

 

7 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Sypikajuni 10, 2020 kl 18:56

  Den gamle mannen og vassilda! Du er god pero, fra fluebinding til seimeite

  • Horkenjuni 10, 2020 kl 22:43

  Rått fiska! Du får det til å se ut som hentefisk, men fy fela så mange timer som ligger bak den kunnskapen der! Godkjent debutrapport, velkommen ombord!

  • Toffejuni 10, 2020 kl 23:23

  For en debut! Fantastisk.

  • Lusuerjuni 11, 2020 kl 06:05

  De kan du trygt kalle storsei! Godt du er igang her!

  • Brasmajuni 12, 2020 kl 15:47

  Enig med lusuer. Dette kaller vi storseier. Grattis.

  • Bukjuni 13, 2020 kl 10:53

  Kræsj, boom, bang: Are Ruud, eller nei vent, Peroooooo!!!! Dette skal man leite lenger etter tilogmed her i nord. Gildt fiska, og reasearcha! Og i gang med innlegg også. Det gledes, det gledes, og ses fram til fortsettelsen!

  • Perojuni 15, 2020 kl 08:08
   Forfatter

  Takker for fine tilbakemeldinger! sånn været ser ut og det er meldt nå, kan det fort hende at det blir ny tur ut etter seien. mi få se… Skitt fiske!! ser frem til nye rapporter fra hele gjengen! spenende tider i møte nå…..

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.